tirsdag 23. september 2008

Mandagstrening og sånt

I går var det mandagstrening igjen, men dessverre kunne ikke Marian og Tessy bli med denne gangen... :( Det synes nok både jeg og Dixie at var litt trist, men likevel var det kanskje litt praktisk også slik at Dixie kunne tenke på andre ting enn bare TESSY! mens vi trente... ;)

I stedet for at mor satt i bilen under denne treningen, var hun med på det vi holdt på med. Mor og jeg hadde planlagt at vi kunne trene litt på innkalling, en veldig viktig øvelse for oss. Vi har ikke fått trent så mye på dette ennå, for vi har blitt fortalt så utrolig mange forskjellige måter å gjøre det på at vi har ikke helt visst hvilken vi skulle bruke. Men nå bestemte vi oss for å gjøre akkurat som de som hadde holdt på med hund og trening lenge sa, og så fikk vi se om det fungerte.

Vi begynte med at jeg og mor stod et lite stykke fra hverandre. En av oss skulle rope på henne og så skulle vi belønne henne med klikk (når hun var på mei mot oss) og godbit (når hun hadde kommet helt fram). Men... dette gikk ikke så veldig bra. Det var så mye som skjedde rundt oss i skolegården der vi var i denne gangen, og Dixie hadde ikke planlagt å trene på innkalling akkurat i dag... :)

Heldigvis hadde vi hjelp av en "proff" som kunne vise oss andre måter å prøve å få henne til å komme på. Fortsatt stod vi med samme avstand, men nå skulle vi klikke bare hun så mot oss, og siden hun kjenner lyden av klikkeren ville hun sannsynligvis komme bort til oss slik at hun kunne få godbiten. Og dette virket! Hver gang hun så mot oss klikket vi, og vanligvis kom hun faktisk springende mot oss for å få godbiten hun visste ville dukke opp! Etter hvert prøvde vi også med leking som belønning, og vi byttet litt på disse to metodene for å få henne til å ha lyst til å komme til oss.

Det gikk bedre og bedre hele tiden, og Dixie skjønte visst hva vi ville at hun skulle gjøre. Etter en stund ventet vi også til hun kom lenger mot oss før vi klikket, noe som virket kjempefint, og hun kom fremdeles!

Dette var en øvelse vi kunne trene videre på hjemme, og siden den var så kjekk og vi kunne holde på med den flere personer om gangen, tror jeg nok vi kommer til å trene på dette ganske ofte! :)

Forresten, dersom det tok for lang tid før hun sprang bort til en av oss, prøvde vi etter å ha trent en stund så vidt å begynne å rope på henne, og hun kom i full fart bort til oss for å få godbit eller for å leke! :)

1 kommentar:

Nøve sa...

Hei igjen!
Moro å lese om skikkelig effektiv trening!
Jeg syns det ofte blir vanskelig å følge opp hjemme... Skulle hatt fellestrening hver dag ;o)

Til helga skal vi besøke Milli! Da skal vi trene blodspor og innkalling, og litt av hvert tenker jeg!