lørdag 18. oktober 2008

Høstferie... :)

Nå er høstferien over for omtrent en uke siden. På Hovden hadde vi det veldig kjekt alle sammen, og Dixie fikk gå tur i skogen og elva hver eneste dag (unntatt den dagen vi kom fram, for da var det helt svart ute da vi skulle gå tur...) Hun hadde på seg langline i skogen og sprang rundt omkring over alt: mellom trær, over hauger, rundt busker osv. og den som holdt langlina hadde ikke noe annet valg enn å gå nøyaktig den samme ruta som Dixie hadde gått...

I det siste har hun fått mye magerost på tube som godbiter, slik at vi ikke trenger å bruke så mye tørket lever (som hun ikke er så veldig glad i) eller pølser (som er usunt)... Dixie elsker denne osten, og kommer bort til oss mange ganger mens vi går tur bare for å få litt ost. Det er veldig kjekt at når vi går slike turer som for eksempel på Hovden, at hun frivillig kommer bort til oss av og til selv om hun har det såååå kjekt... :)

Om kveldene gikk vi også en tur langs veiene mellom hyttene. På denne tida var det nesten umulig å se noe som helst, og vi måtte derfor ha med oss lommelykt for å kunne finne veien... Det var veldig koselig å se hvilke hytter det var lys i, og dermed også folk, men det var også mange hytter som hadde utelys på selv om de var tomme.

Første dagen på Hovden, bjeffet Dixie omtrent hele dagen. Dette var jo selvfølgelig ikke så veldig kjekt for oss (og sikkert ikke for Dixie heller), litt fordi det var en ganske ubehagelig lyd, men egentlig mest fordi vi ikke visste hvorfor hun bjeffet. Etter hvert fant vi ut at det kunne være fordi hun hadde så lyst til å gå tur i skogen, for hun vet godt at på Hovden går vi på slike turer, men så var hun ikke helt sikker på om det ble noen slik tur siden vi ikke gikk i skogen den første kvelden da det var svart ute...

Dagen etter, bjeffet hun nesten ingenting, for da hadde vi gått kjekke turer i skogen, og Dixie hadde fått springe rundt med langlina si, opp og ned og fram og tilbake, som hun synes er så utrolig gøy. Hun forstod nok nå at vi kom til å gå tur hver dag, og roet seg derfor ned... (heldigvis!)Etter at vi kom hjem har det egentlig ikke skjedd så mye spesielt. Skolen er i gang igjen, men Dixie og jeg har likevel gått tur opp til hundeområde to ganger i løpet av uka. Den ene gangen var det mange hunder å leke med, blant annet en Riesenschnauzer og en Beagle, men den andre gangen var det bare Dixie og jeg som var der. Det gjorde visst ingenting, for Dixie sprang rundt omkring, jaget noen fugler og fant litt sorpe hun kunne kose seg i. I tillegg sprang jeg fra henne og da kom hun etter meg i full fart (men de fleste gangene sprang hun bare rett forbi).

I går var gikk jeg og Dixie også en tur opp til sørmarka og fant noen små stier mellom trærne som vi tenkte vi ville prøve. Etter en stund ble det nesten litt vanskelig å finne tilbake til grusstien, men fant vi den snart igjen og gikk hjem igjen. I ettermiddag skal vi sannsnyligvis gå tur med Marian og Tessy - det blir nok superduperkjekt! :)

(PS: Bilder fra Hovden kommer øyeblikk, pluss bilder fra den kveldsturen jeg skrev om for en stund siden, den har jeg glemt litt ut ettter at vi kom hjem igjen fra Hovden...)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen

Det høres ut som om Hovden ble en "højdare" for Dixie etter den første kvelden:o)

Kjempelurt med magerost på tube, vi kaster oss over det smarte tipset, og løper i butikken!

Ha en fin uke!

Hilsen Gry og Milli

Dixie sa...

Ja, hun likte seg godt på Hovden når hun bare fikk gå tur i skogen... :)

Håper Milli blir fornøyd med magerost på tube!

Anonym sa...

Hei Tina

Jeg har bare et lite spørsmål i dag. Har Dixie hatt løpetid enda (lurer på når jeg kan forvente at Milli får sin, greit å ha noen som er litt tidligere ute og rådføre seg med:o)?

Dixie sa...

Hei!

Nei, Dixie har ikke hatt løpetid enda... Men Ville (en annen finsk lapphund som jeg har skrevet en del om her i bloggen tidligere) hun hadde det visst for en liten stund siden, og hun er ca. 1,5 mnd eldre enn Dixie...

Dessuten fortalte Sissel og Per Sten (fra kennel Fjelldronningen der Dixie er født) at finske lapphunder ofte har skjult løpetid første gangen, og da kan den ikke merkes på andre måter enn at de slikker seg mer enn vanlig... :)

Hvor gammel er Milli nå, egentlig?

Anonym sa...

Takk for informasjon Tina. Dette visste jeg ikke. Milli er 7 måneder, og jeg går og venter litt på at den skal komme. Kaisa (den svenske lapphunden jeg hadde) fikk den når hun var ca. 6 måneder så vidt jeg husker. Vil du la meg få vite det når Dixie får løpetid? (selvom det jo er helt individuelt, så har jeg kanskje en liten pekepinn).

I går gikk vi til innkjøp av magerost på tube. KJEMPESUKSESS!! Milli er heller ikke allverdens glad i de tørre levergreiene jeg har brukt før.

Anonym sa...

Hm, ja det med løpetid har jeg også lurt litt på... Luna er 8 mnd, og jeg har ikke merka noe til noe løpetid... Hvor gammel er dixie igjen..?

Dixie sa...

Dixie blir 10 måneder 30. oktober, og jeg skal selvfølgelig si ifra når hun får løpetid... :)

Kjekt at Milli likte magerost på tube!

Anonym sa...

Hello girls! I'm back!

Fælt så mange rare bekymringer disse damene har ;o)

Dixie sa...

Hehe... :)
Kjekt å ha deg tilbake, Nalle!

Anonym sa...

Ikke så eplekjekk kjære Nalle, dette kan fort bli din hodepine også;o)