lørdag 27. september 2008

Dyrlegen...

I går var vi hos dyrlegen med Dixie. Grunnen til dette var at hun av og til får en lyd mens hun puster når hun anstrenger seg eller leker med andre hunder, spesielt mens hun er i bånd! Hun har hatt litt av det helt siden vi fikk henne, og nå i det siste har vi faktisk syns at det har vært litt bedre.

Men... på onsdag da vi var med Berit og Ville på tur, ble det mye verre igjen. Dixie hadde dradd veldig for å komme seg bort til Ville, og selv om hun hadde sele på seg i stedet for halsbånd, kom disse lydene. Likevel så det ikke ut som om hun hadde vondt, for hun oppførte seg helt vanlig og pustet uten problemer. Etter hvert forsvant lyden igjen, og da de senere fikk springe løs hørte vi ikke mer til den.

Uansett tenkte vi at det var best å få det sjekket, så vi fikk time hos dyrlegen i går (fredag) klokken halv tre. De sjekket Dixie grundig for å finne ut om det var noe galt. Heldigvis fant de ingenting, men de anbefalte oss å notere ned hver gang hun får denne lyden og så komme tilbake dersom det skjer ganger når hun ikke har halsbånd eller sele på seg slik at de kan sjekke henne ennå nærmere, gjerne med bedøvelse og lungebilder. Noen hunder har visst for eksempel for lang gane, så den kommer litt "i veien" av og til, men dette er heller ikke farlig.

Likevel håper vi selvfølgelig at vis lipper å gå tilbake til dyrlegen, men vi gjør det hvis det er nødvendig... Uansett er vi veldig glade for at de ikke fant noe galt med henne! :)

4 kommentarer:

Nøve sa...

Bedre å gå enn gang for ofte til dyrlegen, enn en gang for lite, ja! Vi har jo så lett for å bekymre oss for disse barna...
Dixie er heldigvis ei glad og frisk lappe-jente, sånn skal det være ;o)

Ho begynner forresten å se veldig voksen ut! Ho er så fin!

Anonym sa...

Kjære Dixie!
Gratulerer med ni måneders dagen!
Nuss fra Nalle

Dixie sa...

Tuuusen takk, Nalle! :)
Hilsen Dixie...

Anonym sa...

Bedre å sjekke ja :) Særlig fordi man selv blir letta over å ha undersøkt i hvertfall. Hun er frisk som en fisk da vettu :) Lille lang gane Dixie kanskje?? hæhæ. Og grattis med 9 mnd'ers dagen da kan hun hoppe inn i voksenringen på utstilling gitt :)

Klem