lørdag 5. juli 2008

Hinnastranden, Solastranden og halvtårsdagpresang

På tirsdag var Marian og jeg på Hinnastranden med Tessy og Dixie. De fikk svømme og bade litt i sjøen, og leke sammen på et stort gress rett ved siden av stranden. For å komme til stranden måtte vi gå langs en grussti, men det er ikke så lett å gå fint med to hunder som elsker å leke sammen... Derfor ble de nok litt utslitt bare av veien bort dit, og ville bade med en gang.

Begge to gikk rett uti vannet med en gang de så det. Tessy begynte å svømme, mens Dixie vasset så langt hun kunne uten å måtte svømme (som vanlig). Etter en stund med svømming og vassing, gikk de begge opp på land igjen. Vi tok dem med bort til det store gresset, der vi tok av dem langlinene en stund siden det nesten aldri er noen folk der, og hvis de leker med langliner på seg tvinner de seg så godt sammen at de lett kan sette seg fast i hverandre og få vondt.

Vi gikk litt fram og tilbake mellom gresset og stranden. Andre eller tredje gangen de skulle bade lokket vi dem litt og litt lenger ut med biter av brød med leverpostei. Tessy svømte og hentet de som kom langt ut, mens Dixie gikk lenger og lenger ut for å få tak i dem som fløt rundt i vannet. Plutselig så Marian at Dixie lå og fløt i vannet. Hun stod ikke på bunnen, men hun svømte ikke heller. Sannsynligvis svømte hun nok litt for å komme tilbake til der hun nådde bunnen og gikk tilbake til land igjen. Neste gang vi gikk til stranden etter en stund med leking på gresset, gikk hun også langt ut, så langt ut at hun så vidt greide å være nær bunnen. Når hun snudde for å komme litt nærmere land, svømte hun! :) Så nå har altså Dixie svømt for første gang!

Svømte gjorde hun også dagen etter, da vi var på Solastranden. Mor, tante, Marian, jeg, Dixie og Tessy kjørte ut til Solastranden for å grille og kose oss. Verken Dixie eller Tessy hadde noen gang vært på en strand med så mye sand, men det så ut som om begge likte det veldig godt. Med en gang vi kom dit fant vi et sted vi kunne sitte der det ikke var så mange folk, og derfor kunne hundene springe med langlina ganske løst. De lekte og vasset i en liten "bekk" som hadde blitt laget litt innover på stranda.

Etter en liten stund ville Marian og jeg bade, og både Tessy og Dixie ble med. Tessy ble med oss et ganske langt stykke utover i vannet, til og med i en del bølger. Hun svømte og svømte, og var kjempeflink! Dixie svømte også litt da det kom en bølge mot henne, men så langt ut gikk hun ikke, for hun er jo ikke så vant til å svømme enda... :)

Da vi var ferdige å bade grillet vi mens vi byttet litt på å holde hundene. Vi hadde det veldig koselig, og hundene lekte og hadde det veldig kjekt de også. Det var en pølse igjen som ble lagt mellom to papptallerkener. Tessy fant den og tok den med seg i munnen, men Marian fikk tak i den og ga begge hundene halve hver i stedet, og da ble de veldig fornøyde! Det var i hvert fall en veldig kjekk tur for både oss og hundene, og vi vil helt sikkert gjøre flere slike ting i løpet av sommeren! Det gleder vi oss til! :)

I går kom forresten halvtårsdagspresangen til Dixie: sele, langline på 20 meter og leke. Dessuten fulgte det med en godbitstang som hun skal få kose seg med. Tingene var fint pakket inn, selv om vi ikke hadde sagt ifra om at det skulle være en presang, og Dixie fikk pakke opp selv. Det syntes hun var veldig gøy. Hun bet og dro i papirene til pakkene var åpnet, men selve pappeska ytterst og tingene som var pakket inn i plastikk innenfor papiret, hjalp jeg henne litt med... :) Selen passet perfekt, leken likte hun godt og leke med, og langlina skal vi nok få god nytte av på hundekurset i Trysil neste uke, så alt var veldig vellykket!

Akkurat nå er vi på Hovden for å overnatte på vei til Trysil, dit vi skal kjøre i morgen. Det blir en lang tur på sannsynligvis omtrent syv timer, men siden Dixie er så rolig og flink i bilen, skal nok det gå helt fint med litt stopp og drikkepauser underveis. Vi gleder oss i hvert fall til å komme fram og til hundekurset, håper vi lærer mye nyttig og at Dixie også skjønner hva vi prøver å lære henne, men det gjør hun sikkert! :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei!Håper dere har det bra!
Jeg titter innom her hver dag, er så spent på å høre hvordan det var hos Nordenstam...
Og så må jeg tilstå at jeg har lagt inn link til sidene dine. Håper det er ok!
Hils Dixie :)