lørdag 28. februar 2009

Ett år med Dixie!

I dag er det akkurat et år siden vi hentet Dixie hos kennel Fjelldronningen i Sandefjord. På en måte har dette året gått veldig fort, men det føles likevel nesten som vi har hatt henne hele livet... I løpet av året vi har hatt sammen med henne har vi rukket å gjøre ganske mye forskjellig. Her kommer noen bilder fra de viktigste hendelsene og opplevelsene så langt...

Dixie og Sissel1
Den 28. februar 2008 hentet vi Dixie hos kennel Fjelldronningen. Her sier hun hade til oppdretter Sissel som sammen med Per Sten tok godt vare på henne i de første to månedene av livet hennes...

På mori sin jobbDe første ukene var Dixie mye med mor på jobben, men etter hvert greide hun fint å være hjemme i buret når vi andre var på skole eller jobb.

Dixie i snøen 9
Så ble det påske og Dixies aller første tur til hytta vår på Hovden. Her har vi vært mange ganger siden, og Dixie koser seg veldig når hun får være ute i snøen. Men etter en tur ut er det også godt å komme inn igjen, det aller beste da er å sove en stund i den gode kalde skinnsofaen eller foran en dørsprekk der kald luft kommer inn...

I garden2
Da vi kom hjem fra påskeferie hadde også Tessy blitt hentet av Marian og familien. Hun er en portugisisk vannhund som er fem dager yngre enn Dixie, og hennes aller beste venn! :)

Innkalling1
I april var det tid for valpekurs, også nå sammen med Tessy. Her lærte vi mye nyttig som vi har brukt senere, men Dixie var mest opptatt av å leke med alle de andre valpene...

Embla og Dixie slapper av et øyeblikk2
Da Marianne var i Stavanger og gikk agility med Mira i fjor vår, tok mor og jeg med oss Dixie for å se på dem. Det ble også tid til litt lek med Embla, og de to ble veldig gode venner.

Ville og Dixie hviler seg
Første møte med "tante" Ville (ca. 1.5 måned eldre enn Dixie) var også vellykket, og det var IKKE siste gang vi møtte henne! :)

Tessy og Dixie
På Tau var Dixie for første gang i slutten av juni. Mor, jeg, Sebastian og Dixie reiste dit fredag ettermiddag, og på søndagen kom hele slekta til den årlige "junisfesten". Dette inkluderte også Tessy, noe Dixie selvfølgelig ikke hadde noe imot...

Hilsetrening
I juli kjørte familien vår til Trysil for å gå på sommerkurs på Nordenstam hundeskole. Kurset varte fra mandag til fredag, og det var et veldig kjekt og nyttig kurs der vi fikk god hjelp av lederne underveis.

Sissel og Dixie
Vi var også innom på besøk hos Sissel og Per Sten, og Dixie virket veldig fornøyd da hun fikk se igjen alle sammen, både mennesker og hunder... :)

Dixie på steinen
På Hovden var vi en del i sommerferien, og det så ut som Dixie koste seg veldig når hun fikk springe rundt på fjellet og i skogen i nærheten av hytta.

Utsikt...
Dixie har også fått være med et par ganger til Flekkefjord, der vi også har en liten hytte. Her pleier vi å stenge av terrassen med en trepalle, så Dixie får være løs og kan gå ut og inn som hun vil.

Ask, Embla og Dixie
Så kom Marianne igjen med Ask og Embla, og det var velig kjekt å se på når hun og Ask gikk agility - det skal vi også begynne med etter hvert! :)

Står
I november kom sesongens første snø til Stavanger. Den varte ikke så lenge, og selv om vi har hatt noen snørunder senere også, har snøen ikke blitt liggende lenge noen av gangene...

Alle 3
Siden begynnelsen av desember har det blitt arrangert lapphundtreff i Stavanger hver første søndag i måneden. Dette bildet er fra det aller første av disse treffene.

Dixie på julaften
Så ble det jul, og Dixie fikk både julekalender, mange julegaver og julesokk på første juledag - så det ble nok en vellykket jul for henne!

I hagen5
Den 30. desember var Dixies 1-årsdag, og da fikk hun et laaangt besøk av sin veldig gode venn Ville. Hun fikk til og med bursdagspresang av henne - en pipeand!


Dixie har alltid vært en "tyv"! Her stjeler hun et gryteunderlag på Hovden i juleferien...


Det har blitt mange turer med Tessy etter hvert - senest i dag! De to har det veldig kjekt sammen, og kan visst aldri få nok av å leke noen av dem...

Dixie på bussen
Bussen har Dixie også prøvd, men det var statuene i sentrum som var det skumleste på denne turen...


Det siste vi gjorde var en tur til Hovden i vinterferien. Som alltid hadde Dixie det kjekt i snøen, og etter en god tur med kaving, hopping og springing i den høye snøen, var det veldig deilig med en liten pause på sofaen... :)

Dette var noe av det som har skjedd i løpet av året vårt med Dixie, og vi gleder oss veldig til å starte på et nytt år sammen med henne! :)

8 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Det var en fin fortelling om Dixie og hennes oppvekst hos dere. Moro å se bildene fra hun var liten. På valpekurset var hun jammen liten og tynn. Det er rart så kjapt de forandrer seg.

Anonym sa...

Kjempefint fortalt om Dixies første år! Ekstra gøy at det er så mange bilder.

Det er rart, ett år er ikke så lenge, men det virker som en evighet med våre firbente bestevenner.

Dette var gøy å lese:o)

Dixie sa...

Nå virker PCen med bildene endelig igjen! :) Så fra nå av blir det nok litt flere bilder igjen...

Dixie har forandret seg veldig i løpet av året, og som du sier Nina var hun veldig liten og tynn på valpekurset i forhold til det hun er nå... :)

Anonym sa...

Så kjekt å lese, og Dixie er jammen heldig som har kommet til dere og får oppleve så masse kjekt :)

Anonym sa...

Nå er vi også hjemme igjen fra en deilig vinterferie.

Det var morro å se utviklingen til Dixie i bilder, fra ei søt lita jente, til en flott "dame".

De vokser jo sååå fort våre firbeinte små obs...store.

T :-) sa...

Kjempemorsomt å se bilder og lese om deres første år med Dixie :-) Morsomt å se hvor mye hun har forandret seg i løpet av det året og nydelig er det ingen tvil om at hun er. Kos dere videre.

snorredimma sa...

Jeg sier som dem andre - veldig artig å lese om det første året sammen med Dixie. Og selvfølgelig bilder gjør jo det hele litt mer virkelig....Dixie er jammen blitt ei nydelig dame!!

Nordenstam kjører vi forbi hver gang vi skal på hytta. Trodde det bare var kennel, jeg, men så arrangerer de sommerkurser. Er det lydighet, eller?

Dixie sa...

Nordenstam arrangerer mange ulike kurs i løpet av året, men det vi var på var et sommerkurs og der var det nok mest lydighet, ja. Men det var også litt agility og teori om helse og leking og mye forskjellig egentlig! :)

Ellers har de trekkhundkurs, instruktørkurs, brukshundkurs og mye mer - det står om alle kursene på www.nordenstam.no :)