lørdag 15. november 2008

Alt jeg hadde glemt... :)

Det var visst noen små, men viktige ting jeg hadde glemt da jeg skrev i bloggen i går, så jeg får skrive igjen i dag... :)

For det første har kennel Fjelldronningen (der Dixie er født) fått et nytt valpekull, som ble født den 12. november. Lady Belle er moren, og E-kullet består av seks valper, med fire jenter og to gutter... Lady Belle hadde også kennelens C-kull som bodde hos Fjelldronningen samtidig med Dixie og resten av D-kullet (Ofelias kull). Sissel og Per Sten har laget en egen side på kennelens hjemmeside som heter "Valper nå" hvor det legges ut nye bilder av de søte, små valpene etter hvert. Gleder oss til å se flere bilder av dem!

Ellers har Dixie nå lært kanske godt "Bukk", men dersom jeg sier det litt utydelig, blander hun det lett med "Dekk", for det kan høres ganske likt ut hvis det ikke sies det tydelig nok... :) "Bli" går også bedre og bedre, og det samme gjør innkallingen som jeg skrev om i går... :)

Hun har også funnet ut at det er veldig kjekt å grave i og tygge på gulv, spesielt tregulv der fliser blir revet opp... Også tepper er kjekke å ødelegge, og da spesielt et som ligger på mitt og Dixies soverom... Heldigvis er dette teppet bare lagt der for at gulvet ikke skulle bli helt ødelagt, så det er ikke så farlig om akkurat dette teppet blir revet i stykker... :)

I tillegg har vi prøvd en ny type godbiter som heter "Frolic". Vi hadde hørt om så mange som brukte dette som godbiter, selv om det egentlig er en type fôr og da Dixie fikk smake det av en som er med på mandagstreningene, likte hun det veldig godt så vi bestemte oss for å prøve det vi også... Dette fungerer veldig fint, like fint som magerost og leverpostei på tube, så vi varierer litt mellom disse ulike typene godbit slik at hun ikke blir lei av dem.

Nå nærmer det seg tur med Tessy, det blir nok i ettermiddag, slik at de blir gode og trøtte til kvelden når Dixie blir nødt å være alene hjemme en stund... Men det pleier å gå helt fint dersom hun har gått en tur først, for hun har ikke noe imot å være i buret av og til, bare det ikke blir for ofte og for lenge av gangen... .)

9 kommentarer:

T :-) sa...

Frolic er populært :-) Og det som er så fint med det, er at det er så lett å dele opp. Jeg deler det opp i 4-8 biter.

Flott bilde av Dixie :-)

Dixie sa...

Ja, det er veldig lett å dele opp! Vi pleier å dele det i 6 biter, så det blir jo ganske likt... :)

Anonym sa...

Vi gikk tom for tørrfòr for litt siden, og måtte gi Nalle Frolic isteden... Bruker det vanligvis som belønning, så han var veldig fornøyd! Men du skulle sett farga på det som kom ut igjen - fyttirakker'n!

Gry og Millis blogg sa...

Da skal jeg også prøve Frolic. Milli er ikke så veldig opptatt av mat eller godbiter, så hun blir lei. Vi har de siste dagene hatt stor lykke med vanlig kaviar på tube...:o)

Nina og Bonnie sa...

Jeg som jobber i en slakterbutikk tar med roastbeefskalker. Det funker når jeg skal ha full oppmerksomhet. Hvis ikke er pølser populært. Men det må planlegges. Det lukter ikke spesielt godt dagen etter av jakka. Legger godbitbagen i kjøleskapet. Charlie er lei levergodbiter. Brukte kattemat når han var mindre.

Dixie sa...

Ja, Dixie ble også fort lei av levergodbiter...

Pølser liker hun veldig godt, men vi fant ut at det var litt salt og fett siden hun ikke akkurat er tynn... :P Men dersom ingen andre godbiter fungerer, går det alltid med pølser! :)

Vi har nok glemt de i lomma noen ganger vi også, ja, så vi kjenner den lukten...

Frolic i stedet for tørrforet Dixie får til vanlig, hadde hun nok vært veldig glad for!

Anonym sa...

Ei jeg går på kurs med kjøper lever i hele stykker, koker det i 20 minutter, steker det på 200 grader i 20 minutter. Deler det opp i små biter og fryser det ned. De får en ganske myk konsistens, og Milli elsket dem.... Spørs om ikke jeg må trå til å koke litt lever snart (Blæh:o)

Anonym sa...

Uti bloggen til Heino finns ei oppskrift på stekt lever. Stekt på svak varme over laaang tid. Heino kjente lukta i "dagesvis", og oppførte seg som en engel da han endelig skulle få smake...
Jeg har ikke fått rota meg til å prøve..

Dixie sa...

Begge disse to måtene å lage tørket lever er sikkert mye bedre enn de de selger i butikken, for de er jo ikke myke i det hele tatt...

Høres litt ekkelt ut å koke og holde på med leveren, da, men kanskje vi får prøve det en gang hvis vi tør. :) Dixie hadde nok likt det...