onsdag 4. mars 2009

Treningen på mandag

På mandag var det tid for trening på Åsen igjen. En liten stund før vi gikk, fikk vi beskjed fra Berit om at hun og Ville også ville komme på treningen, for de trengte visst litt trening de også...

Som alltid var vi ikke akkurat tidlig ute, men det gjør heldigvis ingenting på disse treningene, for alle trener jo bare for seg selv likevel... :) Da Dixie og Ville så hverandre glemte de visst hele treningen til å begynne med, begge to. Men da vi satte i gang med klikker og godbiter gikk det veldig fint og de forstod visst at det ikke var leking de skulle drive med denne gangen...

Vi lærte noen nye øvelser denne gangen også, blant annet hvordan vi kunne gå fram for å få en sikker "bli" og så en metode som kunne være grei å bruke for å lære hunden "stå". Det gikk egentlig ganske bra begge deler, vi forstod hva "trenerne" forklarte oss (det er ikke alltid like lett...) og i tillegg skjønte Dixie øvelsene vi trente på. :)

Siden treningsbanen ligger rett ved siden av det inngjærede hundeområdet, bestemte vi oss for å la Dixie og Ville leke der en liten stund før vi kjørte hjem igjen. De hadde jo vært så flinke å trene til tross for at de helt sikkert hadde mye mer lyst til å leke! :) Det var ganske mørkt her i forhold til på treningsbanen, for lyset fra lyskasterne der nådde ikke over hele det inngjærede området... Men vi holdt oss nær treningsbanen, og da kunne vi se nok i hvert fall! :)

Til slutt gikk vi tilbake til bilen med to skitne og sannsynligvis også ganske utslitte hunder. Dixie hoppet rett inn i buret sitt i bilen, og da vi kom hjem tok det ikke lang tid før hun lå på gulvet og sov...

Det var forresten veldig fint vær denne dagen, så vi hadde med oss kameraet og tok noen bilder på treningen. Skal få lagt dem ut så snart de kommer inn på PCen...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Tina

Hvordan trente dere på "sikker bli" og "stå"? Her tas alle tips mot med takk;o)

Gleder meg til å se bildene. Har blitt så nysgjerrig på henne! Berit har skrevet til meg at hun minner litt om Milli:o)

Anonym sa...

Ikke alltid like lett å oppfatte hva trener'n sier, nei! Spesielt ikke når Nalle sitter og piper... Kjedelig å spørre opp igjen, på øvelser som liksom skal være så enkle. Men det hender vi må!

Det er iallefall moro og lærerikt å trene sammen med andre :o)

snorredimma sa...

Dere er heldige som har treningene og hundegården i nærheten av hverandre - da får en jo tilfredsstilt hundene (og eierne) på en og samme dag!! Lek er like viktig som trening.
Venter på bilder....

Anne-Liss sa...

Så fint at dere trener med Dixie, all trening gir resultater, jeg synes Dixie har blitt kjempeflink.
Så kjekt at Ville også er med, alltid kjekt og trene i lag med noen en kjenner. Dere kan jo trene litt sammen når dere går tur og gi hverandre råd.
Maila fikk forresten løpetid dagen etter treffet på søndag, ikke rart at hannhundene var ekstra etter henne.

Nina og Bonnie sa...

Dere er flinke til å trene. Jeg sier som Gry, Tips om sikker bli og stå mottas med takk.

Og når belønningen er lek og gøy blir det ekstra gøy for Dixie.

Anonym sa...

:)Leke var veldig i fokus hos dem ja. Gjensynsgleden var virkelig stede denne gangen...De var jo så søte når de sto å hold rundt hverandre.
Heldigvis så har jeg også vært på hundetrening med Ville tidligere, så hun forsto jo etterhvert at her skal det jobbes, ikke lekes.
Det er jo som en belønning at de fikk leke sammen etterpå... eller?

Ville var skitten og mentalt god og trett, etter trening og lek, så hun måtte rett i badekaret og spyles, før hun sovnet under bordet.

Det var kjekt å trene sammen med dere:)

Dixie sa...

Det har vært ganske travelt i det siste, så jeg har ikke fått oppdatert bloggen eller svart her... Men nå er det helg - så nå blir det mer tid! :)

Jeg legger ut noen bilder pluss forklaring på hvordan vi trente senere i dag... :)