mandag 27. juli 2009

Litt av hvert!

Siden vi kom hjem fra Hovden på onsdag, har det ikke skjedd så veldig mye her hos oss… Både Tessy og Ville er på ferie, så Dixie har ikke fått lekt med noen av dem på en stund. Det er også sommerferie fra lapphundtreffene, og lydighets- og agilitytreningene, så da blir det til at vi må finne på ting å gjøre på egenhånd!

Derfor har vi gått innom hundegården omtrent hver gang vi har gått forbi den i det siste, sånn at Dixie i hvert fall skulle få lekt litt med noen andre hunder! Da ser det alltid ut som hun koser seg! Hun springer rundt med de andre hundene, leker med dem som vil være med på det, hilser på mange nye mennesker, og vasser i vannpyttene som har kommet av alt regnet som har vært her de siste dagene og ukene.

Fordi det har regnet så mye og Dixie ikke har vært med på noe spesielt, har jeg heller ikke tatt med kamera på noen av disse turene, og dermed har det blitt veldig få bilder…

Ellers har vi trent litt på ulike triks, lydighetsøvelser og ikke minst: UTSTILLING! Der øver vi på å gå fint i utstillingsbåndet, stå og sjekke tenner. Er det noe mer vi bør øve på i forhold til utstillingen på Biri? Og forresten – vi fikk en mail om vi ville være med på grilling etter utstillingen. Er dette noe dere andre som skal dit pleier å være med på? Eller blir vi alene? ;)

Av triks er det mest de vanlige som gi labb, give me five, bukk og bamse vi har holdt på med, men også rull rundt går bedre og bedre! :D Sitt, dekk, bli osv. trener vi også på innimellom, men det er ikke de kjekkeste øvelsene, synes verken Dixie eller jeg! ;)

Agility har det blitt lite av i ferien! Treningene på mandag og torsdag har sommerferie, og onsdag formiddag har vi ikke vært hjemme på flere uker! Dessuten har de hatt ferie, de også… Siden det plutselig begynner å regne, selv om det egentlig er sol, har vi heller ikke tatt ut tunnellen fra IKEA og slalåmstengene i hagen på en stund, men det skal det nok bli mer av hvis det ser fint ut på værmeldingen! :)

Mor kjøpte forresten en ramme til rommet mitt på IKEA, med plass til tre bilder. Til den har jeg printet tre bilder av Dixie, ett av bare henne og ett med hver av bestevennene hennes: Tessy og Ville! :) Det viste seg at det ikke var meningen at vi skulle sette inn bilder selv, for baksiden var stiftet fast, men vi fikk det til likevel! Så nå står det klart til å henges opp! :)

Til slutt må jeg bare fortelle litt om i går, da vi var på besøk hos en familie Dixie har møtt ganske mange ganger, og som hun kjenner godt! Vi gikk to gode turer med henne før vi kjørte avgårde, blant annet en til hundegården der hun fikk sprunget og lekt MYE med de andre hundene! Da vi kom fram, fikk hun være en stund ute i hagen deres. Hun ville IKKE være alene der, så selv om vi andre bare stod et par meter fra henne, stod hun og bjeffet, gravde i plenen, og tygde på blomster og busker helt til noen kom og lekte med henne! :P

Far oppdaget plutselig at katten til de vi var på besøk hos, lå i en stol Dixie hadde gått forbi uten å legge merke til den. Så når hun var på plass ute i hagen, løftet far katten opp og viste den til Dixie. Da ble hun HELT vill! Og dro og bjeffet alt hun kunne i båndet for å komme løs! Men katten bare gikk og gjemte seg, den…

Etterpå gikk vi inn, men fortsatt klarte ikke Dixie å roe seg ned. Brynhild tok henne med seg opp bakken til toppen av fjellet de bor på, og da de kom ned igjen og vi skulle spise, la Dixie seg ned i kroken mellom far og meg, og sovnet! Men det varte ikke lenge! For plutselig ringte mobilen til mor, og da ville jo Dixie følge etter henne da hun gikk for å hente den! Far hadde henne i bånd, så hun kom seg ikke lenger enn under noen stoler, og etter det klarte hun ikke å roe seg ned igjen hele kvelden…

Til slutt bestemte vi oss for å prøve å legge henne litt i det trygge buret sitt bilen, for å se om det kunne være bedre for henne med mindre folk, bråk og kattelukt - og det hjalp! Vi gikk ut for å sjekke hvordan hun hadde det flere ganger, og da var det ingen bjeffing eller masing! Hun bare lå eller satt og så på oss! Så jeg tror faktisk hun hadde det bedre der!

