tirsdag 7. oktober 2008

Kveldstur, Tessy og mandagstrening...

Søndag kveld var mor, jeg og Dixie en kveldstur rundt omkring i nærheten av der vi bor. Mens vi gikk ble det mørkere og mørkere, og til slutt var det nesten helt svart. Mor hadde tatt med kamera, så vi fikk noen koselige kveldsbilder i mørket (blir lagt ut her så fort som mulig). Vi gikk opp til Vannassen, rett i nærheten av det hundeområdet jeg har skrevet om tidligere.

Her hørte vi en høy musikk. Først trodde vi at det var en bil som kjørte forbi, men da musikken fortsatte en stund fant vi ut at det måtte være noe annet. Jeg hadde lest på plakater at det skulle være sirkus i Stavanger denne helga, men var ikke sikker på hvor det skule foregå. Men siden det var så mye musikk, tenkte vi at de kanskje holdt på i hundeområdet. Vi gikk bort for å sjekke, og det gjorde de! På rekke og rad stod det mange trailere, og et stort sirkustelt var plassert midt på området.

Dixie hadde som vanlig veldig lyst til å gå inn for å se om det var noen kjekke hunder hun kunne leke med, så hun dro meg i full fart nedover en skråning som var full av store vanndammer etter at det hadde regnet så mye den siste tiden. Til slutt, da hun forstod at hundeområdet var opptatt, greide vi å få henne med oss videre og gikk hjem igjen. Uansett var det veldig koselig å gå tur når det var så mørkt ute, for når det ikke er ferie pleier mor å ta denne kveldsturen alene...

I går formiddag tok Marian og jeg oss en tur med Tessy og Dixie. Vi møttes på den vanlige plassen, og da hundene kun har vært sammen på treninger i det siste, var de helt ville da vi møttes. De hoppet over og under hverandre midt på fortauet, og prøvde så godt de kunne å få lekt litt, men med bånd på var det ikke så lett...

Etter at de hadde fått hilst (og lekt), begynte vi å gå. Vi gikk på en sti forbi noen blokker, men siden Tessy og Dixie fortsatt hadde veldig lyst til å leke, ble vi dradd ut på gresset langs stien og jeg mistet skoen på den ene foten og trødde rett i sorpa med den andre (PS: Crocs er ikke tette...). Plutselig fikk vi øye på en fotballbane litt lenger borte på stien, og den var ehlt tom. Her slapp vi dem litt fri, slik at de fikk lekt en stund og kanskje kunne bli litt roligere videre på turen.

Det hjalp en del, men de fikk leke flere ganger underveis, på et stort gress langs veien og på selve Vaulen badeplass, på en del av stranden der det pleier å være lite folk. Selvfølgelig var det ikke mange folk noen steder på stranda denne dagen, men der Tessy og Dixie fikk slippe fri var det ingen... :) Da de hadde fått badet og lekt en lang stund, tok vi på dem båndene igjen og gikk hjem.

Om kvelden var det tid for mandagstrening igjen, men Marian, tante og Tessy ble igjen hjemme på grunn av en familiebursdag. Men mor, jeg og Dixie gikk likevel, og da vi kom dit vi trodde vi skulle være (det foregår på fem ulike steder, og dette var det siste av dem), var det ingen der. Vi kjørte litt rundt for å se om vi kunne se en annen inngang til skolegården der vi skulle trene, men det eneste vi fant var en innkjørsel for sykebiler og lignende. Vi lette og lette, og til slutt kom endelig Emiro med eiere, og de fortalte oss at de bare pleide å bruke denne inngangen (det var jo etter skoletid...). Vi kjørte inn, og etter en bitteliten stund kom også Veslemøy med hunden Oscar. Veslemøy er instruktør ved Fokus hundeskole, og i tillegg "sjef" for disse mandagstreningene.

Under treningen denne gangen slo vi oss sammen med Veslemøy og trente på passeringstrening. Hennes hund blir aggressiv dersom han møter en hund, mens Dixie bare vil leke og nekter å gå forbi den andre hunden. Dette var derfor en veldig nyttig trening for begge to, og det gikk veldig fint. Vi trente denne øvelsen det meste av tiden, men vi tok også noen runder med frivillig innkalling før vi til slutt kjørte hjemover for å få varmen i oss igjen etter en iskald trening! :)

Ingen kommentarer: