fredag 9. oktober 2009

Høstferie på Hovden… :)

Fra fredag til onsdag var vi en tur på Hovden igjen. Dixie koste seg som alltid veldig, både inne, på terrassen, og ikke minst på tur i skogen! :)

Til vanlig er hun vant til å få en liten morgentur med far, så går jeg en tur når jeg kommer hjem fra skolen og mor en tur om kvelden, men her gjorde vi litt om på det, sånn at far gikk den vanlige morgenturen, mens mor og jeg slo sammen turene våre til en god skogstur med mye springing, hopping og selvfølgelig snusing!

Det virket som om Dixie var veldig fornøyd med denne ordningen, for det var omtrent ikke et eneste bjeff fra henne mens vi var der, bortsett fra noen bittesmå boff når hun ville ut og inn fra terrassen! :)

Når Dixie ikke var på terrassen og vi ikke var ute på tur, lå Dixie for det aller meste på ulike steder i sofaen og i stolene… Vi har skinnmøbler på Hovden, så de er ganske kalde og gode for henne, men det rareste var at hun ofte la seg oppå saueskinnene som ligger i sofane, enda de er veldig varme å ligge på… :P

Det var ikke mye fint vær mens vi var på Hovden, men det varierte veldig mellom snø, slugg, hagl og regn… Dixie var jo selvfølgelig veldig fornøyd med snøen, og snuste og koste seg i den så mye hun kunne, men hver gang det begynte å snø, tok det ikke lang tid før den var borte igjen fordi det begynte å regne…

Om kveldene ble det ganske kaldt ute, for Dixie også, så da hun boffet hun på terrassedøren slik at vi åpnet for å slippe henne ut, satte eller la hun seg bare i døråpningen. lenger ute trengte hun ikke å gå for å få kjøle seg ned litt! ;)

På onsdag var det tid for hjemtur. Vi pakket tingene inn i bilen, ryddet hytta og gikk en siste skogstur med Dixie, før vi kjørte avgårde. Etter et par turer med en del sutring og piping, har hun nå begynt å være mye mer stille i bilen igjen, så hjemturen gikk helt fint uten en eneste lyd fra Dixie, selv om det bare ble ett stopp! :)

Da vi kom hjem, merket vi at Dixie hadde veldig lyst til å springe og leke. Kanskje ikke så rart etter å ha ligget i et lite bur i bilen i over tre timer i strekk, bortsett fra de minuttene hun var ute da vi stoppet… :) Derfor bestemte mor og jeg for å ta oss en tur i hundegården med én gang! Mor sendte en melding til tante bare for å si ifra at vi hadde kommet hjem og at vi gikk en tur i hundegården, så da vi kom dit stod jammen bilen deres også der, og Marian, tante og Tessy kom ut av bilen!

Da ble visst både Tessy og Dixie veldig fornøyde!!! :D De lekte og koste seg i hundegården en stund, mest med hverandre, men også en del sammen med de andre hundene som var der. Marian, tante og Tessy kom rett fra Ålgård, hvor de hadde vært og klippet Tessy fordi hun hadde fått så mange floker! Så nå har hun nesten ingen pels igjen! Hun har faktisk noen små flekker med bare hud rundt omkring, så akkurat nå ser hun veldig, veldig tynn ut!!! :D

I går også gikk Marian og jeg en tur med Tessy og Dixie, men hver gang vi kom til et gress trodde de visst at her kunne de leke! Derfor gikk vi bare en liten runde med dem, så de heller kunne få leke i hagen til Tessy! Det er jo det de liker best! :D

God helg! :D


PS: Bilder fra Hovden kommer snart!

5 kommentarer:

Marianne sa...

Så dumt at det var så dårlig vær på hovden..her også har det regnet og vært sol om hverandre!...men det resulterte jo i mange flotte regnbuer!..bare dumt at jeg ikke hadde noe kamera...

Dere er heldige som har noen tur venner som dere alle kan kose dere med, mor med tante, du med mariann, og dixie med Tessy!

Nina og Bonnie sa...

Det hørtes jo ut som en fin ferie selv om været ikke var det beste. Gleder meg til bildene....

Dixie sa...

Det jo selvfølgelig vært kjekkere med fint vær, men med regntøy og støvler gikk det egentlig ganske fint! Og Dixie brydde seg ikke i det hele tatt! ;)

Marianne: Da vi kjørte hjem fra Hovden så vi en veldig sterk regnbue, og den "fulgte etter oss" en ganske lang stund. Det var mange som stoppet og tok bilder av den! Men vårt kamera lå godt pakket ned i bagasjerommet, så vi fikk ikke tatt noen... :(

Gry og Millis blogg sa...

Det hørtes ut som en fin ferie Tina. Dixie hørtes jo såre fornøyd ut med at dere slo sammen kvelds- og ettermiddagsturen, og da blir det jo litt koseligere for moren din og deg også - det å gå sammen på tur.

Så dumt at dere hadde kameraet i bagasjerommet. Du har imponert meg sånn med bildene dine, at jeg veldig gjerne skulle sett bildene dine av den regnbuen.

Milli likte ikke å ligge i skinnsofaen vår, hun la seg på et pledd som lå der, men aldri på skinnet. Nå har vi byttet sofa, så nå har hun fast plass. Den nye er i vanlig stoff:o)

Nøve sa...

Stakkars Tessy som måtte klippe seg, ho må kanskje ha på seg sånne ekle frakker eller noe nå da?

Helga og ferien er nesten over, men ha en fiiin søndag :o)