fredag 12. september 2008

18-årsdag og mandagstrening

På søndag feiret vi Sebastians 18-årsdag og Myas fødselsdag med slekt og familie. Blant dem som kom var familien Aksland, inkludert Marian og Tessy. Jeg og Dxie var ute i hagen da de kom. Dixie hadde veldig lyst å springe ned til Tessy, men hagen var jo stengt igjen så det gikk ikke... Derfor sprang hun inn i huset og ned i gangen der de kom inn døra akkurat samtidig...

Dixie og Tessy begynte å leke med en gang, men det var en veldig trang og smal lekeplass de hadde funnet seg, så vi tok dem med oss ut i hagen i stedet. Her oppførte de seg som alltid, med springing og leking helt til det var tid for å spise kaker. Da ble Tessy plassert i bilen en stund, mens Dixie ble igjen inne.

Hundene fikk hvilt seg en stund mens vi spiste, men etterpå var det i full gang med leking i hagen igjen. Til slutt ble vi nødt til å la Tessy være i rommet sammen med gjestene, mens Marian og jeg tok med oss Dixie på et annet rom, og var der sammen med henne resten av kvelden... :)

Det virket som om hundene hadde en veldig kjekk kveld sammen (det hadde vi og forhåpentligvis gjestene også), og det var faktisk en god stund siden Dixie og Tessy hadde fått være med hverandre så lenge...

-----------------------------------------------------------------

På mandag begynte mandagstreningen som er til for dem som har deltatt på kurs hos Fokus hundeskole. Stedet treningene foregår varierer, og det fungerer slik at alle hjelper alle i stedet for at det er én kursleder som bestemmer hva alle skal gjøre og hvordan.

Denne mandagen var vi syv deltakere: fire som hadde gått der lenge og som var veldig flinke og hjelpsomme, det var Marian og Tessy, meg og Dixie pluss en mann til med en liten cairn terrier som het Herman.

Først snakket vi om hva vi hadde lyst til å øve på denne dagen. Alle fortalte hva de trengte mest, og da det kom fram at både Marian, jeg og eieren til Herman ønsket å trene på innkalling slo vi oss sammen om dette og fikk hjelp av noen av de som hadde holdt på med dette lenge. De viste og forklarte, og passet på at vi gjorde tingene rikitg. For at de også skulle få trent på det de hadde behov for, byttet de litt på hvem som hjalp oss og hvem som trente sine egne hunder.

Mor også var med, men hun var bare hundepasser for Tessy og Dixie da den andre av dem ble trent. Etter hvert trengte hundene en pause fra innkallingstreningen. Tessy fikk hvile seg litt i bilen, mens Marian og jeg gikk litt rundt med Dixie ute.

Da pausen var over, ville vi trene hundene i å være rolige mens de var sammen. For eksempel at de kunne sitte eller ligge ved siden av hverandre (i hvert fall i nærheten av hverandre) uten å bare ville leke hele tiden. Dette gikk kjempefint. Begge hundene var veldig konsentrerte, og de var mye mer opptatt av oss med pølsene enn av hverandre, akkurat som vi hadde håpet. Vi skal trene mer på dette, og etter en stund klarer vi kanskje å få Tessy og Dixie til å ligge å hvile sammen med hverandre uten å måtte sette dem på hver sitt rom når de har lekt sammen en stund... :)

Uansett gleder vi oss til neste trening, for å få lære nye ting og for å rette opp feil vi gjør enten vi tenker over dem eller ikke... Alle sammen er utrolig hjelpsomme, og de har svar på absolutt alt vi spør dem om! På grunn av dette virker det som om de har utrolig god greie på hund og trening, og det gjør det ekstra kjekt for oss å trene når vi vet at vi gjør det på riktig måte! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den treningen høres kjempe-koselig ut! Fortsett med det ;o)
Vi planlegger også å prøve noe i likhet med dere, når kurset er over utpå høsten.

Nalle hadde leike-kompis på besøk i kveld, men det var nesten umulig å få tatt bilder av dem! De var så ville, det gikk for kjapt for gamle-mor med kamera... noen ble det likevel i bloggen vår.

Dixie sa...

Ja, vi skal nok fortsette med treningene, det er så kjekt å lære hvordan vi skal gjøre ulike ting når vi vet at de som lærer oss det har holdt på med slik trening lenge... :)

Det var nok kjekt for Nalle å få leke med en annen hund, det er alltid helt umulig å ta fine bilder da for hundene er jo aldri i ro! :)