tirsdag 10. mars 2009

I Sørmarka

På fredag var mor, jeg og Dixie på en kjempekoselig tur i Sørmarka. Her er det et område der det er lovlig å slippe hundene løs, og det kommer ofte hunder forbi som vil leke litt før de går videre med eierne sine. Nå som det ikke er båndtvang, er det lov å ha dem løse på et mye større område også, men det er faktisk en del av skogen der hunder kan være løse året rundt! :) (Og det er nok Dixie fornøyd med...)

I bilen
Dixie i bilen på vei til Sørmarka... :)

Vanligvis har vi pleid å parkere på en parkeringsplass litt unna oss, der vi må gå et lite stykke før vi kommer til dette området. Men en dag Dixie og jeg var ute på tur gikk vi bort til hundemarka, og fant faktisk en annen vei som var mye kortere for oss å kjøre til og i tillegg lå parkeringsplassen rett ved hundeområdet! :) Så fra nå kommer vi nok mest til å bruke denne parkeringen...

Uansett: da vi kom til hundemarka slapp vi Dixie fri. Det var faktisk ingen andre hunder der til å begynne med, men det kom noen innimellom. Dixie har blitt veldig mye flinkere på innkalling i det siste, hun kommer til og med selv om hun leker med andre hunder, så da tør jo selvfølgelig vi også å slippe henne oftere enn før...

Dixie
Det var visst veldig kjekt å få springe rundt omkring på egenhånd! 

Vi trente litt på innkalling også mens vi var der. Dixie sprang rundt der hun ville, men av og til ropte mor eller jeg på henne. Dixie kom hver eneste gang - av og til i full fart og av og til i et litt tregere tempo, men hun kom i hvert fall! :) Selvfølgelig fikk hun masse ros og belønning (biter av kylling- og kalkunpølse som hun likte veldig godt) hver gang hun kom, så kanskje hun etter hvert begynner å synes at det å komme til oss ikke bare betyr at "nå skal vi hjem"!? Det hadde vært veldig kjekt i hvert fall...

Dixie 2
Det begynte å regne litt også mens vi var der, men heldigvis ble det ikke så mye av det... 

Vi kommer helt sikkert til å gå til dette hundeområdet litt oftere framover enn det vi har gjort til nå - det er jo så kjekt med et stort område med litt skog og trær og steiner der vi kan slippe Dixie løs! Dessuten er det både kjekt og nyttig på en gang, for Dixie får jo lekt en del med hunder, og i tillegg får vi trent litt på innkalling og andre lignende øvelser! :) Så det var en veldig koselig tur som vi helt sikkert kommer til å ta om igjen en del ganger framover... :)

18 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Dere er grådig heldig med lufteplasser for hunder. Sånne steder skulle det vært i alle kommuner. Er sååå misunnelig på dere!

Også så flink Dixie er blitt på innkalling, det må være gøy å ha en så flink hund. Jeg jobber daglig for at Charlie skal bli så flink. Dere er veldig flinke med Dixie.

Anonym sa...

Jeg er enig med Nina! Det skulle vært sånne lufteplasser for hunder i alle kommuner!

Dixie er jo kjempeflink!! Vi må tilstå at vi er ganske så misunnelige her.....;o)

Jeg oppdaget forresten akkurat at jeg har begynt å bruke hjemmesiden din til å finne linker til andre hundesider Tina. Du er så flink til å legge til linker!! Tusen takk:o)

Dixie sa...

Vi trener ikke daglig på innkalling, men kanskje Dixie synes det er litt ekstra gøy å komme til oss for tida, siden vi har kuttet litt ned på godbitene i det siste... :) (Hun veide jo et par kilo for mye...)

Det er veldig kjekt med alle hundeområdene! :) Stedet i Sørmarka er jo ikke inngjæret, da, og fram til nå har det bare vært halvveis lov til å ha hundene løse der utenom båndtvangen... Men det er nå vedtatt at fra 1. april (når båndtvangen begynner igjen) skal det være satt opp skilt rundt området om at det skal være lovlig... :)

Så kjekt at du finner linker via hjemmesiden vår, Gry! :) Prøver å legge ut nye linker så fort som mulig, men det er jo ikke alle sider jeg vet om, da, så bare si ifra hvis du finner noen som mangler! :)

Anonym sa...

Jeg er imponert over at Dixie kommer hver gang du roper, selv når hun leker med andre. dere er kjempeflinke :-)

Hørtes veldig fint ut med dette "hundeområdet.

Fine bilder av vakre Dixie. :O)

Nøve sa...

Veldig godt gjort av både dere og Dixie, det med innkalling! Tror aldri jeg vil få Nalle så lydig. Gudene vet hva jeg skulle ha i lomma da...? Skulle ønske jeg kunne stole på ham, men det skjer nok aldri :o( Øvelse gjør mester, og dere er virkelig i siget!

Anne-Liss sa...

Så flinke dere er å trene og så bra at innkallingen er blitt så god. Det er så mye mer avslappende å ha innkallingen i orden når en slipper hundene løs.
Har hørt at de skal sette opp nytt gjerde mot motorveien, det trengs for det er litt hullete det som er nå.

Marielle sa...

Dixie er nydelig!:D Hun er en kjempe flott jente;) Men jeg lurer på en ting.. hvordan klarer du å få bildene på bloggen din så stor? mine blir så små.. og jeg klarer ikke fikse det=/

Dixie sa...

Hvis du følger denne linken (fra Hanne og Biennas blogg) burde det gå:
http://somminedagerer.blogspot.com/2008/11/hvordan-lage-store-bilder-i-bloggen.html

Jeg fikk heller ikke til å legge inn store bilder før jeg gjorde dette... :) Lykke til!

Anonym sa...

så kjekt å høre at kontakt og innkalling fungerer så bra, at Dixie kan få lov å springe litt :))

Det beste som finnes er når hunden lunter i vei ved din side, snuser her og der, bort for å se på noe, stopper for å grave, springer mellomtrærne og kaster et blikk mot deg for å se om du er der, kommer tilbake til deg når den er iferd med å forsvinne fra ditt synsfelt, fordi du kaller den inn...

PS Vi treffes i neste uke?

Anonym sa...

Hipp hurra til deg Tina som fyller år idag, en stor klem fra meg og Ville.

Anonym sa...

Det sier jeg også:
HIPP HURRAAAA!!! GRATULERER med dagen Tina! :-) :-) :-) :-)
Håper du får en superfin og god dag.

Anonym sa...

Vil bare gratulere deg med 17-årsdagen i dag. Stor klem fra mor og Dixie!

Dixie sa...

Tusen takk! :)
Det hadde vært kjekt å møtes neste uke, Berit!

Nina og Bonnie sa...

Gratulerer med dagen, Tina. Håper du har hatt en fin dag.

Anonym sa...

Oi, dagen har visst tippa godt over midnatt...
Ville bare si gratulerer med dagen din Tina, og sende deg en nuss fra Nalle!!!

Marianne sa...

Gratulere med dagen Tina....litt på etterskudd, men får skylde på solen som holdt meg ute i hele går!

Håper du hadde en fin dag, og fikk mange flotte gaver...

Dixie sa...

Tusen takk! :) Veldig kjekt at så mange visste om det! :D

Anonym sa...

Gratulerer med overstått fra meg og Luna :)