onsdag 29. april 2009

Kalkuner, gjess og påfugl!

I dag gikk Dixie og jeg en tur i Sørmarka. Vi fulgte stien vi har gått så mange ganger før: langs skogkanten, gjennom skogen, videre langs en vei og så hjem igjen... Men da vi skulle til å svinge inn på stien for å komme oss hjemover oppdaget vi først en veeeldig treg hund på stien (Dixie stopper helt opp når hun ser hunder, så det er omtrent umulig å gå i nærheten av dem, og i hvert fall forbi!) og i tillegg var det en katt der! Derfor bestemte vi oss for å fortsette å gå på veien vi allerede var på, så fikk det heller bli en litt lenger tur. Dixie har aldri noe imot det! :)

Vi gikk videre bortover veien, og passet oss for alle syklistene og turgåerne som kom både forfra og bakfra. Etter en stund så vi noen kuer innenfor gjerdet ved veien, men Dixie brydde seg ikke om dem, så vi gikk videre. Da vi hadde gått enda et stykke fikk vi øye på en del gjess bak et annet gjerde. Jeg visste om at de var langs denne veien et sted, men hvor de holdt til hadde jeg glemt, så jeg hadde akkurat begynt å lure på om de ikke var der lenger, da de plutselig dukket opp.

Dixie virket ganske ivrig da vi nærmet oss, og hun gikk og stirret mot dem hele tiden. Men da vi kom bort til dem, gikk hun over veien og så inn i en annen hage i stedet. Jeg kikket inn i denne hagen jeg også, for å se hvorfor hun valgte den i stedet for gjessene, og da oppdaget jeg en haug med høner og haner! Det var også MANGE kalkuner der inne, minst én påfugl og en annen type fugl som jeg ikke vet hva heter...

Dixie stod lenge med forbeina oppå steingjerdet, og fulgte nøye med på hva alle de rare fuglene holdt på med. Innimellom var vi også borte og kikket litt på gjessene, men det var visst kalkunene og hønene som var de mest spennende! :)

På hjemveien gikk vi over et stort gress mellom to hovedveier. Dixie la seg ned, rullet seg rundt og koste seg med noen pinner, så det tok veeeldig lang tid å komme seg hjem igjen... Men til slutt fikk jeg henne med meg, og vi kom oss hjem! :)

Jeg hadde selvfølgelig ikke med kamera for å ta bilde av alle disse fuglene, men jeg tok noen med mobilen som jeg legger ut...

Dixie og fuglene

To ( ) kalkuner

Mange høner og kalkuner Dixie og kalkunerGjess

13 kommentarer:

T :-) sa...

Så spennende med så mye "rart" å se på turen deres. Og flinke Dixie som bare sitter rolig og ser :-)

Gry og Millis blogg sa...

Så bra at du tok noen bilder med kameraet Tina, det ble jo rene opplevelsesturen:o)

Det så ut som om de fuglene hadde det fint, så bra!

Hanne sa...

Jammen opplevde dere mye på turen deres!!

Bildene med mobilen ble jo kjempefine!!

Var Dixie helt stille da hun så alle de rare fuglene?? I såfall må jeg si jeg er imponert!! Bienna lager alltid et voldsomt leven når hun møter nye "arter". Er usikker på om det er fordi hun er engstelig eller om det er for å varsle og vokte oss...?

Nøve sa...

Ja den mobilen din tok fine bilder!
Dere har jammen mange fine turmuligheter i nærheten, dere også. Skikkelig oppdagelsesferd, det her!
Syns ho er flink som ikke bjeffer, altså. Prøver ikke å jage dem engang??

Ville sa...

Så koselig å se "gamle" trakter igjen. Før jeg flyttet passerte jeg alltid det område når jeg gikk tur i Ullandhaugskogen, savner det litt;o)

Det var noen flotte bilder du fikk, liker godt det med Dixie og hønene i bakgrunnen.
I dag får vi virkelig sommer her..så håper at du ikke har det så altfor travelt med forbedelsene til eksamen, det er jo så deilig å komme ut i det fine været :o)

Dixie sa...

Ja, Dixie var helt stille, men hun fulgte veldig nøye med på hva de holdt på med... :) Hun ville nok helt sikkert jaget dem hvis hun fikk sjansen, men siden de var innenfor gjerdet, var ikke dette mulig! :)

Du kan jo gå tur i Sørmarka du også, Berit, selv om du ikke bor like nær lenger. Men det er jo så fint å gå tur på stiene rundt dere også! :)

Jeg har hatt tentamen i dag også, så jeg har ikke fått vært så mye ute, men nå skal vi øyeblikk ut! :)

Ville sa...

Vi får avtale en dag, når Ville er ferdig med løpetiden :o) så kan vi gå den veien til hundeområde,synes der er såå koselig der du har tatt bildene:o)

Siss sa...

så fine bilder .Rene eventyret:-)Dixie er jo bare såååå flink.Du kan være stolt av den gode jobben du har gjort med henne.God helg til dere.

Nina og Bonnie sa...

Det var en spennende tur. Tenker hjernen til Dixie fikk litt å jobbe med. Det har de godt av. Charlie er helt hekta på fugler. Han hadde nok passet som fuglehund.

Gry Viola og Roxie sa...

Så mange fine bilder, og Dixie er jo bare så flink. Roxie løper etter fulgene så fort hun har anledning. Trener med henne der at hun skal sitte stille å se på de, men så fort jeg ser en annen vei så løper hun etter dem. Her er være fint i dag så jeg håper det holder seg til søndagen, alt er jo så mye letter når det er fint vær!! Ha en fin helg!!

Dixie sa...

Dixie også springer alltid etter fugler når vi er ute på tur eller andre stedet, men siden disse var innegjerdet, fant hun vel ut at det ikke var vits å prøve en gang... :)

Inger`s blogg sa...

Takk for hyggelig hilsen i gjesteboka. jodå, Dixie og Chicko hadde det gøy i valpekassa og jeg ser en Dixie er lik pappa Indy, har de samme øyne/ uttrykk.
Du er kjempe flink med Dixie og til å få skrevet om alle de fine opplevelser dere har, gode bilder tar du også. Jeg har ikke vært så flink å følge opp på bloggen, men jeg leser og følger med.
Kjempekoselig om vi treffes på Biri! Kommer dere til Vestfold, må dere bare ta kontakt med oss, vi bor ikke så langt fra Sandefjord.
Håper det gikk bra med tentamen!
God helg.

Monica sa...

der har eg og gått. hehe :) bodde i stavanger i 3 år. Kjekt å sjå Dixie å følge med på bloggen :)
Har ingen planer om Karmøy 31.mai. Var snakk om et lapphundtreff den 30 med oss på haugalandet og dere fra stavanger. Men då har me bestilt oss Valen-billetter, så fekk kje muligheten! Stiller dere ut Dixie? eller har dere planer om det?
Hilsen Monica og Kayaq