onsdag 23. september 2009

Hovden… :)

I helga var vi på Hovden igjen. Vi (mor, far, jeg, Dixie, Vava (farmor) og Mya (mormor) kjørte avgårde fredag ettermiddag, og med et stopp omtrent halvveis for at Dixie skulle få lufte seg litt, var vi framme rundt klokka åtte.

IMG_029204

Det skjedde ikke så mye mer den kvelden, bortsett fra at far og Dixie gikk en liten tur langs veien mellom hyttene, men dagen etter var mor, jeg og Dixie klar for skogstur!

IMG_028803IMG_032106

Far hadde tatt med seg Dixie utenfor mens vi gjorde oss klar til å gå, og stod og snakket med en mann som holdt på å bygge hytte litt lenger nede i veien. Det viste seg at han også hadde finsk lapphund! Men den var visst igjen hjemme med resten av familien… Det var en hun på nesten to år, så det er jo veldig likt Dixie! :) De to kan nok ha det kjekt hvis de er på Hovden samtidig en gang! :)

IMG_038721

Etterpå startet vi på turen oppover langs elva, men Dixie liker seg best lenger inni skogen og i myrene, så vi gikk mest der. Egentlig hadde vi planlagt å gå opp til det stedet der elva er STOOOR, men Dixie koste seg sånn med å bare få gå rundt og snuse, så det ble til at vi bare gikk rundt omkring i nærheten av hytta! Litt i elva og mye i skogen! :)

IMG_027502IMG_032607IMG_033308

Etter slike turer er Dixie alltid veldig utslitt, selv om de ikke er så lange, så da hun fikk komme ut på terrassen på hytta, lå hun der ganske lenge. Hun fikk også en liten tur langs veien med far litt senere, så om kvelden var hun veldig trøtt, og sov både på gulvet og i sofaen! :)

IMG_031905IMG_035314

Dagen etter var det tid for hjemreise igjen, men før vi dro gikk mor, jeg og Dixie en ny skogstur - på andre siden av hovedveien denne gangen! Det er egentlig veldig likt her som bak hytta vår, med elv, myr og skog, men det er litt kjekt å gå andre steder av og til! :) Dixie snuste MASSE også på denne turen, men da hun fikk øye på to fugler som svømte i FULL FART bortover vannet (jeg kalte dem racerbåtfugler), ble hun veldig opptatt av dem, og prøvde å springe etter dem. Heldigvis hadde hun langline på, da, så hun kom ikke så langt! ;)

IMG_034210IMG_034913

Mens vi gikk hadde vi sett en del tyttebær, blåbær og krekling rundt omkring, men da vi hadde komemt et stykke på tilbakeveien, oppdaget vi plutselig et område med KJEMPEMYE blåbær! Så da måtte vi jo bare plukke litt! :) Dixie er vanlgivis ikke glad i verken bær, frukt eller grønnsaker (hun liker ikke noe som er sunt…), så ikke helt overraskende ville hun ikke ha et blåbær jeg prøvde å gi henne heller. Mor prøvde også, men hun ville ikke ha da heller, men da hun prøvde igjen, spiste Dixie bæret! Etter dette spiste hun alle blåbærene vi ga henne, og hun prøvde til og med å plukke noen selv også (dette fikk hun bare til én gang…). Så det var tydelig at hun likte dem! :D

IMG_034311

Jeg prøvde å gi henne et par tyttebær også, og også dette spiste hun som ingenting! Så nå kan det faktisk virke som hun liker bær – i hvert fall blåbær og tyttebær! :P

IMG_035615IMG_037318IMG_037719

Etter en stund var vi tilbake ved hytta igjen. Nå var det på tida å pakke bilen og rydde hytta, før vi kjørte hjem igjen mot Stavanger i 15-tida… :)

IMG_034512IMG_036916IMG_037117IMG_038220

8 kommentarer:

Ville sa...

Så kjekt dere hadde det, stålende vær var der også, ser det ut som.

Tenk så gøy, en finsk lappis til hytte nabo og nesen like gammel som Dixie,
De kommer til å "rule" på Hovden;o)

Så mange vakre bilder av nydelige Dixie bærspiser:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Det hørtes ut som en deilig tur Tina!! Så dere hoggorm igjen nå?

Hva er oddsen for å møte en som også har finsk lappis???? Så gøy! Håper de treffes, og at vi får rapport!

Morsomt med Dixie som spiser bær! Det gjør Milli også, hun plukker selv, veldig søt og forsiktig når hun napper bæra av buskene:o)

Flotte bilder Tina, du er en kjempeflink fotograf også komponerer du dem så fint i bloggen din!

Gry Viola og Roxie sa...

Så fine bilder av Dixie mor. Flink er hun til å spise bær åsså!!
Så gøy å ha en lappis til hytte nabo, håper dere er der samtidig en gang!! Sier som Berit Dixie og den andre lappisen kommer nok til å "rule" Hovden!!
Ha en fin dag videre!!

Nøve sa...

Nydelige bilder av Dixie og høsten :o)

Så moro det blir med en ny nabo!!!

Nøve sa...

ps. Synd du ikke tok bilde av Racerbåt-fuglene...hi-hi

Nina og Bonnie sa...

Dere er heldig som har den hytta å reise til. Der koser nok Dixie seg.

Og igjen, flotte bilder du tar.Dette har du lært deg.

Anne-Liss sa...

Så koselig da med nye lappenabo, det blir nok Dixie glad for.
Flotte bilder, kunne tenkt meg et bilde av racerfuglene ;-)

Dixie sa...

Jeg tok ikke med kamera på turen på søndagen, så derfor er det ingen bilder fra den turen... Jeg tenkte på det da vi så på racerfuglene, at dem skulle vi tatt bilde av! ;)

Det hadde vært VELDIG kjekt å møte den lapphunden! Dixie hadde nok likt kjempegodt å ha en å leke med på Hovden også! :)