onsdag 25. februar 2009

Hjemme igjen...

Nå er vi hjemme igjen etter noen kjempefine dager på Hovden! :) Det var MYE snø der i forhold til hva vi er vant til, og Dixie strevde veldig med å komme seg framover i den dype snøen... Det virket som om hun (som oss) syntes det var veldig deilig å gå på den måkte veien og de oppkjørte skiløypene der hun slapp å hoppe framover for hvert eneste skritt! :)

På tirsdag var det kjempefint vær, så vi bestemte oss for å ta en tur i trekket. Men først gikk Marian og jeg en koselig tur med Dixie i snøen, slik at hun skulle få ha det kjekt en stund og bli litt utslitt for å kunne være igjen på hytta sammen med Mya mens vi var borte. Vi prøvde å gå litt i den dype snøen, men siden det til og med var en del skare på toppen, var det helt umulig å gå der for verken vi eller Dixie klarte å gå oppå skaren uten å trø igjennom... I stedet gikk vi langs veien, og siden vi hadde Dixie i langlina, fikk hun selv bestemme hvor hun ville gå - i den dype snøen eller på veien... :)

Etter turen gikk mor, far, Marian, tante og jeg i trekket (far hadde kjørt opp Sebastian litt tidligere). Vi hadde ikke gått på slalom så mange ganger før noen av oss, så vi var vel omtrent like flinke alle sammen! :) Vi begynte med barnetrekket, som egentlig gikk veldig fint og så prøvde vi oss på stolheisen og en litt lang knappheis/tallerkentrekk etter hvert... Vi hadde det kjempekjekt alle sammen! Siden vi kom litt sent i gang etter at vi gikk tur med Dixie først, Marian og tante leide ski og vi kjøpte heiskort, gikk tiden veldig raskt før vi måtte tilbake igjen til hytta...

Og der ventet Dixie på oss! Vi hørte bjeffing helt ut da vi parkerte i garasjen, og da vi åpnet døra, tok det ikke lang tid før Dixie var der og tok imot oss! Det gjorde det jo litt ekstra koselig å komme tilbake igjen! :) Hun fikk et par kortere turer i løpet av kvelden, og virket egentlig helt fornøyd med det - vi var jo litt utslitt vi også etter noen i timer i trekket! :)

Dagen etter gjorde vi akkurat det samme, men denne gangen tok jeg og Marian Dixie med på en liten langrennstur før vi kom oss avgårde til trekket... Dixie sprang langs veien mens vi kjørte på ski, noen ganger trakk hun oss bittelitt framover, men for det meste sprang hun rundt som hun ville. Vi har ikke skaffet oss noe bedre utstyr til å ha henne med på ski ennå, men vi hadde langlina dobbel, sånn at hun bare hadde 10 meter å sette seg fast rundt trær på, i stedet for 20... :) Vi prøvde de oppkjørte løypene i nærheten av hytta litt før vi gikk tilbake igjen. Igjen passet Mya Dixie mens alle vi andre gikk på slalom i noen timer.

Denne gangen begynte vi rett på stolheisen, men etter dette hadde visst Mor fått så vondt i beina at hun stod over et par turer, men etter en pause var hun klar igjen. Far stoppet også etter turen i stolheisen, men han fortsatte ikke etterpå heller... :)

I mellomtiden tenkte Marian, tante og jeg at vi kunne prøve ut en ny bakke. Det var blå løype, som er det nest enkleste, og navnet på løypa var "Hakkebakkeskogen"... Noe vi ikke visste var at dette var en upreparert løype, så vi rant så godt vi kunne ned en smal vei gjennom skogen, med mange ufrivillige hopp og trær over alt! :) Mor og far var nok glade de ikke var med på dette! ;) Men selv om vi lå på omtrent hvert eneste mulige sted, var det egentlig ganske gøy, så Marian og jeg tok denne veien et par ganger til etterpå... :)

Da vi kjørte tilbake igjen til hytta var det som dagen før veldig koselig å bli møtt av Dixie i døra. Hun hadde visst ventet på oss en stund, og gått litt rundt og bjeffet, så da vi endelig kom var hun veldig glad! :) Mor tok en tur med henne med en gang, så hun fikk luftet seg, og kost seg enda litt mer i snøen før det ble mørkt...

I dag har vi brukt det meste av dagen til å komme oss hjem igjen. Før vi reiste gikk Marian og jeg en god tur med Dixie både i den dype, løse snøen, langs veien og i de oppkjørte skiløypene i området, men uten ski denne gangen. Dixie kavet seg framover i snøen, sprang i "full fart" der dette var mulig og virket som hun koste seg veldig... Vi tenkte det var kjekt for henne å få en litt lang og kjekk tur før hun måtte inn i buret sitt i bilen noen timer på veien tilbake til Stavanger... :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det høres ut som om dere har hatt en SKIKKELIG vinterferie med mye snø. Så gøy å kjøre slalom da:o) Milli liker heller ikke å gå gjennom skaren, så jeg skjønner godt at Dixie valgte å gå mest på veien og i langrennsløypene:o)

Nå håper vi det "våres" snart. Gleder oss til det nå:o)

Anonym sa...

Åhh, det høres ut som en perfekt vinterferie!!! Dere har kanskje fått nok snø for i år alle sammen :o)

Marianne sa...

Dere er kejmpe heldige som har hytte på hovden Tina, det er ikke noe jeg kan drømme om iallefall. Ikke noen tvil om dere har hatt en strålende vinterferie. Dene uken er det vår tur! Men det blir nok ikke de store sprellene, men litt skitur må vi jo på..

Dixie sa...

Ja, det var kjempemye snø på Hovden, og her hjemme er det absolutt ingenting! Her begynner det faktisk å ligne ganske mye på vår, nå! :)

Vi kan fint greie oss uten snø en stund, nå, men i påskeferien skal vi tilbake til Hovden igjen, og da håper vi jo at det fortsatt er en del snø... :)

Håper dere får en kjekk ferie, Marianne!