torsdag 29. oktober 2009

Operasjon dagsverk

I dag er det operasjon dagsverk (OD). Dette er en dag vi har hvert år, hvor alle finner et sted å jobbe, enten hjemme, hos kjente eller på en arbeidsplass, for å tjene penger til det formålet OD-komiteen bestemmer hvert år. I år tjener vi penger for at funksjonshemmede ungdommer i Uganda, Malawi, Sør-Afrika og Mosambik skal få gå på en skole som er tilrettelagt for dem, og dermed få  samme utdanning som alle andre på samme alder.

På grunn av dette er jeg hjemme i dag. Det samme er Marian, så derfor tenkte vi at vi skulle gå en tur med Tessy og Dixie litt senere. Vi går ofte tur i helgene, men siden vi var på Hovden denne helga, er det en stund siden hundene har fått være sammen!

I går gikk mor og jeg en ganske lang tur med Dixie. Den var kanskje ikke så veeeldig lang i tid, men sammenlignet med hvor mye hun pleier å snuse på en tur, gikk hun faktisk veldig fint siden det ikke var så veldig mye å snuse på, og dermed kom vi også ganske langt... ;)

Vi gikk på en ny tursti som har blitt laget langs sjøen. Områdene der den går har vært stengt lenge mens de har holdt på med dette, samtidig som de har bygget på jernbanen, og før den ble laget, var det bare masse fjell her... Derfor var det veldig kjekt å endelig få prøve den ferdige stien!

Det hadde begynt å bli ganske mørkt ute, så vi måtte ha med oss lommelykt. Kamera tenkte vi ikke på en gang, men det hadde nok ikke vært noen vits heller, siden det var så lite å se i mørket... Men en annen gang, når det er litt lysere må vi få tatt noen bilder her, for de hadde gjort det så fint! :D

PCen med alle bildene virker fremdeles ikke, så bilder fra Hovden og lapphundtreffet for noen uker siden kommer ikke enda... Håper den blir i orden igjen snart! :D

Nå nærmer det seg helg igjen også, så selv om det er litt tidlig kan jeg jo si:
GOD HELG!

6 kommentarer:

Ville sa...

Har dere gått den nye turstien, som begynner med Felleskjøpet og går helt til Hinna???

Jeg hørte om den av en annen hundeeier, det var visst veldig flott der, veldig fin natur kunne han fortelle.

Gry Viola og Roxie sa...

Mariken er åsså hjemme i dag pga od. Hun raker hagen med hjelp av Roxie! Hun klager at det er ikke så mye hjelp i henne. Hun skal helst bare sitte oppe i løv haugene eller helst grave i de! Heldig med være er de, det er sol fra skyfri himmel her i dag!!

snorredimma sa...

Husker OD-dagene fra da jeg gikk på vgs. Jeg var med på en oppsetning som vi kalte for "pizza-et-eller-annet." Det var et samarbeid mellom musikk og dramagruppa. (valgfag) Jeg er ingen skuespiller...så jeg var med i musikk-gruppa som akkompagnerte - jeg spilte klarinett...Å, det er leeenge siden det ;-) Derimot sønnen min har hatt OD-dag i dag - han har vært med far sin på jobb og rydda på lageret...:-))

Luna sa...

Her er det OD i morgen! :) Det vet jeg fordi jeg får hjelp i stallen :)) Det er veldig kjekt, særlig at ho er kjent i stallen og ordner ut selv. Så i morgen får jeg gjort masse kontorarbeid! (kjedelig igrunn, men det må til, og godt å få unna litt av og til! :)
høres fin ut den stien. Kjekt når de lager til nye, fine steder å gå.
håper dere får orden på maskina snart, slik at vi får se noen bilder igjen :)

Nina og Bonnie sa...

Ja, vi har hatt ungdom på jobben i dag også. Det hadde vi når jeg var ung også, for leeeenge siden. :-)

Gry Viola og Roxie sa...

Men, Nina!! Det er ikke lenge siden!!
Ha en fin dag!!