torsdag 25. desember 2008

Julaften! :)

I går var det jo som alle vet julaften, og det ble en veldig kjekk dag både for Dixie og for oss andre... Dagen begynte rundt klokka ni da hele familien spiste frokost og så julemorgen. Dixie fikk den siste luka i julekalenderen, og selvfølgelig julesokk samtidig med meg og Sebastian! I sokken lå det blant annet en leke, men det varte ike lenge før det var flere hull i den og den ikke peip lenger... :) Hun fikk også noen godbiter fra sokken, men vi sparte det meste slik at hun kan få den litt og litt.

Etterpå pakket vi inn alle gavene som ennå ikke var pakket, handlet litt, vasket og far tok Dixie en liten tur. Alt dette tok faktisk ikke mer enn ca. 2 timer! :) Så da var det meste av juleforberedelsene ferdig, resten fikk vi gjøre senere... Vi gikk også på et lite besøk til mors tante, Dagny. Dixie var med og oppførte seg (ifølge Dagny) eksemplarisk, hun var snill og rolig og så fikk hun til og med ost! :) Jeg og Dixie tok en ny liten tur mens de andre var på besøk, og så møttes vi alle hjemme til slutt, i ett-tida.

På forhånd trodde vi at gudstjenesten i kirka som vi hadde tenkt å gå på begynte klokka 2, så vi hadde forberedt oss på å kle oss og spise litt i full fart før vi kjørte dit. Men plutselig fant vi ut at den begynte kvart på 3, så da fikk vi jo ganske god tid likevel. Mor dekket bordet, far støvsugde og jeg ryddet et bord som var FULLT av ark... Dixie var ganske trøtt etter to turer, så hun tok seg en liten hvil imens.Klokka ti over halv tre (litt seint, kanskje?) kom vi oss ut hjemmefra, og rakk kirka så vidt! Siden vi var så seine, hadde de begynt å stue bilene bak hverandre, og vi fikk dermed parkere veldig nær inngangen. I kirka måtte vi stå, men vi så i hvert fall ganske godt! :)

Vavva (farmor) var godt i gang med Ribba da vi kom hjem. Vanligvis pleier vi å feire jul hos henne, men siden hun har flyttet inn i leilighet og vi har fått Dixie, bestemte vi oss for å ha det hos oss denne gangen, men at hun fortsatt kunne lage ribba.

Før Mya (mormor) og Øy kom, gikk Sebastian en tur med Dixie, og så var alle klar til å spise rundt klokka fem. Dixie fikk en spiselig sko fra julesokken sin, som hun lå og tygde på en stund før hun til slutt sovnet... :)

Etter middag og dessert (med mandel), var det tid for å åpne pakkene! Og det var ikke få pakker under juletreet! Flere av dem var til Dixie, og hun virket veldig fornøyd med alle sammen. Hun fikk blant annet flere leker og bein, en wienerpølse og ny julesokk (uten fyll altså)...Også vi andre ble veldig førnøyde med gavene vi fikk, og både Mya og Vavva fikk "Unnskyld" pakker fra Dixie, med ting hun hadde ødelagt. Vavva fikk et fint skjerf, og Mya nye øredobber. (Det er ikke sikkert Dixie spiste øredobbene, men hun har stjålet dem flere ganger, og nå er de borte vekk...) Ellers hadde mor og far kjøpt et nytt lite Ixus kamera til hele familien, for det gamle ble ødelagt i sommer og det er veldig praktisk å ha et lite å ta med seg rundt omkring i stedet for alltid å dra på det store... :)

Til slutt sovnet Dixie på den vanlige plassen sin nede i gangen, og jeg måtte faktisk ned og hente henne når hun skulle få flere gaver... :) Hun var visst veldig utslitt etter denne dagen med så mye nytt og spennende!

6 kommentarer:

Hundecrazy sa...

Dette hørtes ut som den perfekte jul for Dixie:)Og for dere to beinte!

God jul Hilsen Bienna og Thea

Nina og Bonnie sa...

Det var litt av en dag dere hadde. Travelt fra morgen til kveld og så mange gaver Dixie fikk. Charlie fikk bare to og han har ikke klart å pakke begge opp ennå. Enda det er kjeks og kjøttbein så det lukter godt. Har alltid pakket inn gaver som lukter til den forrige hunden min. Han pakket de opp i turbofart. Charlie er mer forsiktig.
Ha en fortsatt god jul.

Dixie sa...

Vi hjalp Dixie litt med pakkene, men hun fikk prøve selv først. Den første gaven hun fikk var en pipefisk, men etter å ha pakket ut bare én finne, gikk hun og gjemte seg under bordet for å kose seg med den... Så vi hjalp henne med å få hele fisken ut av papiret! :)

Luna sa...

Så heldig Dixie er som får så mange fine gaver da.. koselige bilder :)

Marianne sa...

En travel jul dere hadde da!...vi satt bare å såpå tv heele formiddagen.deiligt. Hørtes ut som om dixie fikk mange fine presanger....Fortsatt god jul til dere..

Dixie sa...

Det hørtes deilig ut! :) Men vi er vant til å ha det litt travelt på julaften, så det er helt normalt for oss... :) Fortsatt god jul til dere også!