søndag 1. februar 2009

På bussen og i sentrum

I formiddag bestemte mor og jeg oss for å ta med Dixie på bussen til Stavanger sentrum. Hun hadde aldri tatt bussen før, så dette var en helt ny opplevelse for henne! :)

Vi gikk ned til busstoppet, der vi ventet på bussen. Den kom nesten med en gang, så vi slapp å stå der og vente så lenge. Dixie hadde ikke så veldig lyst til å gå om bord med en gang, men vi fikk henne med oss inn, og da var alt greit. Det var heldigvis ikke så mange folk på bussen i dag. Det var jo søndag, og alle butikkene var stengt... Så vi fant en tom plass i bussen med fire seter, to og to overfor hverandre, der Dixie satt i m idten og mor og jeg på hver vår side.

Dixie på bussen

Hun satt helt i ro en god stund, men etter hvert hadde hun litt lyst til å utforske resten av bussen også. Hun hadde jo bånd på seg, så hun kom ikke lenger en rett ved siden av setene, men da fikk hun i hvert fall litt mer plass å snuse på... :)

Etter en stund var i framme i sentrum hvor vi gikk av bussen - Dixie gikk også helt fint uten problemer med å komme av. Vi spaserte rundt omkring langs kaien, i parken, mellom de stengte butikkene opp til Valbergtårnet (et gammelt tårn som også er et utsiktspunkt) og ellers rundt i hele byen...

Dixie i byen

Det var ikke veldig mange folk her, men noen var det. Vi så et par hunder, og traff en som måtte hilses litt på. I Parken hadde Dixie veldig lyst til å leke litt med duene også, så hun sprang mot dem, og alle sammen flakset opp på en gang og satte seg på et tak...

Det var visst mye å snuse på i sentrum, mange gode lukter som Dixie aldri hadde kjent før. Det var også ting som måtte smakes på, det kunne jo hende de smakte godt! :) I tillegg møtte vi et par skulpturer, som visstnok var veeeldig farlige ifølge Dixie, en jernmann og en hest... De bjeffet hun på og holdt seg helst på avstand,  men hun måtte jo hilse litt på dem ogsp etter en stund...

Dixie og hesten...

Til slutt gikk vi tilbake til bussenholdeplassen, og tok bussen hjem igjen. På denne turen var det ikke firerseter, så vi måtte "presse" Dixie inn mellom et tomannssete og ryggen på setene foran. Men det gikk helt fint det også. Hun hadde ikke noe imot å gå på bussen heller denne gang, så hun skjønte visst det at å ta buss ikke var noe skummelt i det hele tatt... :)

11 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Det var en ny opplevelse for Dixie. Så flinke dere er til å ta henne med på nye ting. Buss har ikke jeg kjørt på 25år så det er ikke det som er prioritert her. Vi tar heller en tur på byen, så han kan bli vant til forskjellige folk. Dixie var jo flink som ikke var redd, da. De har godt av å prøve noe nytt inn i mellom.

Anonym sa...

Jeg sier som Nina, så kjempeflinke dere er til å ta med Dixie på ting! Dixie var også veldig flink synes jeg:o) Ikke så rart at de statuene er litt skumle i grunnen:o)

Datteren til Ola hadde med Kaisa på bussen en gang. De satt helt forrest helt til Kaisa snusa opp en brødskive bakerst... De forsvant bakover omtrent under seteradene begge to....:o)

Nøve sa...

Så flinke dere er! Det var nok en spennende dag for Dixie og dere :o)

Ho er ett prakteksemplar av en finsk lapphund! Tar utfordringene på strak labb. Kjempekoselig å lese.

Da Nalle var liten, fikk han los på to bjørneunge-statuer i byen. Folk stoppa opp og så på ham og lo. "Tøffingen" undersøkte dyra til slutt, og alt gikk bra.

Anonym sa...

Masse nye inntrykk for dixie i dag altså, morsomt med den statuen, luna er også veldig skeptisk til de! Er vel omtrent det eneste hun reagerer på.. vi har også vært en tur i byen i dag (jeg har heller ikke tatt buss på veldig lenge, hvertfall 10 år siden sist, så det dropper vi...) der var det en frykelig skummel statue som hun bjeffet på (det er så rart, for hun bjeffer omtrent aldri..). Står der til hun gir seg og går bort og snuser.. da er det greit.. :)
Så veldig koselig ut, fine bilder og flott hund :)

Dixie sa...

Ja, det var kjempekoselig å ha henne med til byen! Jeg tar bussen hver dag til skolen, men ellers tar vi aldri buss vi heller... :) Ville bare se om hun godtok det, eller hvordan det gikk - og det gikk jo fint! :)

Marianne sa...

Dixie var jo kjempe flink, er jo litt gøy å prøve nye ting med dem. Mine har aldri kjørt buss de heller, men det var kanskje en ide å prøve...kjempe flotte bilder Tina, dixie er jo helt nydelig.

Hanne sa...

Det var en flott "treningstur"! Dixie tok visst det hele med knusende ro slik en lapphund bør.

Bienna er også kjempeskeptisk til statuer. "Hva er det for no' liksom... bare stå der uten å røre en muskel?" Hun knurrer og bjeffer og nærmer seg litt sidelengs. Det går alltid bra hvis jeg går bort og prater litt koselig med statuen (eller søppelsekken e.l.) først. Da tar nysgjerrigheten overhånd og "det var jo ikke farlig i det hele tatt, jo!"

Dixie sa...

Vi også pratet med statuene og klappet dem for at hun ikke skulle være redd, og da måtte hun bort å snuse litt på dem til slutt... :)

Anne-Liss sa...

Det ble nok en spennende dag for Dixie. Våre hunder har aldri vært på en buss men en bytur innimellom har det blitt. Forresten lenge siden nå.
Har startet egen blogg for Maila og Leia, står ikke så mye enda men kommer mer etter hvert.

Anonym sa...

Så koselig med busstur. Jeg trodde ikke dt var mulig å ta buss med hund her i Stavanger.
Vi har også vært i byen et par ganger med Ville, hun hadde det veldig "travelt" skulle få mest mulig med seg.
Den eneste statuen hun la merke til var vokteren i Østervåg, vi var rett ved siden av ham da hun begynte å bjeffe sinna og rygge, reaksjonen hennes kom så raskt at jeg hoppa jeg også.
Det var da jeg ble klar over at der var en fin statue der også ;)
Når jeg går tur med Ville så ser jeg verden fra en ny vinkel, og oppdager ting som jeg tidligere ikke har lagt merke til.

Nøve sa...

Der sa du det, Berit! Man ser virkelig alt på en ny, mer interresant måte når man går med hund. Om det er i by eller skog.

(Ser dessverre mye hundebæsj også da, men...)