onsdag 27. august 2008

På Soland!

Nå har Dixie endelig fått bli med til Soland, vår andre hytte ved Flekkefjord, for aller første gang! Vi har lenge tenkt på å ta henne med hit, for det er akkurat slike plasser Dixie elsker å gå turer, og å springe og hoppe i høyt gress er visst det kjekkeste som finnes!

Tidligere har det vært en del mus som har kommet inn i hytta om vinteren, så vi har måttet legge ut musegift overalt. Så for å få ryddet og vasket før Dixie kunne komme inn uten bånd, måtte vi reise lørdag morgen da det var lyst og vi kunne se hva vi gjorde. I mellomtiden passet jeg på henne, vi sprang litt rundt i gresset ved hytta. Et ganske stort vann ligger også rett nedenfor hytta, og her fikk Dixie bade og kose seg så mye hun ville... :)

Da far var ferdig med å rydde og sope terrassen, satte vi en palle foran åpningen (akkurat som vi pleide å gjøre med kaninen vår), slik at Dixie kunne få være løs. Hun gikk rundt og snuste en stund, men etter hvert ble hun visst mer og mer kjent og til slutt la hun seg under terrassebordet.

Mor fjernet all musegiften inne i hytta, så etter noen få timer var alt klart til at Dixie kunne slippes inn. Også her måtte alt utforskes, både vanlige ting som stod rundt omkring på gulvet, men også under sofaen, oppi sofaen (der hun stod og kikket ut vinduet), på soverommene og overalt hvor det var mulig å komme til.

På søndagen gikk mor og jeg en tur med henne langs vannet. Det likte hun visst utrolig godt! Hun sprang rundt og rundt i gresset, badet og vasset litt, og prøvde å fange alle insekter hun så. Etter å ha gått en stund på en sti, gikk Dixie plutselig av veien og bort til et tre som stod der. Vi tenkte ikke så mye over det, for noen ganger virker det bare som om hun plutselig får lyst til noe, og da skal hun gjøre det!

Men nå så vi at noen små, svarte insekter fløy opp rundt henne. Etter hvert kom det også vepser, og både Dixie og mor ble stukket av dem. Dixie klynket litt, og det virket som om det gjorde ganske vondt, hun visste vel ikke hva det var en gang! Vi stoppet og fulgte med på om vepsestikket virket som om det kunne være farlig, men etter hvert roet hun seg ned og da regnet vi med at alt gikk bra. Vi bestemte oss for å gå rolig tilbake mot hytta. Forbi stedet der vepsene hadde vært nektet Dixie å gå, så da måtte mor bære henne forbi! Til slutt kom vi tilbake til hytta, og da ville Dixie inn i hytta og sove...

En stund senere, da jeg hadde gjort litt lekser, og mor og far hadde sagd opp ved, ville Dixie ut litt på terrassen igjen. Plutselig oppdaget mor og far at det forsatt satt en veps i pelsen hennes, men det gikk heldigvis helt fint å få den ut, den hadde ikke stukket!

Resten av turen var Dixie mye på terrassen, pluss at vi gikk og sprang en del i det høye gresset rundt hytta og badet i vannet rett nedenfor. Søndag kveld kjørte vi hjem igjen, og Dixie sov omtrent hele veien. Hun var nok ganske utslitt etter å ha vært en helt ny plass, og å ha fått springe og leke så mye! :)

Kennelhosten går det forresten mye bedre med! Hun hoster omtrent ingenting lenger, bare et bittelite host innimellom dersom hun har gått eller lekt mye. Vi trodde jo egentlig ikke Dixie skulle få kennelhoste, siden hun var vaksinert mot det, men vaksinen virket visst ikke mot alle bakterier kennelhoste kan inneholde, så hun fikk det likevel... Men heldigvis er hun nesten frisk igjen nå, så kanskje hun kan få leke med Tessy (og andre hunder) igjen om ikke så altfor lenge! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Godt å vite at ho tåler vepsestikk! Det er jo så fort gjort nå når det kryr av veps, men ho kommer vel kanskje til å passe seg...
Ellers er det godt å høre hvordan dere koser dere! Du er så flink med henne :)

Dixie sa...

Ja, heldigvis tåler hun vepsestikk! For det er faktisk et stykke å kjøre fra hytta vår til nærmeste dyrlege, dessuten tar det ca. 10 minutter å gå fra hytta til bilen, og da burde vi vel kanskje ha bært henne...

Nå har hun nettopp fått leke litt med Tessy, og det likte de visst veldig godt begge to! De har jo ikke fått leke så mye med hverandre i det siste på grunn av kennelhosten (som det forresten går veldig bra med...) :)