mandag 15. september 2008

Agility-, utstillings- og lydighetsstevne

I går var mor, jeg og Dixie på agility-, utstillings- og lydighetsstevne. Her skulle Marianne (fra Marnadal) gå agility med den islandske fårehunden sin Ask, og Embla, som Dixie hadde fått leke så mye med sist gang de var i Stavanger, var også med. Da de var på agilitystevne her forrige gang, var den finske lapphunden Mira også med, men hun måtte dessverre avlives i sommer på grunn av epilepsi...

Vi avtale å møtes på Orre hvor alt dette skulle foregå, klokken elleve søndag morgen. Egentlig begynte det på lørdag, men da Ask ikke skulle gå noen løp før på søndagen, var det ingen vits i å være der tidligere enn det. Det vi ikke visste på forhånd, var at det faktisk var to finske lapphunder med på utstillingen, men uheldigvis var de ferdige dagen før...

Uansett, vi avtalte som sagt å møtes klokken elleve, men det var visst lenger enn vi trodde, så vi kom ikke frem før nesten halv tolv. I begynnelsen fant vi ikke Marianne og de to hundene hun hadde med seg. Vi lette og lette, og til slutt fikk vi øye på to islandske fårehunder i et bur, så vi regnet med at dette var Mariannes hunder. Problemet nå var bare at vi ikke fant Marianne, men det tok ikke lang tid før også hun kom gående imot oss.

Hundene fikk hilse på hverandre med en gang. Det virket som om Embla og Dixie kjente hverandre igjen, for de begynte å leke med det samme, selv om de var i bånd... Ask hadde Dixie aldri hilst på før, for han hadde visst trødd på en spiker da de var i Stavanger sist. Men Dixie brydde seg visst ikke om dette, og ville gjerne leke med ham også. :)Det var et digert område med agilitybaner, lydighetskonkurranser, og utstilling (både ute og inne). I tillegg var det boder hvor de solgte leker, bånd, hundemat, børster osv... Etter en stund var det tid for Asks tredje agilityløp (han og Marianne var allerede ferdige med to løp da vi kom...). Vi satt klar ved siden av banen og fulgte nøye med. Løpet gikk veldig fint, helt til Ask plutselig stoppet opp - han måtte visst tisse... Likevel fortsatte de, og kom i mål etter hvert! :)

Mens vi ventet på at Ask og Marianne skulle gå sitt siste løp, så vi på de andre ekvipasjene og jeg tok masse bilder... :) Det var veldig koselig på dette stevnet, og Dixie og Ask fikk være publikum sammen med oss. Men de var ikke så veldig interessert i det som skjedde på banen, å krangle om pinner, erte hverandre og småleke var visst alt de tenkte på. Endelig var det klart for siste løp, et løp som faktisk gikk ganske så fint (etter det jeg så i hvert fall, men jeg kan jo egenlig ikke så mye om agility...).

Da dette var over, gikk vi likevel ikke hjem med en gang, vi måtte bare se noen få løp til først. Etterpå så vi også litt på de siste utstillingene, der faren til Tessy (Abadessan's Hot Choklate King Oscar) var blant deltakerne. Dessverre fikk han ingen premier akkurat nå, men dette var jo blant de aller siste rundene så han hadde nok fått en del underveis... Til slutt satte vi oss i bilen og kjørte hjem, og etter å ha vært ute i 5-6 timer i strekk med mange nye opplevelser og inntrykk, sovnet Dixie omtrent med én gang bilen startet og vi begynte på turen hjemover...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så moro at dere traff hverandre igjen! Det var sikkert kjempemoro å se på løpene også, jeg har bare sett slikt på film.
Fikk dere lyst til å begynne med agility? Det er vel bare hopping som må unngås til hundene er 1 år. Slalom og slikt er en fin utfordring det og. Det er iallefall veldig moro å gjøre noe sammen med hunden :o)
Ps. klarte du å styre deg blant alt hundeutstyret, da?

Dixie sa...

Vi har egentlig alltid tenkt på å begynne med agility når Dixie blir eldre. Hun fikk jo prøve litt på sommerkurset, og vi har en IKEA-tunnell i hagen som hun går gjennom helt uten problemer. Planlegger også å kjøpe slalom ganske snart... :)

Det var utrolig mye fint hundeutstyr, spesielt halsbånd, kobbel og leker! Vi gikk og kikket nesten helt i begynnelsen, men kjøpte ikke noe før vi skulle hjem... Det ble et halsbånd, en leke og en kam. Mange av bodene hadde begynt å stenge da, noe som sikkert bare var bra... :)

Anonym sa...

Da ble det jo mye nytt på Dixie!
Det er det morsomste jeg vet, å gå i dyrebutikker og sånn... Men det er fort gjort å bli blakk ;o)

Kikka på agility-filmen til Lappevennen. Ask er jo kjempeflink! Der kan du sikkert få mange gode tips.