søndag 8. februar 2009

På Tau

  I helga var mor, jeg og Dixie på besøk på Tau. Vi reiste fredag ettermiddag og planla å ta båten 16.25. Som alltid var vi litt sent ute, og havnet derfor et stykke bak i køen. Båten kom, og bilene begynte å kjøre ombord. Alt så lovende ut, helt til vi var nummer to i køen. Da ble ombordkjøringen stoppet, og båten kjørte avgårde...

Man venter på seg

Neste båt gikk 17.15, så vi var bare nødt til å vente. Siden båten går fra Stavanger sentrum tok vi med oss Dixie en liten tur i byen imens. Denne gangen var jo butikkene åpne, og det var masse folk og biler i forhold til på søndag... Vi gikk også forbi en statue! Dixie var litt redd, men helt uten å bjeffe eller rygge unna, gikk hun sakte mot statuen, hoppet med forlabbene opp på den lille klossen den stod på, og snuste på den - så det gikk veldig fint! :)

Dixie i nsøen

Vi gikk tilbake til kaien til rundt ti på fem, og heldigvis var vi ikke senere for da kom båten! Siden vi var nummer to i rekka, måtte vi jo kjøre ombord med en gang, men båten gikk ikke før kvart over likevel, så vi måtte bare vente...

Til slutt kom vi fram, klokka kvart på seks, og da kom Øy ut på terrassen og tok imot  oss! :) Det var omtrent like mye snø på Tau og hjemme, og det økte på i løpet av helgen. Siden vi hadde gått en tur med Dixie mens vi ventet på ferja, var hun litt trøtt og tok seg en liten hvil mens vi spiste pizza. Men en stund senere, var det tid for å gå ut i snøen!

Namnam bein

Mor, jeg og Dixie gikk vår vanlige runde langs sjøen på Tau (vi fant denne veien sist gang, så vi har ikke egentlig gått den så veldig mange ganger...) - i hvert fall var det dette som var planen. Men siden det hadde snødd en del, og alt var hvitt, gikk vi visst litt feil... Vi fant en vei ned til dit vi egentlig planla å gå etter en stund, så det var ikke noe problem. :)

Det snødde og det snødde på fredagskvelden, så både trær, hus, gjerder og veier ble hvite! Derfor ble det jo ikke så mørkt heller... Etter en stund gikk vi tilbake til huset til Øy, der vi koste oss inne resten av kvelden.

Dixie i farta

Morgenen etter var det på ny tid for å gå ut i snøen, og denne gangen fant vi ruta vi hadde tenkt å gå dagen før - vi hadde nemlig med oss "guide" (Øy). Dixie sprang og hoppet i dette kalde, hvite pulveret, og snuten var vel omtrent ikke over snøen på hele turen!?

Ellers var alle utenom Dixie en tur i sentrum på Jørpeland. Det er tradisjon å gå her hver lørdag når vi er hos Øy, så det måtte vi nesten bare gjøre selv om Dixie ikke kunne være med. Hun var i buret sitt imens, og det gikk visst helt fint det også.

Jeg har den!

Vi prøvde å gå samme ruta med Dixie om kvelden også, men siden det bare var mor, meg og Dixie, gikk vi jammen feil denne gangen også... Vi gikk enda lenger enn første gangen, før vi til slutt oppdaget at veien stoppet! Heldigvis var d et noe som lignet litt på en sti ned mot sjøen, så vi prøvde den, og vi kom ned til sjøen! :) Da var vi nede på den kjente veien igjen, og visste godt hvordan vi skulle komme oss tilbake.

Søt vofs...

Dixie elsket snøen, og hadde det kjempekjekt hver eneste gang vi var ute. Søndags morgen (i dag) var vi selvfølgelig også på tur, men denne gangen bestemte vi oss for å gå et litt annet sted enn runden langs sjøen - vi gikk nemlig til Mølleparken.

Her kunne Dixie springe så mye hun ville, og langlina på 20 meter kunne være helt løs uten at vi måtte holde den stramt (som vi måtte langs veien der det kunne komme bilder...). Siden det hadde kommet så mye snø, hav net lina ofte langt under snøen, så vi kunne ikke se hvor den gikk... Dermed visste vi ikke alltid hvor Dixie var heller, men vi visste jo at hun var i andre enden av tauen! :)

Pause hos gaggen

Klokka seks tok vi ferja hjem igjen, så nå er vi hjemme! :)
Her kommer litt flere bilder fra turen:

 

Boffing i vinduet Tina og Dixie 2

På toDixie er en søt hund

11 kommentarer:

Gry og Millis blogg sa...

Det høres jo ut som om dere har blitt SKIKKELIG godt kjent på Tau Tina;o)

Så fin tur det høres ut som dere har hatt (kjedelig ikke å få være med ferga da). Dixie ser ut til å storkose seg.

Dette MÅ jeg bare si; du har blitt innmari flink til å ta bilder! De er kjempefine!!!!

Nina og Bonnie sa...

Dere har jaggu hatt en kjempefin helg. Det ser ut som dere har fått endel snø dere også.

Masse fine bilder du har tatt!!

Dixie sa...

Ja, det har kommet masse snø her også, nå (i hvert fall i forhold til hva vi er vant med...).

Vi har reist til Tau hele livet mitt, men det er jo først nå etter at vi fikk Dixie at vi har blitt så godt kjent i nærheten av der Øy bor... :)

Anonym sa...

Ja, høres ut som en kjekk helg :) Fy flate for noen flotte bilder!! Det der med dixie nede ved vannet var jo utrolig fiiint :) Du begynner å få taket på "i farta" bilder også ser jeg :)

Anonym sa...

Mange flotte bilder, Tina.

Så heldige dere var med været.
Det kunne ikke vært bedre, tenker jeg. Iallefall for Dixie som helt sikkert koste seg i snøen, kan nesten se det på henne.

Caroline sa...

Såg ut til at dere hadde en super helg i snøen :D Kjempekjekke bilder! Hun er så vakker <3
Digger bilder der de skal prøve å fange snøen, så ser det helt sykt ut på bildet^^
Fine bilder :)

Marianne sa...

Ikke noen tvil om at dere har hatt en flott helg...og så klare å gå seg vill 2 ganger da Tina, hehe...det syntes jeg var morsomt! Bildene dine har blitt utroligt flotte, og Dixie er jo den perfekte modell. Vilter og vakker...

Nøve sa...

Du må nok trene Dixie på spor, du Tina! Ellers sier jeg som de andre, kjempefine bilder!!! Moro å se deg på bilde iblant også, forresten :o)

snorredimma sa...

Ut i fra alle de fine bildene du har tatt, ser det ut som om dere har en skikkelig flott tur! Dixie er den fødte modell.....

Dixie sa...

I snøen finner Dixie på veldig mye forskjellig, så det er alltid noe å ta bilde av! :) Mor har også tatt noen av bildene fra Tau, for eksempel det jeg var med på (for det kunne jo nesten ikke jeg ha tatt...)

Nøve: Vi prøvde spor en gang. Det var vel ikke akkurat helt vellykket, men kanskje vi må prøve igjen?!

Monica sa...

Hei:) gu så nydelig Dixie er i pelsen. Viss Kayaq fortsetter likhetstrekka lover det bra ;-)