mandag 4. oktober 2010

Hei igjen! :)

Det har visst blitt ganske lenge mellom hvert innlegg i det siste, men forrige uke var ganske travel med prøver, framføringer og innleveringer, og det samme var i dag, så jeg har ikke hatt så mye tid til å blogge! Men nå er det ikke så mye sånne ting igjen før høstferien, så fra nå av blir det nok oppdateringer litt oftere i hvert fall! :)

På kurset forrige uke trente vi mye på det samme som vi har gjort gangene før, i tillegg til noen få nye øvelser og litt mer utfordringer på de vi allerede holdt på med. En av de nye øvelsene var for eksempel at vi skulle stå og vente helt til hunden la seg, også gi den en godbit helt nede på bakken. Grunnen til at vi trente på dette var for at hundene skulle forstå at de kan legge seg hvis vi for eksempel stopper og prater med noen ute på tur, når vi er på besøk hos andre, eller bare når vi er hjemme. Vi klikket ikke eller ga en kommando på denne øvelsen for at hundene ikke skulle tro at de var på "jobb", og dermed legge seg ned og vente på klikk og godbit. Øvelsen var mer for å lære hundene å legge seg ned og slappe av, og hvis vi ikke hadde noen gobit i nærheten, skulle det egentlig ikke være nødvendig heller! :)

Etter hver kurskveld får vi en mail med hva vi skal trene på til neste gang. Det er vanligvis det samme som vi trente på på kurset, men det er veldig greit å få det skrevet ned i en mail så vi husker alt! Dessuten legger det ofte til et par videoer i disse mailene, og disse videoene enten viser en av øvelsene slik vi skal øve på den, de kan vise øvelsen mye bedre trent inn og med mer forstyrrelser, eller det kan være video av noe helt annet nyttig, som for eksempel godbitsøk. Noen av disse videoene er youtube filmer, så de kan jeg jo egentlig få lagt ut her også etter hvert, så kan dere få se litt av det vi holder på med, dere også! :D

Nå er det faktisk bare to kurskvelder igjen allerede, og en av disse er tur i Sørmarka med alle hundene, så det blir kjekt å lære hvordan vi kan få Dixie til å gå fint sammen med andre hunder også, for det er nemlig noe vi ikke har klart å lære henne enda... :)

Etter kurset skal vi sannsynligvis være med å trene noen tirsdager framover, i en gruppe sammen med mange hunder som bjeffer på andre hunder på tur, sånn at vi kan få trent på det også. I tillegg skal de visst der kunne klare å skaffe noen små, hvite hunder med masse pels, som hun ikke pleier å oppføre seg så veldig fint mot, sånn at hun får positive opplevelser med noen sånne raser også, og da kan vi sikkert klare å få endret det også etter hvert! :)

Siden sist har jeg ikke fått lest så mange innlegg i andre blogger heller, eller noen har jeg faktisk lest også, men ikke fått kommentert på, så det tror jeg nok også skal bli bedre etter hvert! :)

Ha en fin uke!

10 kommentarer:

Caroline sa...

Off ja er mye stress med slikt før ferier..
Hørtes jo supert ut med disse kurskveldene dere går på! Hadde jo vært noe for oss også, kjedlig at det ikke er slikt i mitt område.
Er Dixie dominerende eller aggressiv mot andre hunder?
Lykke til videre med treningen, dere er flinke :)

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere!! Så kjekt det er på kurset da!! Tenker det blir godt med høstferie. Har dere det denna uka eller neste. Her har de høstferie neste uke (uke 41)
Vi skal på valpekurs med Jackie neste uke.
Ha en fin uke videre!!

T :-) sa...

Så flinke dere er :-)Morsomt å lese om hva dere gjør på kurset.

Lappelykke sa...

Jeg syns det er så hyggelig å lese at dere får så mye ut av kurset dere deltar på - ordentlig flinke er dere og så gøy at dere ser forbedringer der det må bedres!

Håper du får slappet av i ferien og at det ikke er like mye stress frem til jul:)

Anne-Liss sa...

Det kan være stritt med skole så full forståelse for ditt fravær på bloggen innimellom.
Det høres veldig bra ut det kurset dere er på. Kunne tenk meg å være med på det kurset etterpå, har fremdeles en del problemer selv med passering av andre hunder i bånd og da spesielt små !!
Koselig å høre fra dere, snakkes nok om ikke lenge !

Ragnhild B. sa...

Høres ut som et veldig bra og seriøst kurs! Lykke til videre!
PS: Det hadde vært moro å se videoene du nevner!

Nøve sa...

Kurset deres høres veldig bra ut! Veldig kjekt å få ting "på papiret", teori går ofte inn i det ene øret og ut det andre..
Ha ei fortsatt fin uke, Tina!

Ville sa...

De er jo blitt super proffe på Siddis hundeskole. Det hadde vært gøy å få sett den videoen:o)

Dixie sa...

Jeg skal nok få lagt ut noen av videoene etter hvert! Jeg må bare finne ut hvordan jeg gjør det først... ;)

Caroline: Dixie kan lett bjeffe en del mot andre hunder, så vi hadde en privattrener et par ganger, og hun forklarte oss at det sannsynligvis kom av usikkerhet, så hvis hun er usikker går hun i i stedet for å for eksempel stikke av, som noen hunder gjør! :)

Gry Viola: Vi har også høstferie den uken som kommer nå (41), så nå er det endelig ferie! :D Lykke til på kurs! :D

Inger`s blogg sa...

Håper du får en fin høstferie,Tina!

Hørtes bra ut med det kurset, lykke til videre!