tirsdag 5. august 2008

Vaulen og hundeområdet på Åsen

I går formiddag gikk Marian og jeg tur med Tessy og Dixie. Vi ble enige om å møtes et sted på veien slik at det ikke ble for langt for en av hundene å gå. Da vi nærmet oss dette stedet, oppdaget plutselig hundene hverandre og begynte å løpe i full fart med oss på slep. De var visst så glade for å se hverandre igjen! Som alltid startet de å leke med en gang, men siden vi var rett ved veien kunne de ikke få lov til dette helt ennå...

Vi bestemte oss for å gå til Vaulen slik at hundene kunne få bade litt, og begge gikk egentlig ganske fint på veien bort. De dro en del framover og litt mot hverandre, men de prøvde faktisk ikke å leke så mye. Etter en liten stund fikk Dixie lyst til å ta en liten hvil i en hage langs veien, men da Marian sa "bade?" til henne, reiste hun seg opp og ville videre... :)

Da vi endelig kom til Vaulen og Tessy og Dixie så et sted der de kunne komme seg uti vannet, løp de så fort de kunne. Ikke denne gangen heller greide vi å holde dem igjen, så vi ble hengende etter. Med en gang det gikk an, sprang de rett uti vannet og badet! Det var visst veldig deilig og avkjølende, selv om det ikke var så veldig varmt denne dagen...

Etter en stund, da de var ferdige å bade, gikk vi hjem igjen og i hvert fall Dixie (sikkert Tessy også) sovnet som en stein med en gang... :)

-----

Også i dag fikk Tessy og Dixie være sammen. Jeg og Dixie ble hentet av Marian, tante og Tessy og kjørt til det inngjærede hundeområdet på Åsen. Vi var helt alene her i dag, sikkert på grunn av været som ikke var så veldig fint... Det regnet en del innimellom og det var vått på bakken, men det brydde ikke hundene seg om!

De lekte og sprang og så ut som de koste seg veldig! Noen ganger gikk de litt for seg selv og hadde en slags pause, men for det meste var de sammen. Tessy søkte også tilflukt oppå et bord i blant, men Dixie turde ikke å gå opp, hun la seg heller på bakken og hvilte der en liten stund...

Vi tok dem også med oss en liten tur til Vannassen slik at de fikk bade. Tessy svømte en ganske stor runde, mens Dixie som alltid bare gikk uti til magen...

En liten stund før vi skulle hentes, begynte det å regne ganske mye. Både Marian og jeg er veldig redde for lyn og torden som det har vært en del av i det siste, så vi ble ganske nervøse og prøvde å finne et sted å gjemme oss. Men det fant vi ikke, så vi bestemte oss for å gå mot der vi skulle hentes i stedet for der er det mer trær og hus og lignende. Heldigvis sluttet det å regne, og det ble ingen lyn eller torden før vi til slutt ble hentet og kjørte hjem igjen med to veldig utslitte hunder... :)

2 kommentarer:

Nøve sa...

Jeg vet neimen ikke om noen lapphunder som liker å bade! Nalle vil ikke bli dusja i hageslangen engang, men uti regnet trives han... Raringer!

Dixie sa...

Ja, Dixie også kan være ganske rar når det gjelder vann... Hun hater å bade og spreller så mye at det er bare så vidt vi får vasket henne, men regn eller vassing i sjøen er bare gøy... :)