fredag 14. november 2008

Lenge siden sist...

Uff, nå var det veeeldig lenge siden sist, men det har vært litt travelt på skolen i det siste... Likevel har jeg litt å fortelle om, for Dixie har vi selvfølgelig hatt masse tid til! :)

Lørdag formiddag gikk mor, jeg og Dixie en tur bort til en ganske stor mark, rett ved siden av en fotballbane. Det var ingen folk på noen av disse store gressene, så vi hadde god plass. Vi hadde med oss langlina så Dixie kunne få springe rundt omkring i full fart uten oss på slep. I tillegg trente vi en del på frivillig innkalling, slik at Dixie sprang fram og tilbake mellom mor og meg, og fikk klikk og godbit hver gang hun kom til en av oss. Dette gikk kjempefint! Det så faktisk ut som hun hadde det veldig kjekt også, for hun sprang i full fart mellom oss og med et stort smil. Etter en stund gikk vi hjemover igjen slik at det ikke skulle bli for mye trening for henne. Dette er noe vi trener på ganske ofte både hjemme og på mandagstreningene. Dessuten har vi tenkt å gå til denne marka og trene flere ganger også, for så vellykket trening tror jeg aldri vi har hatt med henne før... :)

De neste dagene skjedde ikke så veldig mye spesielt, bortsett fra at jeg og Dixie en dag gikk tur til hundegården ved Vannassen. Her var det ganske mange andre hunder, blant annet en diger svart og hvit grand danois som Dixie syntes var veldig kjekk å leke med. Når Dixie sprang så fort hun kunne, så det nesten bare ut som om grand danoisen jogget, men likevel så de ut til å ha det veldig kjekt! Denne grand danoisen har vært her en gang før samtidig med Dixie. Da var de ikke så veldig interessert i hverandre, men det var de nå!

En annen dag da mor gikk tur med Dixie om kvelden, møtte de Elvis, en brun og kjempefin mellompuddel som er født bare fire dager etter Dixie. Jeg og Dixie har møtt ham en gang før, men da var vi et sted der det ikke gikk an å slippe dem løs. Denne gangen hadde de sluppet Elvis løs, slik at han og Dixie kunne leke sammen uten å være redde for at de skulle stikke av. (Vi kan ennå ikke stole på Dixies innkalling...) Selv om det var litt urettferdig at én måtte være i bånd og ikke den andre, er nok Dixie også enig i at det var bedre slik enn hvis de ikke skulle fått leke sammen i det hele tatt! :)

Og så var det i dag...
Mor og far skulle reise til en hytte i helga, og kom derfor litt tidligere hjem enn vanlig. Mens de pakket fulgte Dixie etter og dro ut igjen ting de hadde puttet i bager og poser, det var visst veldig kjekt... Men det mest spesielle skjedde da mor holdt på å finne fram ting til å pakke i fra et rom som ligger ganske nær der jeg og Dixie sover. På soverommet har Dixie sin egen madrass, pluss et lite stoffbur og noen leker. En av disse lekene er en rød bamse som ligner litt på en mus, og hver gang mor og jeg har sett at hun holder på med denne bamsen eller vi har lekt med henne med den, har vi kalt den for "mosen". Da mor holdt på å finne fram bager og sånt fra rommet nesten ved siden av, spurte hun Dixie om hun kunne gå og finne "mosen". Egentlig spurte hun bare på tull, for Dixie kunne jo ikke forstå hva hun sa... Rett etterpå forsvant Dixie, uten at mor tenkte noe mer over det. Ikke lenge etter kom hun tilbake og la "mosen" rett ved siden av mor. Da ble hun overrasket, da! (Og jeg også, selvfølgelig, da jeg fikk vite om det...)

Ellers fikk mor en mail i dag fra Anne-Liss. Hun hadde vært i kontakt med hun som bor i Stavanger, og som er med i styret i lapphundklubben. Hun var også veldig interessert i et treff, så vi skal prøve å få det til en helg før jul... :) Det gleder vi oss til!

Framover håper jeg det ikke blir like travelt på skolen, slik at jeg får tid til å skrive litt i bloggen også... :) I morgen skal forresten Marian og jeg gå tur med Tessy og Dixie, så da må jeg i hvert fall få skrevet litt, og kanskje også (hvis været er bra nok) få tatt noen bilder med mobilen som jeg kan legge ut...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Koselig å høre fra dere igjen!

Kanskje Dixie nærmer seg løpetid? Jeg tenkte på den intereserte Grand Danoisen...
Artig historie om "mosen" :o) Det er en artig hjernetrim,det, å lære dem navn på forskjellige leker - ypperlig på gråe dager. Ho var jo i tillegg kjempeflink som kom og leverte!
God tur i morgen :o)

Anonym sa...

Høres ut som om dere har hatt noen fine dager. Så gøy å ha så mange i nærheten som Dixie kan leke med!

Morsom å lese om "Mosen", de skjønner nok mer enn vi tror av og til:o)

Hyggelig å se at du er på nett igjen:o)

Dixie sa...

Nøve: Det er jo ikke så rart om hun nærmer seg løpetid, hun er jo faktisk ca. 10 1/2 måned, så det kan jo godt være at det er derfor... :)

Ellers er vi fortsatt veldig overrasket over "Mosen" (litt spesielt navn, men det bare ble sånn...) :) Denne bamsen hadde øyne som vi tok av slik at hun ikke skulle få dem i halsen, og etter det ble det et lite hull inn til det hvite "fyllet" den er laget av. Dette fyllet pleier Dixie og dra ut, også ligger det spredt over alt til vi putter det inni igjen... :) Det er derfor hun liker "Mosen" så godt! :)