tirsdag 2. februar 2010

Hundebøker… :)

For et par uker siden bestilte mor og jeg to hundebøker på internett, dette var:

    Forstå din hund av Anders Hallgren    og    Nesearbeid for hund av Anne Lill Kvam.
   image                image

Den første anbefalte Berit oss etter å ha hørt mye bra om den på noen av bloggene, og siden det er noen ting vi jobber med med Dixie, som for eksempel å møte hunder (og andre dyr) uten å bjeffe og dra, tenkte vi at det kanskje kunne hjelpe litt med denne boka! :D Jeg har ikke hatt tid til å lese noe i den enda, men jeg har kikket litt i den, og den ser veldig kjekk ut. Så jeg gleder meg til å begynne! :D

Den andre boka er en jeg har sett på lenge. Dixie virker nemlig som om hun elsker å bruke snuten, for hun stopper og snuser i sikkert fem minutter for hver meter vi går når vi er ute på tur (i hvert fall nesten… ;), og i tillegg virker hun veldig fornøyd hver gang vi finner på “snuseleker” hjemme. Så nå kan vi kanskje finne noen flere måter hun kan få bruke snuten sin på som ikke er så veldig vanskelige å gjennomføre for oss – som å finne bilnøkler og lære forskjell på noen av lekene sine. Så det blir kjekt å få prøvd noen av disse øvelsene også! :D

Ellers gleder vi oss veldig til å møte alle som skal til Marnadal i mai uansett om det blir campinghytter eller leirplass! Det blir veldig gøy å treffe både folk og hunder igjen! Pluss sikkert noen som ikke var på Biri også! :)

 

Ha en fin uke videre!

10 kommentarer:

Marianne sa...

Kjekt med nye hundebøker! Dixi kan sikert bli en skikkelig god snusehund visst du trener litt med henne Tina..Blir spennede å høre om noen av tingene dere velger å gjøre!

Det er så koseligt at du og familien din kommer nedover til sørlandet! Gleder meg spesielt til å møte herlige Dixie!

Ville sa...

Den snuse boka så skikkelig spennende ut. Morsomt å lære mer om sånne aktiviteter som hundene liker.
Når du har lest litt i den Tina, så har jeg veldig lyst å høre om det er en bok du kan anbefale. Når det gjelder tittelen "Nesearbeid for hund" så er den en fristende bok for meg også:o))
Håper dere synes den andre boka "Forstå din hund" er like kjekk og lærerik som jeg synes den er.

Gry og Millis blogg sa...

Jeg hadde en bok av Anders Hallgren - jeg har ikke funnet den på en stund - men jeg har aldri glemt den! Han er helt utrolig flink og jeg er en skikkelig "fan" av hvordan han trener hunder!! For min del er det "ingen over og ingen ved siden" når det gjelder han og hans metoder:o) (Kanskje Hilde da, men hun bruker også hans metoder:o)

Nesearbeid for hund har jeg - den må jeg også finne.... Takk for at du minte meg på dette Tina, jeg trenger å lese den nå når jeg føler at vi er litt tomme for idèer:o)

Gry Viola og Roxie sa...

De bøkene så spennende ut! Tror jeg må få tak i de og lese!
"Nese arbeid for hund" den så veldig spennenede ut. Roxie pleier åsså begrave snuta omtrent i bakken når vi går tur! Hun elsker når jeg tar å gjemmer ting og hun skal snuse de opp!
Ha en fin dag!! Her blåser og snør det i dag så jeg nesten ikke kan se naboens hus!

Nøve sa...

Gry da, roter du bort bøkene dine??? hehe

Snuseboka lånte jeg på bokbussen for lenge siden. Den var veldig inspirerende og lærerik. Det er så moro med hundebøker!!!

Veldig artig å se i Mariannes kommentar, at dere kommer på treffet. Skal bli veldig koselig å treffe hele familien din igjen :o)

Gry og Millis blogg sa...

Nøve: Huff ja, jeg har ikke pakket ut alt etter jeg flyttet til Ola, så det står "noen" kasser på låven..... Jeg ga bort alle bøkene mine, utenom den og en til:o)

Det er superkoselig at Vestlandsbloggerne kommer på treffet, jeg gleder meg innmari:o)

Ville sa...

Gry, har du det også sånn, mange bøker fremdeles pakket ned!
Nesten alle bøkene mine ligger også pakket ned i esker etterat jeg flytta inn her. Eskene står i kjelleren:o(

Vi snakket om bøker på turstien i dag, Jeg har et akutt savn etter dem nå:o))

Gry og Millis blogg sa...

Berit: Det ser ut som om vi får ta oss en tur hhv. i kjelleren og på låven med det første...:o)

Ragnhild B. sa...

Morsomt med nye bøker! Det er mange gode ting en får med seg, og inspirerende å prøve ut gode råd!

Dixie sa...

Ennå har jeg bare fått prøvd litt vanlig godbitsøk etter "oppskrift" fra boka, men det var en veeeldig greit oppskrift, også sa de til og med ifra om når det var på tide å ta pauser... ;)

Det høres ut som mange av "bloggerne" kommer på treffet. Gleder meg til å møte alle sammen - både de vi traff på Biri og de som ikke var der! :D

God helg!