onsdag 29. oktober 2008

Maila!

På søndag var mor, jeg og Dixie på tur med Anne-Liss og Maila, en finsk lapphund på litt over to år. Vi har vært på tur med dem en gang tidligere, men det var i slutten av juni, så det var veeeldig lenge siden. Leia, deres andre hund som er en blanding av mye forskjellig, var ikke med denne gangen. Hun hadde nettopp blitt sterilisert fordi hun hadde løpetid så mange ganger i året, og kunne derfor ikke være med på så lange turer og for mye springing.

Akkurat som sist gikk vi til et område i Sørmarka der vi kunne slippe dem fri. De sprang og sprang, og så ut som om de hadde det veldig gøy! Forrige gang hadde Maila og Leia satt Dixie litt på plass før de kunne begynne å leke, men denne gangen var de klare med en gang... :)

Det kom en del andre hunder også på marka innimellom, men de var der bare en liten stund før de gikk igjen. Uansett skulle de lekes med mens de var der, enten de ville eller ei, men hele tiden kunne vi se at Dixie helst ville leke med Maila. Hun fulgte etter henne uansett hvor hun gikk, inn mellom trærne, ut i små vann og mange andre steder.

Vi snakket også med Anne-Liss om at det hadde vært kjekt å arrangere et lite lapphundtreff her i Stavanger, vi har jo gått tur med en del finske lapphunder nå, og vi vet om noen flere, blant annet Mailas bror (eller var det søster???) :) De andre lapphundrasene (svensk lapphund og lapsk vallhund) kunne også vært med... Dessuten bor visst Norsk lapphundklubbs sekretær i Stavanger, så det er sikkert mulig å skaffe en liste over alle lapphundeierne i området gjennom henne. Håper vi kan få det til, det hadde vært kjempegøy, for alle treffene som har blitt arrangert gjennom lapphundklubben til nå, har vært så langt unna oss at vi ikke har kunnet komme... Dersom noen har lyst til å bli med enten dere bor i Stavanger eller har mulighet komme hit, er det veldig kjekt om dere sier ifra enten ved å legge igjen en kommentar her i bloggen, en hilsen i gjesteboka på Dixies hjemmeside eller sender en mail til tina@rossavik.noUansett, det var egentlig ganske fint vær da vi gikk tur med Maila og Anne-Liss, så da vi gikk hjemmefra tok vi ikke på oss regntøy. Men mens vi var på området der Dixie og Maila fikk springe fritt, begynte det plutselig å pøsregne. Det haglet også, så vi måtte bare komme oss under noen trær i full fart for å unngå å bli altfor våte... Likevel var det jo helt umulig å holde seg tørr i så stygt vær, så vi ble litt våte. Heldigvis stoppet det opp igjen ganske raskt.

Etter en stund gikk vi tilbake til bilene og kjørte hjem. Med en gang vi kom inn døra her hjemme, hørte vi lyden av pøsregn og hagl igjen, men da hadde vi heldigvis kommet oss inn så det gjorde ingenting! :)

Bilder fra turen kommer snart, men bildene jeg nevnte i forrige innlegg, de mor og jeg tok da vi var på tur en kveld, har på en eller annen måte blitt slettet i kameraet, så de er borte vekk! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er litt ekstra stas å treffe "likesinnede"! Nalle møtte sin eldre halvbror for ei stund siden, de var IKKE sinna på hverandre. Han morsker seg litt til for andre hannhunder som regel!

Håper dere får til ett treff!
Lykke til :o)

Anonym sa...

Håper dere får til et lapphund treff. Det blir sikkert morsomt. Det blir jo litt spesielt når man har en rase som det ikke finnes så mange av i Norge (selv om det stadig øker på med FL, virker det som)

Morsomt å lese i bloggen din :-)
Ha en fortsatt fin høst.