søndag 15. februar 2009

Tur og trening

Nå nærmer det seg vinterferie, og det gleder vi oss veldig til! Vår familie pluss "Mya" (mormor) reiser fredag ettermiddag, og på lørdag kommer også tante og Marian med buss og tog... :) De har ikke med seg Tessy, for vi planlegger å gå litt på slalom og hvis da bare Dixie er med kan Mya være igjen på hytta og passe henne mens vi andre går i trekket... Selvfølgelig skal vi også gå mange turer i snøen med Dixie også, forhåpentligvis også skiturer, så Dixie skal få ha det kjekt hun også! :)

Ellers var mor og jeg på tur sammen i formiddag. Egentlig hadde vi tenkt å trene litt på et stort gress rett over veien for oss, men mor skulle plukke noen gåsunger hun hadde sett i går og de var visst et stykke lenger borte enn hun trodde, så da brukte vi heller en mark i nærheten av disse gåsungene til å trene på.

Vi øvde en del på innkalling, og med skinke som godbiter var hun veldig klar for litt trening! :) Hun sprang fram og tilbake mellom oss, og fikk selvfølgelig godbit hver gang hun kom bort! Vi trente også litt bli mens en av oss sprang litt bortover. Den som stod igjen med henne fortsatte å si bli og gi henne godbiter helt til den andre stoppet. Da sa den som stod ved Dixie "fri", og den som hadde sprunget av gårde ropte på henne. Dixie forstod akkurat hva vi ville, og kom bort til den som hadde sprunget av gårde i full fart, helt klar til flere skinkebiter...

Til slutt prøvde vi at bare en av oss sa bli og gikk litt vekk. Deretter skulle samme person si fri og rope på henne for å se om hun forstod det hvis bare én av oss gjorde det. Og det gjorde hun! Skinkebiter var visst midt i blinken for trening med Dixie... :)

Etter en stund gikk vi hjemover igjen. Siden hun hadde vært sååå flink fikk hun snuse en del på veien, men innimellom trente vi også litt "på plass" for å komme litt framover av og til i hvert fall... :)

(PS: Håper å få lagt inn bilder igjen nå snart... :) Vet ikke helt hvordan det går med reparasjonen av PCen, men kanskje far vet hvordan jeg kan få bildene inn på min bærbare PC? Bare sånn at jeg kan få lagt inn bilder selv om den andre er ødelagt...)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så flinke dere er til å trene! Det hørtes ut som en lur måte å trene "bli" på. Jeg har lest et sted at hvis hundene virkelig KAN "bli sittende", da kan de mye! Men da skal de bli sittende om det kommer andre hunder, baller eller koselige mennesker forbi også:o) Det hørtes skikkelig lurt ut å trene sånn synes jeg. Det er veldig greit å være to av og til tror jeg.

Håper dere får en flott vinterferie! Gleder oss til rapport fra Hovden.

Anonym sa...

Ja, dere er virkelig flinke å trene, og det høres ut som Dixie er veldig flink! :) Jeg er ikke noe flink til å trene med Luna for tia... Tror jeg må mase litt etter det kurset vi var lovet etter valpekurset i vår.. jeg trenger et spark bak for å komme i gang tror jeg :]
Så heldig du er som har vinterferie no, vi har en uke til før det er ferie, og jeg skal jobbe ca halve uka. Men det blir deilig med litt mer fri hvertfall :) Kos dere masse på hovden! Gleder meg til å se bilder derfra igjen :)

Dixie sa...

Vi har også en uke til med skole før det er ferie. Men det nærmer seg jo litt likevel... :P Det blir kjekt med ferie!

Vi har ikke trent så mye i det siste vi heller, men i dag fant vi ut at vi hadde lyst til å gjøre det siden både mor og jeg hadde tid! :)

Nå begynner snøen å smelte her :( Men på Hovden er det jo fortsatt kaldt og snø, så om den smelter her gjør ikke så mye når vi snart skal dit...

Nøve sa...

Flinke er dere :o) Og det må være ekstra moro når man er to til å trene på slike ting.

Angående det med bilder...jeg kjøpte en minnepenn, og på den har jeg lagra ALLE bildene mine. Den kan jeg ta med overalt og samtidig har jeg forsikra med ved ev. datakræsj (som kan skje hos meg når som helst) Bildene er det viktigste jeg har :o) Tenk om alle Nalle-bildene mine skulle forsvinne!!!

Luna sa...

Jeg som leste litt fort, ser jo at det står fredag ettermiddag... ;) trodde mesteparten av landet hadde ferie denne uka som kommer..
Når jeg gikk gjennom endel bilder her en dag slo det meg også at det må lages en backup.. utorlig trasig om man mister sååå mange bilder, vi begynner å få temmelig mange som ligger her på datan! Mange minner av både Luna og barn fra de var født, så her tror jeg vi må lage en cd just in case.. man vet jo aldri!

Marianne sa...

Så flinke dere er med treningen Tina, "bli" er jo en viktig kommando, så det er lurt å øve masse på den.

Så dumt at snøen begyner å forsvinne, det er jo så koseligt. Endelig en ekte vinter, med høye brøyte kanter og snø som ligger i trærne..

Anonym sa...

Så flinke dere er alle 3 å trene bli :)
vi var på hytta i helgen....der var det mange situasjoner som oppsto, ett godt inntrenet bli hadde vært til god nytte der ja...
Jeg savner en makker til akkurat den øvelsen, det er jo sååå viktig, at hundene kan bli på kommando.
Ville kan sitt/bli når vi går til døra, og når vi trener inne.
Ute..er det nok litt mer tilfeldig en lydighet.
Håper vi kan treffes før dere reiser på vinterferie.

Dixie sa...

Far tar visst backup av bildene av og til, så de har vi selv om noe skulle skje med PCen sånn at vi ikke får tak i det som ligger der. Men han regner med at alt det andre skal "overleve" også. :)

Nå er det bare en blanding av slaps og is her, så det er ikke akkurat enkelt å gå ute... Enten kunne alt smeltet, eller så kunne vi hatt mer snø, synes jeg! Det hadde vært mye kjekkere enn sånn det er nå... :)

Berit og Ville: Det hadde vært kjekt å møtes en gang før vi reiser, ja! :)