Da vi kom hjem igjen la hun seg ned og sovnet nesten med én gang, og soving har hun gjort mye av i dag også. Så hun likte visst å godt å komme tilbake til sitt eget hus og sine egne ting! ;)

6 kommentarer:

Luna sa...

Ja, det er ferietider og brudd på faste rutiner.. det er jo litt greit da, så får man gjort litt andre ting også :)
så rart med dixie som var så urolig, har hun vært på besøk der mange ganger før? Luna er blitt så rolig og avbalansert, hun legger seg stort sett bare ned og sover etter en liten stund uansett hvor vi er.. :)
Vi skal også være med på grilling etter utstillinga på biri! :)

Dixie sa...

Dixie pleier også bare å legge seg ned et sted når vi er på besøk, så vi skjønte ikke hvorfor hun ikke gjorde det denne gangen.

Men kanskje det var den katten far viste henne, også kjente hun lukta av møblene og lekene dens rundt omkring i huset!? I tillegg til at det var mange folk og mye lyd!? Hun har vært hos dem et par ganger før, og da har hun vært helt rolig... Men det var ikke så mange folk de gangene...

Hvis vi ikke blir alene, melder vi oss på, vi også! ;)

Gry og Milli sa...

Jeg tror kanskje hundene våre har litt godt av å bryte litt med det vanlige mønsteret jeg (selvom det er slitsomt både for hunder og eiere;o) Det var nok godt for Dixie å få lagt seg litt i bilen, kanskje hun følte at hun hadde opplevd nok for den dagen;o)

Vi skal grille på Biri Tina, så dere blir ikke alene:o)

Ville sa...

Så flink du er til å trene variert med Dixie, jeg er helt sikker på at all utstillingstreningen gjør susen på Biri:o)

Ville går nesten ut av sitt gode skinn dersom far i huset løfter opp en katt;o) så jeg forstår godt at Dixie reagerte på det.
Tror også det er viktig som Gry sier, forandring og nye miljøer har både hund og eier godt av. Selv om de ikke oppfører seg som vi håper og ønsker.

Det er rart med disse dyra, det ene øyeblikket snille og gode, også neste vill og gal, slik har Ville-mor vært i ferien.
Akkurat nå ligger hun rolig og fredelig, fremme på dekk og nyter tilværelsen, obs feil hun har sett noe og gir beskjed.

Kjekt å lese om hvordan dagene deres er hjemme. Nå kan jo jeg også skrive, dere er sååå heldige som kan gå i hundegården hvor Dixie kan få springe fritt og leke med andre hunder.
Det har vært lite av det for Ville i ferien.
Tror ikke vi kommer hjem til Stavanger før dere reiser til Biri, sier ikke god tur ennå, tror vi blir her på Helgøysund noen dager, så da er jeg på nett foreløbig
Klem fra Ville til Dixie

Inger`s blogg sa...

Flink du er til å fortelle og ikke minst aktivisere Dixie. Sånn hundegård, dere går til,misunder vi dere.

Vi har også fått mye regen her og her er så mye flått, heldigvis detter de bare av pelsen til Chicko, da han er behandlet med anti-flått-middel, men da får vi de lett innenomhus.
Vi skal også være med på grill- maten og socialt samvær etter utstillingen.
Chicko trives heller ikke om han får være med på besøk, han vil mye heller ligge i buret i bilen og ikke trives han heller med får mye folk og uro, da blir han umulig.
Katte er greit, bare de holder seg væk fra tomter vår,mener Chicko.

Gry Viola og Roxie sa...

Hei! Så morro å lese om åssen dere har det. Så flink du er til å trene med Dixie!
Vi skal også være med på grillinga etter utstillingen på Biri!!
Ser at det blir en del av oss så det blir koselig!
Nå ser jeg fram til å hente Roxie på hytta hos foreldrene mine i ettermiddag. Har ikke sett henne siden 12 juli så nå gleder jeg meg til å hente henne!!
Ha en flott uke videre!!