lørdag 2. august 2008

Vannassen

I går hadde vi en veldig rolig dag. Dixie blir så varm at hun orker ikke å gjøre så mye... Likevel tok jeg henne med meg en tur til Vannassen slik at hun kunne få kjøle seg ned litt.

På veien bort hadde vi noen stopp. Først på et gress nesten rett utenfor huset vårt der hun fant et fugleskjelett i en busk som hun absolutt ikke ville gi fra seg. Heldigvis måtte hun legge det litt ned for å få bedre tak på det, og da greide jeg å få henne med meg videre, selv om hun hele tiden hadde lyst til å snu og hente det igjen. Døde fugler, mus og fisker er noe av det kjekkeste hun vet, og det gjør det sikkert ekstra gøy når jeg og mor får panikk og prøver med alle mulige metoder for å få henne til å slippe dem, uten at vi må ta i det selv... :)

En liten stund senere stoppet vi igjen på et nytt gress. Her bestemte jeg meg for å trene litt på de ulike øvelsene vi drev med på hundekurset i sommer. Vi begynte med å gå fint i bånd, noe som egentlig gikk ganske fint, selv om hun fortsatt ikke går helt uten å dra av og til dersom hun plutselig skulle få øye på noe veldig spennende. Etterpå øvde vi på "På plass sitt". Også dette gikk som det skulle, men da vi til slutt trente litt på "Sitt bli" ble jeg ganske imponert. Hun satt helt stille mens jeg gikk fra henne og hun beveget seg ingenting da jeg gikk fram og tilbake og til slutt i en ganske stor sirkel rundt henne. Bare hodet hennes fulgte meg!

Til slutt kom vi fram til Vannassen og der fikk Dixie endelig bade! Hun gikk rett uti vannet, stoppet da magen begynte å bli våt, og bare stod der en liten stund. Da hun kom opp igjen på land gikk vi tilbake til huset der hun sovnet med en gang...

Ikke så lenge etter hadde jeg avtalt å møte Marian med Dixie før vi skulle gå tilbake til oss. Dixie var nok litt utslitt da vi startet turen, men det gikk fort over. Hun løp fram og tilbake og snuste på det meste helt til vi så Marian. Da ble hun helt "vill" og hoppet opp på henne mange ganger, gikk fram og tilbake mellom beina hennes, slikket henne, og var kjempeglad. Hun håpet vel at Tessy var med, men hun var (dessverre for Dixie) fortsatt på hytta... :) Uansett ble hun utrolig glad for å se Marian igjen!

Da vi kom hjem igjen fikk hun endelig tid til å sove, og siden det fortsatt var veldig varmt og hun var utslitt etter de to turene sov hun i mange timer... Ikke før Marian måtte gå igjen var hun klar til tur, så da tok jeg henne med meg til Vannassen igjen slik at hun fikk bade litt... :)

(PS: Jeg tok noen bilder med mobilen, men vet ikke hvordan jeg får lagt dem inn ennå... De kommer etter hvert hvis jeg får det til...)

1 kommentar:

Nøve sa...

Nalle syns saue-bæsj er innmari godt...