søndag 19. juli 2009

Framme på Hovden!

I går kveld i 10-tida, kom vi fram til Hovden. Det pøsregnet hele dagen, men jeg og Dixie fikk gått en tur før vi startet på kjøreturen, så Dixie sov omtrent hele tiden. Om kvelden var hun blitt ganske våken igjen, men etter litt leking og trening sovnet hun til slutt! :)

I dag har hun for det meste vært på terrassen, og vi har gått en tur i skogen og langs elva rett bak hytta. Her har hun alltid langline på seg, så hun kan springe og kose seg samtidig som vi har kontroll på henne! :)

Etter å ha gått oppover en stund, fant Dixie det samme tjernet som hun graver i hver eneste gang vi er her. Hun gravde og gravde, men til slutt ville hun videre. Så da måtte vi bare følge etter! :)

Underveis på turene her snuser hun omtrent hele tiden under steiner og i gress, og hvis hun ser noen flyvende innsekter prøver hun alltid å hoppe opp og fange dem! Men en gang på denne turen oppdaget vi plutselig at det var en hoggorm hun stod og snuste på!!! Jeg dro henne vekk i full fart, og heldigvis ble hun ikke bitt! Men hoggormen lå og freste lenge etter at vi hadde gått videre... Dixie syntes bare det var kjekt å hilse litt på denne hoggormen, hun, og ble ikke redd den i det hele tatt... :)

Vi har aldri sett hoggorm her på Hovden før, men de har visst kommet hit de siste årene, etter hvert som det har blitt varmere. Så nå må vi nok bare passe bedre på hvor vi går og hva Dixie snuser på framover!

Nå har vi kommet oss hjem igjen til hytta, og etter å ha vært enda litt mer på terrassen, ligger Dixie nå i sofaen og sover! :)

10 kommentarer:

T :-) sa...

uff, det hørtes skummelt ut det med hoggormen!

Kos dere på hytta, håper været blir bedre.

Barfi driver også og hopper opp etter flygende insekter :-)

Gry og Milli sa...

Åh, det var bra hun ikke ble bitt av hoggormen!!!

Håper dere får en flott ferie på hytta. Kos dere masse:o)

Anne-Liss sa...

Det går som regel bra i møte med hoggorm, den ble vel redd tenker jeg.
Finnes det ikke tabletter e.l. til hund som en bruke dersom de skulle bli bitt ??
Ha forsatt en fin ferie og kos dere på hytta.

Dixie sa...

Egentlig var planen å reise hjem igjen i morgen, men nå fant vi akkurat ut at vi ville bli her en dag lenger... :P Været har vært mye bedre både i går og i dag enn det var på veien hit!

Jo, det finnes tabletter for hoggormbitt, og Dixie har dem alltid i halsbåndet så vi enkelt kan få tak i dem. Men det er visst likevel alltid viktig å komme seg til dyrlegen så fort som mulig! For bittet kan være farlig likevel!

Inger`s blogg sa...

Det er skummelt med huggorm, heldigvis har vi ennda ikke møtt noen, lurer jo på hvordan Chicko vil reagere, men da han ikke liker støvsuger slangen ( lang slange til sentral støvsugger) da håper jeg han er redd for huggorm.

Kos dere på Hovden-

Nøve sa...

Ekle hoggormer, godt at Dixie skjønte det.
Hoggormtabletter hjelper IKKE !!! Veldig delt mening om effekten av dem, noen veterinærer mener at hunden absolutt ikke bør få dem for da blir motgiften vanskeligere å dosere - og motgift MÅ de få hos veterinæren fort som råd..

Kos dere på Hovden! Det er kanskje en fordel at det regner og er litt kjølig ;o)

Dixie sa...

Oi! Er det ikke lurt å bruke dem, da!? Da vi var hos veterinæren forrige gang, fortalte hun oss også om de ulike meningene om tablettene.

Men hun sa at de kunne hjelpe til med å få ned hevelser (både fra hoggormbitt, men også fra f.eks. vepsestikk i halsen) og at det uansett ikke gjorde noe om vi brukte dem, bare vi kom oss til dyrlegen så fort som mulig! Men hvis dette ikke stemmer, bør vi vel kanskje ikke bruke dem ved hoggormbitt, da!?

Nøve sa...

Jeg har de alltid med meg. Hvis man er veldig langt unna veterinær, flere timer å gå liksom, da hadde 'jeg' nok tatt dem. Bikkja skal være mest mulig i ro etter bitt - helst bæres.
Håper vi aldri opplever dette!!!

Nøve sa...

Smådyrakuttens nettside anbefaler pr. 17.04.2007 følgende førstehjelp ved hoggormbitt:

Om bitt i hode/nese/hals gi prednisolon tablett(er) 1-2mg/kg. (Snakk med oss om hvilken mengde din hund/katt skal ha) Om bitt i et ben eller annen plass på kroppen kan man avvente med medisiner. Hold dyret i strikt ro!
Bær hunden, eller gå i rolig tempo til bilen.
Oppsøk dyrlege akutt.
Man bør følge opp hunder og katter bitt av huggorm med jevnlige kontroller hos dyrlege. 10 - 20% av huggormsbitte hunder sliter med senskader, 2 - 5 % av hund og katt bitt av huggorm dør! http://www.smadyrakutten.no/Huggormbitt.html

Dixie sa...

Ja, håper det aldri skjer! Men det er jo uansett veldig greit å vite hva som er det lureste å gjøre! Så tusen takk for tips! :)