torsdag 5. august 2010

Hjemme fra Hovden! :)

I går kom vi hjem igjen etter noen koselige dager på Hovden. Vi (mor, far, Marian, jeg og Dixie) reiste dit lørdag ettermiddag og kom fram rundt halv åtte, så vi hadde i hvert fall kvelden igjen av den dagen! :) Jeg har ikke fått lagt inn bildene på dataen enda, så de får komme litt senere eller i morgen eller noe sånt, men i mellomtiden kan jeg i hvert fall skrive litt om hva vi gjorde mens vi var der!

Eller, egentlig gjorde vi vel ikke så veldig mye, men det ble i hvert fall noen koselige turer i skogen, en handletur til sentrum og litt sånne ting! På søndagen gikk vi en runde vi har gått en del ganger. Vi begynte med å følge elva et stykke oppover og hopte fra stein til stein noen steder, før vi gikk inn i skogen og opp til der skisporet pleier å gå om vinteren. Her er det sagd ned en del trær, så det er en ganske bred åpen "sti" som vi kan følge! Vi pleier å svinge av når det dukker opp et skilt med Badstogdalen på (det er der hytta vår ligger), også går det en sti ned til hyttefeltet derfra! :) Dixie var veldig opptatt av å snuse på denne turen, og et av stedene hun var mest ivrig så vi en lemen som sprang avgårde, så det var nok den hun hadde kjent lukta av! :)

Dagen etter gikk vi tur på andre siden av hovedveien. Der er det ikke like mye fjell, men både mange elver og mye skog, så for Dixie var det nok like kjekt, dette! Igjen snuste hun veeeldig, mer enn hun har gjort tidligere virket det som, for hun ble ofte så ivrig at det nesten var umulig å få henne med oss videre! ;)

De holder også på å fikse på noe og legge noen rør og sånt langs veien et stykke oppover og nedover fra hyttefeltet "vårt", og for å få til dette har de måttet grave en del og fjerne mye trær og fjell, så det har nesten blitt en slags sti der! Så den gikk vi et stykke på tirsdagen, men den tok aldri slutt, så vi måtte bare snu etter en stund! :)

Dixie var alltid veldig trøtt da vi kom tilbake igjen til hytta, og da hoppet hun enten oppi sofaen og sov der noen timer, eller så satte hun seg fint foran terrassedøra (med et lite bjeff hvis ingen la merke til henne) og ville bli sluppet ut! :) Så det virket som hun koste seg, hun også! :D

Men nå er vi som sagt hjemme igjen! Heldigvis har jeg litt over en uke igjen av ferien, men mor begynte på jobb igjen i dag! Så nå blir det sikkert en stund til neste tur til Hovden, hvis vi ikke får tid til en helgetur, da! :) Bilder kommer etter hvert! Ha en fin torsdag! :)

8 kommentarer:

Marianne sa...

Håper dere hadde fint vær på Hovden da Tina....Vi pleier liksom bare å kjøre rett forbi når vi er på de kanter, men til høsten skal vi ha oss en lavotur der oppe tenkte vi, og rusle litt på de fine stiene...
Tenk Dixie fant en lemmen da, ikke rart hun snuste...Hun kommer sikkert til å snuse der neste gang også, selv om lemmenen ikke er der lengre!!
Ha en fortsatt fin ferie da Tina!!

Hilde, Fant og Ebbie sa...

Ebbie takker for koselig bursdagshilsen. Hun hadde en fin dag, hvor hun fikk masse goddis!

Jammen har dere hatt en fin tur til Hovden. Jeg skjønner at dere koser dere der.
Det er morsomt å snuse etter lemen og mus som krabber i grøftekanten. Det synes Ebbie og Fant, også!!

Ha en fin dag videre!!

Gry og Millis blogg sa...

Høres ut som en perfekt ferietur til Hovden. I mine øyne så er det liksom det som er ferie - det å egentlig ikke gjøre så mye:o)

Lemen må jo være kjempegøy for en lappis å snuse etter. Kaisa fant en på Vaset en gang (og det var ikke bare snusing;o)

Dixie sa...

Marianne: Været var litt bra og litt ikke så bra, men vi var faktisk ganske heldige og kom oss inn igjen før det begynte å regne de aller fleste gangene! :)

Det er veldig mange fine turstier på Hovden, opp til noen fjelltopper og ellers rundt omkring! :) Håper dere sier ifra når dere er der i tilfelle vi tilfeldigvis skulle være der samtidig! :D

Forresten, jeg glemte å nevne at Dixie fant en død lemen også, på veien, som hun stod og snuste på... Men med en gang vi så hva det var ble hun dradd vekk i full fart! :D Det virker som de fleste hunder (i hvert fall lapphunder) liker å snuse etter sånne ting etter det jeg har lest i de forskjellige bloggene etter hvert... ;)

Dino og Mons. sa...

Hei,hei dere.
Takk for hilsen.Ja dere også har funnet ut at Lapphunder liker å sove på lune plasser.Så fin tur dere har hatt da.Høres ut som flott terreng å gå på tur i.Dino er så opptatt av ekorn han borte i skogen.
Hele fam Michelsen hilser.

Gry Viola og Roxie sa...

Fin tur dere hadde til Hovden!! Er det lemmen år i år? Skal en tur til Rauland seiner i høst så kanskje vi treffer på lemmen!!
Ha en flott helg!!

Ville sa...

Høres kjempe fint ut på Hovden, gleder meg til nye bilder derfra.

Håper det passer seg sånn at vi er i Røldal samtidig med at dere er på Hovden en gang, så kan vi komme på besøk:o)

Ville er helt vill etter å snuse opp både lemmen og mus...er ikke så veldig gøy synes jeg:o/ skulle tro at hun var i ei katteslekt;o/

Kanskje vi kan treffes til uka, man eller tirs ettermiddag???

Dixie sa...

Vi har aldri sett lemmen tidligere, så de kan jo være det er lemmenår i år siden vi plutselig så to på samme tur og Dixie snuste over alt og hele tiden! Hun ble litt vel ivrig noen ganger, og da ble vi litt redd for at hun skulle ha fått øye på/lukten av noe, så vi fikk henne med oss videre i full fart... ;D

Berit: Det hadde vært veldig koselig med besøk av dere på Hovden! Dixie hadde nok blitt veeeldig overrasket, siden hun er vant til å være helt alene der, men helt sikkert kjempefornøyd! :D
Det hadde vært kjekt å gå tur snart også, ja! I morgen passer nok fint for oss, mor skulle ringe deg i morgen tidlig! :)