tirsdag 21. september 2010

Litt om kurset! :)

I morgen er det kurs igjen, og jeg har visst glemt helt ut å fortelle mer om dette kurset, som jeg sa at jeg skulle i forrige innlegg! :)

Hundeskolen som holder kurset heter Siddis hundeskole, og det er de samme vi har hatt et par privattimer med tidligere. Hun som kom til oss de to timene er faktisk en av lederne på kurset, så det er jo litt praktisk, siden hun vet en del om hva vi kan og ikke kan allerede! :)

Kurset bruker BARE positive treningsmetoder, med masse godbiter og ingen straff, og det passer oss egentlig veldig fint, for det er sånn vi liker å trene! :) Arne Aarrestad, som er leder av Siddis hundeskole, har også skrevet boka “100% positiv hverdagslydighet”. Denne boka selges på bokbutikker over hele landet, og følger med alle kursene deres, og veldig mye av det vi trener på er forklart godt her! :)

Som skrevet i forrige innlegg begynte kurset med en teorikveld der vi ble fortalt en del om hva vi skulle holde på med på kurset, forskjellen på den positive og den negative treningsmetoden, om hunder generelt og mye annet! Uka etter fikk alle kursdeltakerne (det er fire kurs av samme sort (hverdagslydighet) samtidig, bare med ulike dager og treningstider) hver sin privattime der vi fikk bli kjent med en av lederne og stedet vi skulle trene på videre, vi fikk prøvd ut en del av øvelsene vi skulle fortsette med på kurset, også fikk vi fortalt litt hva vi kunne tenke oss å trene på og lignende.

Til nå har det vært to kurskvelder. Den første fikk ikke jeg vært med på fordi jeg var syk, men det var visst mye av det samme vi trente på onsdag i forrige uke og på privattimen. Dette var spesielt kontakttrening, på mange ulike måter. Først skulle hunden bare sitte foran pss og se oss i øynene, og med en gang den gjorde det fikk den klikk og godbit. Etter en liten stund med dette skulle vi også kaste godbiten litt ved siden av hunden etter klikket, så den måtte reise seg opp for å hente den før den kunne sette seg ned foran oss på nytt. Disse to øvelsene skulle vi variere litt mellom mens vi holdt på, i tillegg til at vi kunne prøve å gå litt bakover og klikke og gi godbit hver gang hunden fulgte etter, og etter hvert skulle hundene også se oss litt i øynene innimellom mens vi gikk bakover.

Vi trener veldig mye kontakttrening på kurset for dette er visst noe av det aller viktigste å lære hunden ordentlig. Hvis vi enkelt kan få kontakt med hunden, kan vi både stoppe den, hjelpe den og mye annet i ulike situasjoner. For eksempel hvis hunden springer av gårde med en annen hund, eller bjeffer på folk/hunder/syklister og andre ting kan vi med en godt innlært kontakt bare ta kontakt med hunden, og da vil den vanligvis stoppe med det den holder på med! :D Vi holder derfor også på å trene inn en kontaktlyd, en hvilken som helst positiv lyd, som vi kan bruke for å få kontakt med hunden hvis den er opptatt av (eller skal til å bli opptatt av) noe annet… :)

Ellers har vi også trent litt på å gå fint i bånd, pluss å gå fint inn og ut av buret i bilen og en del andre ting, men i alt vi gjør bruker vi kontakt, klikker og godbiter/leking! :)

Så dette er et kurs som er veldig nyttig for både oss og Dixie, for det er så vanskelig å komme skikkelig i gang med trening på forskjellige ting hjemme, uten å vite helt hvordan vi skal gjøre for å få det til! :D

Som sagt er i morgen neste kurskveld, og etter det er det tre kvelder igjen, så har vi i hvert fall fått lært ganske mye om hvordan vi skal få til nye ting! Også går vi nok helt sikkert på flere kurs også etter hvert! :D


Ha en fin uke!

 

10 kommentarer:

Anne-Liss sa...

Så flott at dere synes kurset er nyttig. Siddis hundeskole er topp. Skulle jeg fått ny hund tror jeg jeg ville gått der !!
Lykke til videre.

Nina og Bonnie sa...

Det kurset hørtes supert ut. Her var det mange tips jeg kan prøve med Charlie. Hva mener du med en positiv lyd?? Er det plystring eller?

Siss sa...

Dette høres ut til å være et nyttig kurs.
Lykke til videre

Lappelykke sa...

Kontakt er alfaomega, har du det er det meste en lek! Så gøy at dere er så fornøyd med kurset, vi har bare klikkertrent siden valpekurset og det er både givende og moro, føler at det skaper gode bånd mellom hund og eier.

Sikkert sagt det før, men ser Frost en klikker, kan du la det gå av en atombombe ved siden av han og han vil ikke bry seg. Kjempepraktisk når jeg drev og ryddet i tingene hans og sorterte klikkerne - da ble det mye trening; han tilbyr alt av kunnskap på løpende bånd:)

Gry og Millis blogg sa...

Det hørtes ut som et fantastisk kurs Tina, der deltakerene blir tatt skikkelig på alvor! Kontakttrening er kjempeviktig, og jeg har syndet mye (for jeg har lært hvordan vi skal trene, men ikke fulgt det opp dessverre). Nå skal jeg la meg inspirere av dere!

Ville sa...

så kjekt at dere trives på kurset, Tina!
Ville gikk jo på valpekurs der, og trente masse kontakt trening, allefall øyenkontakt, noe jeg mener vi har hatt stort ubytte av.

Stå på Tina og Dixie:o)))

Elses og Goyas blogg sa...

Høres ut som et flott kurs. Alltid fint når man finner noe som funker for både hund og fører.

Gry Viola og Roxie sa...

Høres ut som et veldig bra kurs!
Blir artig å høre om videre. Lykke til videre påmkurset!!
Ha en flott helg!!

Ragnhild B. sa...

Høres ut som et godt kurs, ja! Kontakt og positiv forsterkning av atferd er etter min erfaring det en kommer lengst med! Og det er mye mer inspirerende å trene sammen med andre, under ledelse av noen en tror på og som kan lede en videre! Du skal se det blir videregående etterpå!

Marianne sa...

Så bra at dere har kommet dere på kurs! Det er alltid gøy og vekker motivasjonen for egenttrening også!
Jeg bruker også mye klikker når jeg trener..virkelig en anbefalt metode!