onsdag 23. juli 2008

På Hovden med Tessy

Vi kom fram til Hovden om kvelden lørdag den 12. juli, og neste ettermiddag kom Marian og familien pluss Tessy! Dette likte Dixie veldig godt, og hundene fikk leke sammen på terrassen med en gang. Vi tok dem også med på en tur oppover elva, der Dixie liker seg så godt, og vi kunne se god forskjell på Dixie som er vant til å balansere på steiner, og Tessy som aldri hadde det prøvd det før. Hun trødde uti vannet av ig til, og bommet litt når hun skulle hoppe til en ny stein, men siden hun er en vannhund likte hun seg godt i vannet også! :)

Siden de aldri blir lei av å leke med hverandre, tok vi dem etter en stund hverfor seg. Tessy i et bur på hemsen, og Dixie inn på rommet mitt der hun pleier å sove. Men Tessy var veldig misfornøyd med å bli steng inne i buret, så etter en stund fikk hun gå løs oppe med buret som stengsel for trappa slik at hun ikke kunne komme ned. Dixie likte ikke så godt å bli stengt inne hun heller, men hun var visst så utslitt etter turen og all lekingen at hun sovnet ganske fort...

Og slik fortsatte det hver eneste dag fra søndag til fredag. Dessverre fikk Tessy noen utslett på magen etter noen dager, etter å ha blitt skrapt opp på mose og badet i myrvann etterpå, så da ble det mest turer langs veien og steder uten mye mose og myrvann, pluss selvfølgelig mye leking på terrassen! Men det så ikke ut som de brydde seg så veldig om dette, de hadde det kjekt likevel!

Ellers hadde vi det veldig koselig alle sammen, og siden Tessy var på et nytt og ukjent sted hvor hun ikke likte å være alene, var Marian og jeg for det meste oppe sammen med henne og holdt på med ting der.

Av og til tok vi også Dixie opp om kvelden, når de begge var blitt så trøtte at de ikke orket å leke. Vi ga dem hver sitt bein de kunne tygge på, men de var ikke fornøyde! De skulle alltid ha det samme beinet, men Dixie fikk det alltid for Tessy turde ikke å stjele det ut av munnen hennes... Dixie, som aldri pleier å gå inn i buret frivillig, gikk nå inn for å ha beinet for seg selv. Dette likte ikke Tessy, så hun gikk også inn og la seg i buret.

Etter en stund gikk Tessy ut igjen, men siden hun fortsatt ikke greide å få tak i Dixies bein, ble hun irritert og tok ut puta (som lå i buret, men egentlig var hennes) for at Dixie i hvert fall ikke skulle få ha den! Men Dixie var nok egentlig bare glad til, for hun blir alltid varm av å ligge på puter, så hun la seg bare på gulvet i buret i stedet... :) Til slutt bestemte vi oss for at det beste var at de bare fikk ha bein når de var alene. Selv om det var morsomt å se på alt de fant på, ville vi ikke at de skulle bli uvenner...

Uansett hadde vi det veldig kjekt sammen med dem på Hovden, og da de reiste igjen og onkel, tante og søskenbarn (fra Belgia), pluss onkel Kjetil (fra Skottland) og Vava (farmoren min fra Stavanger) kom hit i stedet, sprang Dixie opp på hemsen igjen for å se om Tessy var der, men hun fant henne ikke... :(

1 kommentar:

Nøve sa...

Dixie og Tessy er heldige som får leike sammen så ofte! Nalle har stort sett bare vesle Vicky, og ho er litt liten og pysete - men mye kjappere enn Nalle ;o)