tirsdag 30. desember 2008

Dixies 1-årsdag! :)

I dag er Dixie (og resten av kennel Fjelldronningens C- og D-kull) ett år! :) Hos oss har hun bodd i 10 måneder, men det føles som om vi har hatt henne MYE lenger... I løpet av dette året har vi rukket å oppleve så mye nytt og spennende, for ingen i vår familie har noen gang hatt hund før... Det kjekkeste er nok alle de nye menneskene og hundene vi har møtt, og alt det vi har lært om hunder som vi aldri engang hadde hørt om før! Vi får jo til og med hilst på mange av naboene våre som vi aldri hadde møtt før, fordi de kommer bort og vil hilse på Dixie... :)

Uansett, i dag er det som sagt 1-årsdagen hennes, og hun virker utslitt etter en dag fylt med lek og presanger. Alt begynte i morges da vi stod opp. Dixie fikk være ute i hagen en liten stund mens vi spiste frokost, men etter en liten stund kom hun inn igjen og da fikk hun første presang: en pipeball! :) Hun sprang rundt med den i huset og peip og peip, og hadde det visst veldig kjekt! Hun fikk også nye skåler i stativ, 100 godbitstenger (som hun så vidt fikk begynne på i går), potesokker som hun kan ha i snøen på Hovden, og til oss selv hadde vi kjøpt en slags "godbitpose" som kan være grei å ha inni en lomme eller noe sånt når vi trener...

Jeg og Dixie gikk også en tur rundt Vannassen, men vi møtte faktisk bare én hund her hvor vi alltid pleier å møte så mange! :) Etter omtrent 45 minutter var vi hjemme igjen, for det var ikke så veldig lenge til Ville skulle komme...

Dixie tok seg en hvilepause fram til i 3-tida, for da hadde vi avtalt at Berit og Ville skulle komme hjem til oss. Og det gjorde de! Dixie var veldig klar i gangen da vi åpnet døra, og Ville kom inn i full fart. I begynnelsen virket det ikke som om de var helt enige om hvem som skulle være "sjefen", men etter en stund, da vi hadde tatt dem ut i hagen og stakkars Ville som var så fint pyntet med sløyfe, hadde fått et lite sår på tunga, var alt i orden... :) Da lekte de og sprang rundt og rundt i hagen en god stund, først bare med hverandre, men etter hvert også med en ball de ertet hverandre litt med... De fikk også litt "myk" mat som de visst likte kjempegodt, og hver sin gang hoppet de opp og stjal maten fra skjeen før vi egentlig hadde gitt den til dem... :)Til slutt ble det litt kaldt ute, så vi tok hundene med oss inn i stedet. Her fortsatte de å leke, men ikke like voldsomt. De hadde visst begynt å bli litt utslitt nå, men greide liksom ikke helt å roe seg ned... :) Dixie fikk også en presang av Ville, en fin stoffand med forskjellige pipelyder alt etter hvor du trykket på den! Smålekingen holdt de på med hele resten av tiden mens Berit og Ville var på besøk. Vi hadde det veldig koselig og det så ut som om hundene også hadde det kjekt, selv om de sikkert kunne tenke seg å sove litt begge to innimellom, uten at de fikk det helt til... :)

Da Berit og Ville etter nærmere 3 timer gikk hjem igjen, var Dixie HELT utslitt, og det er hun ennå. Akkurat nå ligger hun på gulvet bak stolen min med øynene igjen og sover... :) Vi fikk også en telefon om at Marian og Tessy hadde lagt en presang til Dixie i postkassen vår. Dixie var for utslitt til å pakke den opp selv, så jeg hjalp henne litt. Dette var en annen fin fugl som kunne pipe. Dixie prøvde begge lekene sine, men hun var visst altfor trøtt, så hun fant et sted å legge seg i stedet, lekingen får vente til hun blir mer våken... :)

Vi kjøpte forresten også et veldig trygt og fint Hercules bur til bilen i dag! Vi var på dyrebutikken i går, og siden de uheldigvis skal legge ned var alle varene nedsatt med 30 %, og det betyr jo ganske mye på et bur til rundt 3800 kr... :) Mor og far greide ikke helt å bestemme seg for om de hadde råd til et sånt bur, men etter å ha tenkt seg om, fant de ut at det var så trygt og godt for Dixie at de kjøpte det likevel... Dette var den største og fineste dyrebutikken her i nærheten. Hunder kunne være med inne og de hadde MYE forskjellig av både bånd, leker, mat, seler, godbiter osv, så det er veldig dumt at de skal flytte avdelingen til Østlandet i stedet... :( Men jaja, vi benyttet oss i hvert fall av butikken så lenge som mulig (i dag var siste dag), og Dixie fikk derfor en litt forstørret bursdagspresang, noe hun sikkert var ganske fornøyd med... :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

For en fin bursdag Dixie har hatt. Å leke med andre hunder er det beste av alt, tenker jeg. Charlie har hatt en stille bursdag. Han er så redd rakettene og de har begynt å skyte de opp her. Så mange gaver Dixie får. Charlie fikk et stoffbein som piper. Den var han veldig glad for, men de varer aldri lenge. Han får som regel et hull på den for så å dra ut innmaten. Det er det moromste han vet.
Ha et godt nyttår, Dixie og Tina.

Anonym sa...

Ja tiden flyr fort, det er jo rart at vi har hatt hundene våre i ett år nå.
I midten av denne måneden er det ett år siden vi hentet Ville, og det huskes som det var igår, samtidig som det føles som vi alltid har hatt henne.
De har begge funnet sin plass i familien, sin flokk. Det har vært gøy å følge dem fra de var valper og nå til ett års alderen, den strevsomme valpetiden er liksom glemt. Nå er de "tenåringer" med alle spillopper som følger med det.
Tank for året som er gått, vi snakkes i det nye året.
Berit og Ville

Anonym sa...

Ja, det var nok en perfekt hundebursdag :) Som Nina sier, å få leke med andre hunder er vel det beste av alt.. :)
Har fulgt dere en stund her på bloggen no, veldig gøy å følge med dere, Dixie har blitt en flott ung dame :)
Godt nytt år!
Klem fra Marte og Luna

Marianne sa...

Det var en flott dag for dixie, gaver leking og mat hva mer trenger man...

Anonym sa...

For en fin bursdag! Det er jo et godt tegn at hun er helt utslitt nå, da har hun i allefall hatt en skikkelig aktivitetsdag:o) Det er så morsomt å lese om alle lekene Dixie får, det må jo snart være stappfullt av Dixileker hos dere?!

Ha en fin nyttårsaften, så gleder vi oss til å høre mer om dere!

Dixie sa...

Ja, Dixie virker fornøyd med dagen. Helt siden Ville gikk har hun sovet nesten heeele tiden, kun avbrutt av noen rakettbjeff...

Berit og Ville: Helt enig i at det har vært kjekt å følge dem begge. Det har vært mye likt, men også mye forskjellig mellom dem! :) Vi møtes nok igjen noen ganger neste år...

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN! :)

Dixie sa...

Gry og Milli: Det er kjempefullt av leker her! Dixie har en hel stappfull kurv, men der er det ikke plass til alt så resten ligger rundt omkring i huset... :)

I tillegg har hun et eget skap på kjøkkenet med godbiter, og hun vet godt hvor de er for hun går ofte og skraper på skapdøra for å se om noen vil gi henne noe godt... :)