torsdag 23. juli 2009

Hovden! :)

Etter at vi møtte den skumle, fresende hoggormen på slndag, hadde vi ikke lyst til å gå tur rundt hytta dagen etter. “Naboene” fortalte far at de hadde sette hoggorm på Hovden da hytta deres ble bygget (for over 20 år siden), men det finnes veldig få av dem der, så det var egentlig bare flaks at vi ikke hadde møtt noen før…

Likevel bestemte vi oss for å kjøre til sentrum, og gå til Otrosåsen (en liten fjelltopp på 858 m.o.h.). Dixie hadde langline på seg og koste seg veldig med å springe og snuse over alt langs veien. Noen ganger, eller egentlig ganske mange ganger, gikk hun rundt trær og satte lina fast i busker og steiner, så da måtte vi bare følge etter henne rundt der hun hadde gått for å få løs tauen igjen! :)

Denne turen er ikke en veldig lang tur, og bortsett fra to bratte bakker, er den ikke særlig tung heller. Men med Dixies snusing og somling, tok det rundt to timer før vi var tilbake ved bilen igjen.

Noen bilder fra turen:

Tur 1 - start Tur 1 - dofle Tur 1 - i gang Tur 1 - leverposteipause Tur 1 - på tur

Dagen etter fant mor og jeg ut at vi hadde lyst til å gå til en annen fjelltopp i nærheten av sentrum, Hartevassnuten (1068 m.o.h.). Så da vi hadde spist frokost tok vi med oss Dixie i bilen og kjørte avgårde. Vi fant skiltene og stien mot fjellet, og fulgte de blå merkene oppover. Denne turen begynte ganske bratt, og stien var mye smalere enn turen dagen før, men etter en stund ble det litt flatere, før det mot toppen var ganske bratt igjen.

Likevel var det en veldig fin tur, med mye fin utsikt både underveis og fra toppen. Turen tok omtrent én time opp, og faktisk litt over en time ned igjen. Grunnen til dette var at toppen ikke var halvveis! Det var en rundtur som fortsatte et stykke videre innover fjellene før vi begynte på de bratte nedoverbakkene mot bilen.

Akkurat som dagen før sprang Dixie i langlina, fram og tilbake, opp og ned, og med noen snusepauser innimellom. Så hun hadde en fin tur hun også, så det ut som! :)

På denne turen tok vi også noen bilder:

Tur 2 - vind  Tur 2 - dofle med utsikt bak Tur 2 - full fart Tur 2 - turTur 2 - Dixie drikkerTur 2 - i gang Tur 2 - mer vind Tur 2 - pause Utsikt2Utsikt1Tur 2 - på tur Tur 2 - tittei  Tur 2 - ut på tur

Den siste dagen på Hovden hadde vi ikke tid til noen lang tur før vi skulle kjøre hjem, men likevel tenkte vi at med kort bånd og litt mindre snusing, kunne vi fint klare å komme oss til Otrosåsen (samme som to dager før) på 1,5 time. Så vi kjørte til sentrum igjen, og begynte å gå fra et annet sted en det vi hadde gjort forrige gang. Dermed endte det med at vi ikke fant veien til toppen, så vi gikk rundt fjellet i stedet! :P

Da vi nærmet oss rundt og tilbake ved bilen igjen, fant vi både skilt og blå merker mot toppen. Men vi fikk likevel en fin tur rundt fjellet og langs Hartevatnet, som vi kan huske til en annen gang! :)

Til slutt kjørte vi tilbake til hytta, ryddet ferdig, pakket bilen, og startet på hjemturen! :)

Her er noen bilder fra den første dagen, på turen da vi møtte hoggorm:

 Veldig klar Dixie på turGraveHei sveis I fartaEn doflePinning Tur rundt hytta

9 kommentarer:

Hanne og Bienna sa...

Så fine turer dere har hatt og så mange fine bilder, Tina!!! Dixie må ha kost seg veldig!

Dixie ser så slank ut sammenlignet med Bienna, også ser det ut som hun har mye lengre bein..

Dere skal til Biri, ikke sant??? I så fall blir det jo morsomt å sammenligne de to lappejentene i virkeligheten.

T :-) sa...

Så mange flotte bilder Tina :-)

Nøve sa...

Hanne, Bienna er nok litt rundere - men krøllene gjør jo sitt til at ho virker rund også, da.
Fine jenter begge to, skal jeg hilse fra Nalle og si ;o)

Så smart å bruke langline så ofte som dere gjør. Det tenkte aldri jeg på i Nalles "ungeste" år, derfor stoler jeg ikke på innkalling med ham. Kanskje ikke for seint å lære?!

Fine bilder. Helt ok å gå tur sjøl om sola ikke skinner (faktisk bedre;)

Gry og Millis blogg sa...

Masse fine bilder av fine turer Tina. Dixie er jo bare nydelig. På bakbeina ser det ut som om hun er nesten rødbrun?

Jeg er enig med Nøve, nesten best å gå tur i gråvær, ikke så varmt. Dessuten får man mange fine turer av å gå seg bort litt (så lenge man finner hjem i rimelig tid;o)

Inger`s blogg sa...

For noen gode turer dere hadde. jeg tror Dixie likte seg veldig bra.
Jeg syntes også hun har lange bein? kanskje det bare er på bilder. Hvor er hun vakker,gleder meg til å få hilse på dere.

Dixie sa...

Hanne og Inger: Det er nok mest det at Dixie har mistet så mye pels som gjør at beina ser litt lange ut og at hun ikke ser så tykk ut (egentlig veier hun et par kilo for mye... :)

Pelsen har begynt å komme litt tilbake nå, men den er fortsatt ikke helt på plass! Men kanskje hun har lengre bein enn Bienna og Chicko!? Vi får måle på Biri! ;)

Nøve: Det er fordi Dixie kommer bare når det passer henne at vi må bruke langline. Vi tør aldri å slippe henne løs alene! Men vi får bare trene videre på innkalling både vi og dere! For sent er det nok ikke! :)

Gry: Dixie har ganske mange forskjellige farger rundt omkring på pelsen. At bakbeina har en del rødbrunt på seg har jeg faktisk aldri lagt merke til, men jeg ser det jo på bildene nå som du sier det! ;)

Børre og Hege sa...

Så søt Dixie er.
Så koselig med fjellturer.
Jeg må også bruke langline på Børre. I det ene øyeblikket er han kjempe lydig og plutselig er han bare borte. Kjedelig og ikke kunne stole på han.

Ville sa...

Så fine turer dere har hatt på Hovden.
Ser ut som søte Dixie stor koser seg.

Uff, huggorm:o( så godt at den ikke beit Dixie!!!

Vi er fremdeles på "bølgen den blå", ligger i en havn på Fjellberg i Hordaland, bakkenett her;o)

Skal forsøke å legge inn et innlegg i dag.
Ville savner Dixie veldig mye, klem og nuss fra Ville til Dixie

Dixie sa...

Børre og Hege: Sånn er Dixie også! Hun hører på oss bare når hun vil det selv! Så da er jo langline veldig greit å ha! :)

Berit: Dixie koste seg på Hovden, ja! :) Ville har det vel sikkert kjempefint i båten også!? Det virker som hun liker seg der!

Håper du får lagt ut et innlegg snart! Gleder meg til å lese om ferien deres!

PS: Dixie savner Ville også veldig, og lurer på når hun kommer hjem igjen!? ;)