tirsdag 17. februar 2009

Jippi! Det snør igjen... :)

I går var det som var igjen av snøen her nesten helt smeltet. På bakken var det bare sludd og litt is, så det var kjempevanskelig å gå ute uten å skli eller bli klissvåt. Å skli greide jeg heldigvis å unngå, men våt på beina det ble jeg - to ganger, faktisk... :) Den første gangen var etter skolen da jeg var på tur med Dixie. Jeg kjente raskt at det begynte å komme litt vann inn, og etter en liten stund føltes det rett og slett som om jeg vasset i skoene... :) Men vi gikk og gikk hele tiden, og siden det ikke var så kaldt som dagene før, slapp jeg heldigvis å fryse så veldig...

Den andre gangen var om kvelden, da vi skulle på trening med Dixie. Treningsområdet var også dekket av slaps og is, så det var ikke så enkelt å trene. Instruktørene/hjelperene hadde planlagt å ta litt teori med oss inne i klubbhuset på grunn av været (det hadde begynt å regne også nå), men siden det var noen som ikke hadde med bil til å ha hundene i ble vi nødt til å trene ute hele tiden...

Vi trente mest på kontakt og en ny øvelse de lærte oss "Doggie Zen" som gikk ut på at vi la en boks med et par godbiter oppi og så skulle vi etter hvert kunne trene med Dixie mens denne boksen stod ved siden av med godbit oppi. Og når vi sa værsågod hadde hun lov til å ta den... :) Vi begynte med å holde foten eller hånda over boksen sånn at hun skulle skjønne at hun ikke kunne ta godbitene før hun så på oss og vi sa værsågod. Etter hvert trente vi uten hånd eller fot oppå boksen, men da var vi veldig klar til å ta hånda fram dersom hun skulle prøve seg, og det gjorde hun jo av og til... :) Da hun forstod at hun ikke kom til å få tak i den prøvde hun ikke å ta den like ofte lenger, og det gikk bedre og bedre etter hvert...

I dag da vi våknet hadde det igjen kommet MASSE snø, og det var helt kaos i trafikken... Det snødde og det snødde, og bilene stod i kø på veien på grunn av været, glatte veier og busser og lastebiler som hadde kjørt av veien... Likevel kom vi oss til skolen, selv om det tok litt lenger tid enn vanlig. Vi var litt heldige også, da, for heldigvis begynte skolen litt senere enn klokka åtte i dag så vi slapp all trafikken på vei til jobb, og da vi kom til busstoppet der vi skulle gå på bussen tok det ikke så lang tid før bussen kom. Det var folk på samme stopp som hadde stått der en halvtime da vi kom, men vi trengte bare å vente ca. 10 minutter... :)

Det er jo veldig fint, da, med alt snøen, og Dixie liker det selvfølgelig også veldig godt. Så siden den først har kommet, kan den godt liggen en stund, så slipper vi i hvert fall mer av slapset og isen som var her i går... :)

image
Sånn så det ut på veien i dag morges! :) (Bildet er "stjålet" fra NRK.no)

5 kommentarer:

T :-) sa...

Så fint at dere koser dere med snøen. Hørte på radioen at det er snøkaos på Vestlandet i dag.Greit at de i mediene oppdager at det er finnes et Norge utenfor Østlandet også ;-)
Kos dere i snøværet og god tur til Hovden, når den tid kommer.

Anonym sa...

Det hørtes ut som en spennende måte å trene på Tina. Synes du det var ålreit?

Jeg for min del er litt glad for at SNØVÆRET har funnet ut at det finnes et sted i Norge utenfor Østlandet;o) Her har vi mer enn nok.

Sier som Tove; god tur til Hovden. Kos dere masse!

Dixie sa...

Det har vært en del kaos her i dag, ja, spesielt i morges! :) Men det ble bedre utover dagen, da...

Gry: Jeg synes det var en kjempekjekk måte å trene på! Vi øvde litt mer på det i dag, og nå kan vi faktisk trene litt ved siden av boksen uten at noen holder på den, og så tar ikke Dixie godbitene oppi før vi sier "værsågod"! :) Hun strever hardt for å få "værsågod" og gjør alt vi sier bare for å få lov til å gå bort og hente godbitene... :)

Nina og Bonnie sa...

Den treningen deres må jeg prøve. Er boksen høy eller stor? Men å trene ute på sånt føre er en utfordring. Da gjelder det å kle seg også på beina.

Kjipt med snøkaos. Det vet vi litt om. Ikke gøy hvis en må ut. Da er det bedre å holde seg inne.

Dixie sa...

Det er akkurat det samme hvilken boks du bruker, men den bør ikke være større enn at du kan holde hånda eller foten over slik at Charlie ikke stjeler godbiten... :)

Dessuten må den heller ikke være så høy at han ikke kommer langt nok ned til å få tak i godbiten når han får "værsågod"! :)

Ellers kan du bruke en hvilken som helst boks!