lørdag 20. desember 2008

På Tau og julekalender

Nå var det visst leeenge siden jeg hadde skrevet noe her i bloggen. Det har vært så mye å gjøre i det siste at det har ikke blitt tid... Men nå er alle prøvene på skolen ferdige for i år, og i går var siste skoledag før ferien... :)

Uansett, forrige helg var vi (mor, Dixie og jeg) på besøk på Tau. Hvert år en gang i desember, reiser vi til hun vi var på besøk hos sammen med noen andre, men det var første gang Dixie var med! Vi gikk mange kjekke turer, og tok ganske mange bilder (som jeg skal få lagt ut snart). Det var veldig kjekt å ha Dixie med, for hun var så snill og rolig, og en av de andre vi reiser sammen med, som egentlig er redd hunder, var faktisk ikke så veldig redd Dixie! Hun syntes til og med at det var greit da Dixie kom og la seg ned rett ved siden av henne og lente hodet på beina hennes... :)

Hver dag gikk flere turer, og vi fant en koselig liten sti langs sjøen med mange fine hus og sjøhus som gikk videre innpå en vei som fortsatte nede langs sjøen. Da denne veien også var slutt, fortsatte den innpå en ny liten sti langs vannet som igjen ble fulgt av nye og nye stier bortover. Første dagen visste vi ikke dette, så vi snudde da vi kom til endes av veien... Men dagen etter, da det var litt lysere, oppdaget vi disse stiene. Da var som oftest mor, jeg og Dixie som var med på disse turene, men av og til fikk vi følge av noen av de andre også.

På søndagen gikk vi til en ganske stor park med mange gress og et vann. Her likte Dixie seg veldig godt, og heldigvis brukte vi langlina (noe vi gjorde på alle turene mens vi var på Tau siden vi ikke gikk så mye på bilvei...), for hun sprang i full fart rundt omkring, og hvis vi hadde hatt kort bånd, hadde det ikke vært lett å gå tur med henne! Vi fulgte en sti, eller egentlig: vi gikk ved siden av en sti, og brukte den bare bittelitt av og til for å krysse den... :)

Dixie oppdaget også tre fugler som svømte på vannet, og hun ville absolutt bort til dem. Hun dro og dro for å komme seg bort, og prøvde å rykke til for å få litt bedre fart, men vi greide så vidt å holde henne igjen! Heldigvis... :)

Ellers er hun veldig fornøyd med julekalenderen sin, med forskjellige godbiter hver eneste dag! (Noen er lika også, da...) Når vi spør henne om hun vil ha julekalender, setter hun seg fint ned ved siden av kalenderen og venter på at vi skal åpne den til henne... Hva hun skal vå til jul, har vi ikke helt bestemt enda, men julesokken er i hvert fall klar... :) Itillegg nærmer det seg 1-årsdagen hennes, så vi prøve å finne på noe kjekt da også! :)

5 kommentarer:

Nøve sa...

Skjønner at du har hatt det travelt om dagen, koselig å høre fra deg igjen. Blir godt med laaang ferie nå, tenker jeg.

Du kommer til å måtte fortsette med julekalender,når Dixie er så flink ;o)
Jula varer helt til påske, kan man si...

Dixie sa...

Ja, det skal bli kjekt med ferie! :)
Og vi får nok finne på noe når julekalenderen er ferdig også, for ellers blir nok ikke Dixie særlig fornøyd... :)

Anonym sa...

Det høres ut som om dere hadde en fin tur!

Du må prøve å ta et bilde av Dixie når hun venter på gaver fra kalenderen sin. Jeg synes det var så herlig å lese:o)

Anonym sa...

Så fint dere har det på turene deres. Charlie har ikke noe kalender men han får julegaver. Der er jo ikke så lenge til Dixie og Charlie blir 1 år. Det blir nok litt godmat da.

Dixie sa...

Ja, jeg skal prøve å få tatt et bilde, men det er ikke så veldig lett, for hvis jeg tar kalenderen ned fra veggen blir hun litt redd... :)

Det blir tett mellom jul og bursdag for Dixie og Charlie, men det har de nok ikke noe imot... :)