lørdag 9. august 2008

I sørmarka med Tessy!

I går formiddag var Dixie, Tessy, Marian og jeg i Sørmarka. Mor kjørte oss slik at hundene slapp å gå så langt, men når de blir eldre skal det bli kjekt å kunne gå slike steder uten at noen trenger å kjøre oss... :)

Vi gikk på en grussti til vi kom til området der vi kunne slippe dem fri. De dro ganske mye i båndet for å komme fram så fort som mulig, Tessy som aldri hadde vært der dro nok egentlig bare fordi Dixie dro og hun ville jo være sammen med henne! Kanskje hun også skjønte at det skulle skje noe kjekt snart... :) Langs stien rant det en liten bekk, og de måtte begge stoppe for å drikke litt underveis. Dixie ville selvfølgelig også vasse litt, og det ble Tessy også nødt til siden det ikke var muligheter for å svømme her.

Med en gang vi kom fram til stedet der vi kunne slippe dem fri begynte de å leke, til og med før vi hadde fått tatt av dem båndene. Siden de hadde fått vasse og drikke var de ikke trøtte i det hele tatt, og begge to løp og lekte i omtrent en time uten pause! Det var også et bittelite vann på området hvor de gikk for å kjøle seg ned litt innimellom.

Det var ingen andre hunder her i dag, men flere kom og gikk igjen etter en liten stund. Både Tessy og Dixie ville gjerne hilse på disse hundene, men de fleste av dem var litt kjedelige for de hadde ikke lyst til å leke... :) I stedet lekte Marian og jeg gjemmeleken med dem. Mens de var opptatt av å leke med hverandre, listet vi oss inn bak et tre eller en stein og så måtte de finne oss, noe de greide hver eneste gang! Vi slapp også noen pølsebiter i gresset slik at de måtte lete etter dem, og siden de da ble veldig opptatt med å snuse, hadde de faktisk en liten lekepause!

Etter en stund gikk vi tilbake til parkeringsplassen der mor hadde kommet tilbake for å hente oss, og de to helt utslitte hundene fikk komme hjem igjen og hvile...

Men de ble ikke så lang sovepause på dem, for om kvelden kom Marian og Tessy til oss. På forhånd hadde vi stengt igjen hagen på alle mulige slags måter slik at det skulle være mulig for Tessy og Dixie og leke her. Vi la også ut en tunnell fra IKEA som hundene kunne gå igjennom hvis de ville det. Dixie fikk prøve ut "garden" på forhånd, og den virket helt supert, hun prøvde ikke en gang å komme seg ut. Hun sprang rundt og koste seg, vi lekte med henne og hun testet selvfølgelig ut tunnellen.

Ikke lenge etter dinget det på døra og Marian og Tessy var kommet. Hundene fikk hilse på hverandre med en gang, men vi prøvde å få dem til å vente med å leke til de var kommet ut... Selv om de fortsatt sannsynligvis var litt utslitt fra tidligere på dagen, var de likevel helt klare til mer lek. Igjen hadde de det veldig gøy og sprang rundt omkring, både over og gjennom tunnellen, helt til vi måtte sette dem på hver sitt rom. Dixie var i stua med mor, far og Sebastian, mens Marian og jeg var med Tessy på gangen. Dixie greide ikke å få sove mens Tessy var i nærheten for hun kunne se henne gjennom døra. Tessy derimot var veldig flink og både sov og koste seg med et av Dixies bein helt til hun og Marian måtte hjem...

I dag er Dixie kjempetrøtt, og hun sover for det aller meste. Hun har vært ute noen ganger for å gå på do, men helst vil hun bare ligge nede under en benk og slappe av... :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, fikk ikke til å skrive i gjesteboken din så skriver her i stede, kjempe fin hjemmeside du har:) Og masse fine bilder;)

Anonym sa...

Høyres ut som om Dixie og Tessy kosar seg skikkeleg ilag! Dixie er vorte så stor og fin! Ho er jo vorte så vaksen i ansiktet :) Nydelege fargar, eg syns det er så fint med slike viltfarga hundar. Ein skikkeleg ulv! ;)