mandag 7. desember 2009

Julemarked i Gamle Stavanger

Forrige søndag bestemte mor og jeg oss for å gå tur i byen med Dixie. Rett før vi skulle gå fortalte far oss at det visst skulle være julemarked i Gamle Stavanger denne dagen, så vi vi fant en parkeringsplass ganske nær her.

Det var masse folk i Gamle Stavanger, og noen hunder innimellom, men det gikk veldig fint å ha med Dixie. Hun gikk og snuste over alt, og så ut som hun hadde det ganske kjekt. Noen ganger ble det kanskje litt vel trangt for henne, så hun prøvde å dra oss litt vekk fra de fulleste områdene, men det var jo greit… :)

IMG_1403IMG_1389 IMG_1391IMG_1392IMG_1387IMG_1393IMG_1395IMG_1404IMG_1396

Da vi hadde gått gjennom nesten hele Gamle Stavanger fant vi en trapp ned til sentrum og gikk og kikket litt der. Det var jo første søndag i advent så det var mye julelys på plass rundt omkring, selv om de for det meste var avslått enda.

Ved Breiavannet er det alltid et tre med fine røde hjerter med lys i julen. Disse var på plass, men det var ikke lys i dem enda… (Lyset er på nå, altså…) Juletreet var også på plass, men det ble ikke tent før senere på kvelden…

IMG_1444IMG_1450IMG_1455IMG_1456

Det er også et hus langs kaien som alltid er fullt av forskjellige lys i julen. Disse holdt på å bli satt på plass, men heller ikke de var tent enda.

IMG_1409IMG_1421

Ellers fikk Dixie hilse på en statue av en sau og et lam. Denne var ikke skummel, sånn som den hestestatuen vi “møtte” en annen gang vi var i byen, men den måtte jo hilses på likevel. Også en stor nisse utenfor en kafé ville Dixie hilse på, men den var så spennende at vi måtte bare få henne med oss videre før hun veltet den… ;)

IMG_1434IMG_1438IMG_1440IMG_1442

Til slutt gikk vi en liten runde på vei opp mot bilen igjen. Dixie hadde en liten “stjele-vante” periode på vei opp dit. Hun stjal vanten til mor og lekte med den og kastet den rundt seg helt til det kom en ny hund som måtte hilses litt på. Etter dette hadde hun selvfølgelig glemt vanten, så vi kunne ta den uten at hun merket noen ting… :P

IMG_1470IMG_1465IMG_1471


Også noen få bilder til fra byturen til slutt…

IMG_1428IMG_1413IMG_1415IMG_1424

Ha en fin uke! :D

12 kommentarer:

T :-) sa...

Så idyllisk og fint det er der. Men vinter er det så vist ikke. Takk for turen :-)
Flinke Dixi som tar byturen så lett som bare det. Morsomme bilder der hun hilser på sauen og nissen.

Marianne sa...

Så flott det var i stavanger da..skikkelig julestemning over alt!
Og Dixie som undersøker det meste, en skikkelig nysgjerriglapp!

Siss sa...

Dette så koselig ut. Heldige Dixie som får være med på juletur. Så fint at hun er med uten noe tull. Mange fine julebilder.Falt litt for det med den store nissen jeg da:-)

Gry Viola og Roxie sa...

Ja her var det mange flotte bilder! Veldig fint det av den lille nissen som"står bak gitter". og selvfølgelig det der Dixie hilser på nissen!
Takk for en flott by tur. Nå har jeg sett hvordan det er i gamlebyen i Stavanger!!
Ha en fin uke!!

Gry og Millis blogg sa...

Du har beskrevet det så fint Tina, så det var nesten så jeg var med på turen:o) Så flott det er i Stavangers gamle bydel!! Idyllisk med julepyntede gamle hus synes jeg. Jeg må innrømme at jeg holder med Dixie (liker ikke for mye folk på en gang jeg heller).

Dixie er kjempeflink som hilser på både sauestatuer og nisser så greit som bare det:o)

Nina og Bonnie sa...

Hos dere er det jaggu fint.Gamle Stavanger så nesten ut som et sørlandsby, små gater og små hus. Og de hadde jo pyntet så flott der.

Dixie som var så flink å være med og så rolig hun gikk mellom alle mennskene. Bra, Dixie. Hun er blitt en trygg og flott dame.

Dixie sa...

Ja, det har blitt ganske "julete" i Stavanger nå! Jeg går nesten gjennom byen hver dag på vei til skolen, og det er jo mye kjekkere nå når det er lys i trærne og sånt! Vi må nok ta en bytur til med Dixie, nå som alle lysene er tent! :D

Dixie er nysgjerrig, ja... ALT skal snuses og hilses på! Både nisser, statuer, hunder og folk... ;)

Hun er egentlig greiest når det er MASSE folk, for med en gang det blir færre, får hun plutselig lyst til å hoppe bort å hilse på dem... :P

MayKristin sa...

Hærlige Stavanger:) Bodde der fra 06 til 07 jeg, fineste byen nest etter Trondheim så klart:) Ikke akkurat vinter der da, ikke så mye vinter igjen her heller nå:) Fine bilder av Dixie:)

Nøve sa...

Dixie er så fiiin!!!!
Stavangers gamleby ser veldig koselig ut, og de klarer å skape skikkelig julestemning uten snø :o)

Ville sa...

For noen fine bilder fra Gamle Stavanger og Vågen.

Så flink Dixie er til å gå i byen, og så utrolig søt hun er der hun hilser på sauestatuen. Jeg lurer på, om de tror den er ekte, altså levende.
I neste uke har jeg fri helt til fredag, vi burde klare treffes da en ettermiddag?

Nøve sa...

Næmmen, det er jo den samme nissen som hos Fjelldronningen! Ikke rart Dixie kanskje ville tatt han med seg heimatt :o)

Dixie sa...

Berit: Det burde jo gå fint! Dixie gleder seg allerede... ;)

Nøve: Jeg måtte jo inn og sjekke på Fjelldronningens hjemmesider, nå, og den var jo HELT lik! :D Kanskje Dixie kjente den igjen?? ;) ;) ;)