mandag 24. januar 2011

Litt av alt…

Jeg oppdaget plutselig at jeg ikke har lagt ut et eneste blogginnlegg i 2011, så jeg kan jo begynne med å si godt nyttår til alle sammen! :)

Ellers skjer det som vanlig ganske lite her hos oss, bortsett fra de daglige turene med Dixie, skole og lekser… Vi går fortsatt på hundetrening en gang i uken, men dette halvåret har det blitt flyttet til mandagene, så vi skal altså dit i dag! :) Det går faktisk veldig fint på disse treningene, og vi har lært noen veldig gode metoder for å passere andre hunder, på flere ulike steder. Det er veldig greit at de skaffer figuranthunder og eiere til oss, så vi vet at eierne går akkurat der de skal, og at hundene oppfører seg fint. :) Noen ganger slipper vi også Dixie og figuranthunden løs mot slutten, slik at de skal få bli kjent på den måten også. Men det er bare hvis lederne ser at Dixie passer fint sammen med figuranthunden, og at de to sannsynligvis vil oppføre seg fint mot hverandre og ha det kjekt sammen! :)

Siddis hundeskole begynner å bli en veldig stor hundeskole etter hvert, med maaange forskjellige kurs som virker kjempespennende. Vi skal nok få prøvd ut noen av disse etter hvert, men først må vi nok gå en stund til på mandagstreningene, så vi får trent ordentlig bort bjeffingen på andre hunder på tur… ;)

I tillegg holder de på med sin andre bok, i tillegg til at de skal starte med noen korte innslag i et lokalt TVprogram hver uke. Og hvis dette er vellykket, kan det være at de får lov til å lage sin egen TVserie også etter hvert! Det hadde vært veldig gøy, for de er utrolig flinke og trener KUN positivt, noe mange hundeeiere rundt omkring i Norge sikkert kunne hatt godt av å lære litt om… ;) Det er så trist å se eiere som er slemme med hundene sine, for eksempel en mann vi har møtt i Sørmarka en del ganger, som bare sier at vi må slå til hunden hans hvis den hopper opp på oss…

Forresten, jeg lovte jo at jeg skulle prøve å legge ut noen av videoene vi fikk på mail da vi gikk på hverdagslydighetskurset (også på Siddis hundeskole) i høst, så dette skal jeg prøve videre på, og håper at jeg får dem inn etter hvert, så kan dere i hvert fall se litt hvordan de trener! :)

Håper alle får en kjempefin uke!

7 kommentarer:

Unknown sa...

høyres ut som Dixie er som Heino når det gjeld bjeffing og vanskar med å passere andre hundar! Du må gjerne komme med treningstips til oss, eg trur eg treng det.... :p

lykke til på treninga! :D

Nina og Bonnie sa...

Dere har det nok som alle oss andre. Hverdagen tar all tiden. :)

Positivt med kurs/treningene med Dixie. Jeg synes det er spennende å følge med dere. :))))

Gry og Millis blogg sa...

Godt nyttår til deg også Tina.

Siddis hundeskole høres veldig bra ut synes jeg. Så flinke dere er som går på kurs hver mandag:o) Passeringstrening er kjempelurt, og i likhet med Kristina så tar jeg gladelig i mot tips:o)

Nøve sa...

Kom gjerne med treningstips! Siddis hundeskole høres veldig bra ut. Flott at de tilbyr forskjellige kurs, da kan dere jo prøve alt dere har lyst til :o)

Takk for koselig kommentar hos meg ;o)

Ville sa...

Kjekt å høre fra deg igjen Tina:o))) Godt nyttår til deg også, kan jo side det, vi er jo fremdeles i den første måneden i det nye året;o)

Dere er så flinke som står på synes jeg med trening og kurs. Skal bli kjekt å se kursene til Arne på tv:o)

Du må veldig gjerne komme med tips om passeringstrening, det trenger vi alle. Ville er super ved passering når hun er løs, med bånd som er det veldig variende oppførsel fra jenta mi. Jeg liker godt å ha alternativ valg muligheter og tips, plutselig er det noe som fungerer helt supert:o)))

Anne-Liss sa...

Hei og GODT NYTTÅR !!
Så fint at dere fremdeles trener,og litt tips tar vi imot med glede ;o)

Jeg viste ikke at det skulle komme tv-program fra Siddis hundeskole. Jeg følger så lite med på tv så jeg lurer på kl.slett og dag programmet skal sendes ?

Ragnhild B. sa...

Så bra med treningen! Warja har det også med å bjeffe en del når vi møter andre for tiden, og det jobber vi med. Vi får vel tro vi får plukka det av dem med god og riktig trening!