søndag 7. desember 2008

Lapphundtreff! :)

I går var det lapphundtreff her i Stavanger! Vi møttes klokka 15 på Hellestøstranda der det ikke er båndtvang på denne tida av året... I begynnelsen var vi litt usikre på om vi hadde kommet til rett sted, for det er sjelden vi er på denne stranda, og vi så heller ingen lapphunder i nærheten. Men plutselig kom det en liten finsk lapphundvalp ut av en av bilene, og det kom flere og flere etter hvert...

Til sammen var det 11 hunder, 10 finske lapphunder og én liten svensk lapphundvalp på 4 måneder... Det var en del finske lapphundvalper også, tre tror jeg det var, som var tre dager eldre enn den svenske. De var søsken, og kom alle sammen fra Lappehiets C-kull som ble født 9. august.

I tillegg var alle Dixies beste finsk lapphundvenne til stede, både Ville, Maila og Emiro. Dixie og Ville var sammen hele tiden, og det virket nesten ikke som om de hadde fått med seg at de faktisk var på et treff... :P De sprang rundt omkring i sanden på stranda, badet litt innimellom og av og til lekte de litt med noen av de andre også, spesielt valpene på 4 måneder var kjekke å leke med...Også Eva fra Lappehiet kom helt fra Karmøy til Stavanger for å være med på treffet, og hun hadde med seg to av de tre hundene sine, Mohkki og Käimo. Mohkki var moren til alle de tre valpene på treffet (ikke den svenske lapphundvalpen, selvfølgelig...) og Käimo var sønnen hennes. Det var også to andre hunder på treffet som vi aldri hadde sett før. Disse hundene var også fra Lappehiet, så det var mange hunder fra denne kennelen med på treffet... :) Rett før vi skulle gå tok de oppdretterbilde med Eva og hennes hunder, pøuss alle valpene og hundene som var født hos henne.

Etter omtrent 1 1/2 time, ble det for kaldt å være ute lenger. Alle gikk tilbake til parkeringsplassen og kjørte hjem. Det var et veldig kjekt treff, med mange kjekke mennesker og hunder. Det var gøy å se så mange lapphunder samtidig, og med så mange forskjellige farger! Men det var faktisk ingen brune... :) Vi ble enige om å møtes hver første søndag i måneden framover. Også neste gang skal vi være på Hellestøstranda, men etter hvert får vi se om vi møtes andre steder også... Det var flere som ikke kunne komme på treffet denne gangen, så vi håper de kommer neste gang! :) Det hadde vært kjekt å se hvor mange lapphunder vi kan finne i området!PS: Se flere bilder på Dixies hjemmeside: www.finsklapphund.no

11 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott at treffet blei vellykket og at det er ønske om å fortsette:-) Det ser ut som at bikkjene storkoser seg.

Caroline sa...

Årh, det virket kjempemorsomt! Jeg har nesten dårlig samvittighet for at jeg og Keela ikke var der, hun hadde jo DIGGET det! :P Menmen, kansje vi kan hive oss med på de andre treffene ;) Og om et halvt år flytter jeg til Stavanger ilag med henne, så da er vi hvertfall med ;) Herlige bilder, er inne på hjemmesiden å kikker :)

Anonym sa...

Så gøy Tina! Du er så flink til å skrive om det, at det er nesten som Milli-mor og jeg var der (bittelitt).

Kjempegøy at det kom så mange, og at dere skal møtes fremover, det trengs jo tross alt ikke mer enn 2 stk. for at det skal bli en liten "flokk". Dette har jeg gledet meg til å lese om, og ble ikke skuffet:o) Skal se på bildene dine senere, var bare spent på lapphundtreffet akkurat nå.

Dixie sa...

Ja, det var veldig kjekt! Og alle hadde lyst til å møtes flere ganger. Så selv om ikke alle kan komme hver gang, blir det nok i hvert fall nok til å ha et treff! :) Håper selvfølgelig at det kommer noen "nye" også...

Caroline: det blir kjekt hvis dere også kommer, så bare hiv dere med hvis dere har lyst og tid! :)

Nina og Bonnie sa...

Så gøy dere hadde det. Det er veldig moro å treffe nye med finsk lapphund også. Det er jo litt feil årstid. Da hadde dere sikkert orket å være sammen lenger. Det var mange fine bilder.

Dixie sa...

Ja, det var veldig kaldt å være ute, men det blir nok bedre til våren/sommeren. Da kan vi være sammen lengre, det hadde nok Dixie (og de andre hundene) likt... :)

Marianne sa...

For en flott dag dere fikk med hundene da, så mange som kom også, det er ikke galt med tanke på hvor få lapper det er i norge. Har treft ho eva fra karmøy noen ganger jeg og, veldig koselig dame, og nydelige hunder. Blir kjekt å få høre om disse samlingene fremover da..kanskje noe å tenke på for oss islendere og?....

Anonym sa...

Så flott at det kom så mange! Og sola skinte sjøl om det var litt kaldt, så jeg. Helt perfekt for lapphundene iallefall.
Kjempemoro at dere gjør treffa om til noe fast! Fint for folk og dyr :o)

Anonym sa...

så mange fine bilder du fikk tatt fra lapphundtreffet, Tina. Du er virkelig blitt flink med kamera. Det gjelder bilder generelt i bloggen.
Synd jeg ikke kunne være med, jeg forsto på far i huset at Ville koste seg.
Morsomt å se når der er flere hunder tilstede at Dixie og Ville igjenkjenner hverandre og trives isammen.

Dixie sa...

Det var veldig bra at det passet for så mange, selv om brevet ikke ble sendt ut før ca. 1 uke før... :) Håper det kommer like mange neste gang også!

Været var jo egentlig veldig bra, for lapphundene liker seg jo best når det er litt kaldt, og vi slapp regn... :)

Det var lett å se at Ville og Dixie kjente hverandre igjen, ja! De var jo nesten ikke med noen andre under hele treffet! :)

Anonym sa...

Endelig har jeg fått sett på bildene fra lapphundtreffet. DET var mange glade hunder! Også synes jeg det var veldig mange fine bilder! Så gøy!