søndag 1. mars 2009

Lapphundtreff

I dag var det lapphundtreff her i Stavanger igjen, men det var IKKE mange som kom denne gangen... Det er jo siste søndag i vinterferien, så det er sikkert en del som ikke er hjemme, men uansett var vi faktisk ikke flere enn oss, Anne-Liss med Maila (finsk lapphund) og Leia (blanding) og hun som er med i styret i lapphundklubben (var det Gunn Tove hun het, mon tro?), men siden hun har flyttet til Stavanger fra Nord-Norge har hun ikke fått hundene med seg ned hit enda, så hun kom uten hunder... :)

Dixie

Vi møttes på parkeringsplassen til Hellestøstranda, og gikk ned til stranda der vi slapp dem løs. Det var en del andre hunder også der, så helt alene var vi jo ikke selv om det var få som kom på treffet... Hundene sprang og koste seg i sanden, og hilste litt på andre hunder vi møtte innimellom. Det var veldig kaldt på stranda og mye vind, men vi var forberedt og hadde kledd oss godt for å slippe å fryse så veldig mye i hvert fall. Så det gikk helt fint! :)

Hundene brydde seg heller ikke om temperaturen, de var til og med uti vannet og vasset litt av og til! :) Det var nok Maila og Dixie som lekte mest, og Leia gikk ofte og stilte seg i vannkanten og håpet at noen skulle kaste en pinne uti til henne...

Leia!

Av og til prøvde vi også å rope på Dixie. Vi visste jo ikke om hun kom, for det har hun aldri pleid å gjøre, spesielt ikke sammen med andre hunder. Men i dag kom hun hver eneste gang! Når hun kom bort fikk hun selvfølgelig belønning (frolic), men vanligvis er hun helt uinteressert i godbiter når hun leker med andre hunder... Det var hun altså ikke i dag! Frolic var visst det eneste hun tenkte på, for ofte kom hun bare bort og satte seg fint foran oss bare for å få en liten bit frolic... :P Så det var jo veldig kjekt!

Dixie ved vannet

Det var i hvert fall et veldig vellykket treff, til tross for litt dårlig oppmøte, og både vi og hundene koste oss på stranda i omtrent to timer. Vi fant også ut at første søndag i april var i påskeferien, og at første søndag i mai var i helga med 1. mai når mange reiser vekk, så i stedet bestemte vi oss for å møtes 19. april og på en dato litt senere i mai i stedet...

Maila og Leia

Siden det blir båndtvang igjen på Hellestø fra april, fant vi også ut at vi ville treffes i Sørmarka i stedet, for det er jo kjekt å kunne slippe hundene fri! :) Men alt dette vil sannsynligvis stå i neste utgave av lapphundstikka, og da står nok datoen i mai også... :)
Håper det kommer noen til på disse treffene, for selv om vi hadde det kjekt hadde det vært veldig gøy å få møte noen flere lapphunder også! :)

14 kommentarer:

snorredimma sa...

Så heldige dere er som har mulighet til å være med på treff med andre lapphunder. Det er jo litt spesielt å treffe hunder av samme rase som en har sjøl, da...

Utrolig godt bilde det nederste..

Ps. jeg har kjøpt Frolic og skal se om det frister Dimma mer enn det jeg har brukt fra før. Ho er nemlig blitt totalt uinteressert i gobiter....og dermed er det vanskelig å få kontakt...

Nøve sa...

Flotte bilder igjen, Tina! Synd det ikke kom flere på treffet, men det er jo koselig for hunder og folk likevel :o)
Virkelig imponert over Dixie som kommer på innkalling i slikt selskap!!!

Dixie sa...

Dixie er av og til veldig interessert i å trene for Frolic, men noen ganger bryr hun seg ikke om dem i det hele tatt... :) Får håpe Dimma liker dem, da!

Det var veldig koselig på treffet, men det hadde jo vært kjekt hvis det kom enda litt flere lapphunder, da... :)

Christian og hundene sa...

Frolic er det som funker på Toivo også:-) Men hvis vi har trent mye, så virker det som han blir lei smaken, da gidder han ikke:-)

Vi har også trent mye på innkalling i det siste, jeg blir så irritert når han overser meg helt når jeg roper på han! Får lyst til å filleriste han, men gjør det ikke da, vet jo det er min feil han ikke er så god på det:-)

Tror ihvertfall ikke han hadde kommet om han hadde valget mellom godbit og andre hunder slik som Dixie:-)DA hadde han blåst i meg og godbiten:-)

Frolic er jo kjekkt da, blir jo så billig også. Jeg deler en bit opp i 3-4 biter, ellers blir de for store til å trene med synes jeg:-)

Håper det kommer flere lappiser på treffene fremover da:-)

Så gøy med lapphundtreff,

Anonym sa...

Det så gøy ut Tina!! Selvom det ikke kommer så mange, så har jo hundene det kjempeålreit:o)

Jeg håper jeg finner den godbiten (om den finnes) som gjør at Milli kommer på innkalling når det er andre hunder der...... Flinke, flinke Dixie.

Tina, har Ville en hjemmeside?

Marianne sa...

Så heldige dere er som har lappetreff så nærme, av og til føler jeg meg helt lost her på sørlandet, for her skjer det aldri noe!

Mine hunder elsker falunkorv, den av kalkun og kylling. Har brukt den på hundeklubben av og til, og da vil ikke noen av de andre hundene høre på eieren sin, de bare sitter å stirrer på meg og noen nærmest angriper lommene mine. Verdt et forsøk i alle fall...Mira som var såå kresen, ble ellevill når falunkorven kom frem.

Anonym sa...

:( synd jeg jobba denne helgen... Den l9. april er en fin dag for oss, så jeg regner med at vi kan komme på neste treff:)
Så fine bilder av Dixie jenta, og så flink hun er på innkalling, dere har gjort en kjempe god jobb der:)
Regner med at vi snakkes om ikke så altfor lenge...:)

Dixie sa...

Skal huske på falunkorv hvis Dixie blir lei av Frolic igjen, Marianne! :) Vi deler dem også opp, vanligvis i 4-6 biter - det kommer litt an på hvor harde de er blitt! :)

Ville har ikke hjemmeside, men håper hun får det snart! :)

Håper dere kan komme på neste treff, Berit! :) Da blir det vel som på det første treffet, at Dixie og Ville nesten ikke bryr seg om de andre hundene... Vi snakkes vel snart, ja! :)

Anonym sa...

Snakkes om en halv time, for vi kommer endelig på mandagstreningen. Vi trenger litt trening, for Ville er i sin egen verden for tiden. Hun verken ser eller hører oss, og gjør akkuratt hva hun vil.

Dixie sa...

Så kjekt at dere også kommer på treningen! :) Ville begynner nok å høre på dere igjen snart, og kanskje enda fortere med litt trening!? :)

Luna sa...

Så kjekt med lapphundtreff ja, selv om det ikke kom så mange.. jeg føler som deg marianne, her skjer det no hvertfall ganske lite! Men det er snart årsmøte i lapphundringen møre og romsdal da, så da får vi legge masse planer fremover :) Jeg er spurt om å sitte i styre, som sekretær.. :)
Dixie er jo blitt superlydig da, dere er jo så flinke å trene...noe vi kunne gjort mer av med Luna, men hun kommer seg hun også.. eller, dvs vi kommer oss... har trappa opp treninga litt, og det viser no litt resultater allerede.. ;)

Gry og Millis blogg sa...

Falukorv står definitivt på handlelista i morgen. Leverbitene jeg koker/steker er magiske go'biter, men jeg sparer dem til spesielle anledninger (for å være ærlig, der faren for å drite seg loddrett ut er størst:o)

Anonym sa...

Det var kjekt å være med dere på treningen, som dere sa, akkurat passe tid, greie og flinke trenere.
De forso problemet og ga greie og klare svar:)
Så nå er godbitene på plass i lomma igjen når vi går tur.
Jeg har igjen kontakt med henne når vi går tur...inntil hun ser en hund..da raser hun avgårde i en sinnsyk fart.. og der står jeg og roper stopp til døve ører.
Enden på visa var at jeg tok henne i bånd.
Det blir nok litt mindre frihet på jenta en periode nå...håper at jeg får bedre kontroll på henne etterhvert...hun var så grei inntil nylig.. tror jeg fikk mye gratis, med at hun alltid holdt seg nær meg og var lydhør.

Dixie sa...

Så bra at du var fornøyd med treningen, Berit! :) Også var det nok kjekt for Ville og Dixie å få leke litt sammen etterpå!

Veldig kjekt at Ville har begynt å høre på deg igjen, og det blir nok enda bedre når dere har fått trent litt mer... Da kommer hun kanskje til og med selv om hun ser en annen hund! :)