onsdag 20. august 2008

Kennelhoste

Mens Dixie og Ville lekte sammen på mandag, merket vi at Dixie hostet en del. Det hadde hun gjort litt tidligere på dagen også, men vi regnet bare med at hun hadde noe i halsen som var litt plagsomt...

Da det hadde holdt på en stund, begynte vi å lure litt på hva det var, for hun kastet opp litt slim og lignende av og til, men det kom ingenting spesielt ut som så ut som det kunne ha satt fast i halsen. Vi leste litt i bøker og på internett, og det eneste som kunne passe var at hun hadde fått kennelhoste. Men hun var jo vaksinert mot dette, så vi var ikke sikre på om det kunne være riktig.

Vi bestemte oss for å se hvordan det gikk om natta, og hvis det ikke ga seg eller ble bedre skulle vi ta henne med til veterinæren. Og det måtte vi, selv om hun ikke hadde hostet så mye om natta og om morgenen før jeg gikk på skolen, hadde det økt litt på før mor gikk på jobben, så da tok hun henne med til veterinæren for å få sjekket det. De målte feberen (den var helt normal) og sjekket henne, og fant dermed ut at det måtte være kennelhoste. Vaksinen virket ikke fordi det finnes så mange typer kennelhoste vaksinen ikke fungerer på.

Så nå må hun være ganske mye i ro, vi går bare korte turer slik at hun får gå på do og hun er litt ute i hagen av og til. Hun kan heller ikke leke med Tessy akkurat nå, men dette er ikke på grunn av smittefare siden Tessy har fått akkurat det samme... :) Ville derimot, som hun lekte med på mandag, kan vi bare håpe ikke får det... :)

Ingen kommentarer: