tirsdag 19. mai 2009

Da var 17. mai over… :)

På søndag (17. mai) begynte vi dagen med en koselig frokost i stua før vi gikk for å se på Sebastian som var russ i barnetoget. Som alltid var vi ganske sent ute, så selv om toget skulle begynne å gå klokka 9 og St. Olav gikk som skole nummer 1, gikk vi ikke hjemmefra før 09.07 og var framme i byen ca. kvart over. Derfor ble vi nødt til å springe etter toget en stund, før vi til slutt klarte å ta igjen den første skolen…

Barnetoget1
Dixie ble veldig glad da hun oppdaget Sebastian etter barnetoget… :)

Dixie var også med, og det gjorde det ikke akkurat ekstra lett å skyndte seg etter toget. Hun måtte jo snuse på alt mulig underveis og hilse på abslolutt alle hundene vi gikk forbi. Dessuten var det mange, mange folk langs toget som vi også måtte komme oss forbi, men til slutt klarte vi det jo da! Akkurat der toget var ferdig… ;)

Barnetoget2
Det virket som Dixie syntes det var kjekt å få være med og se på toget!

Etter toget kjørte vi hjem igjen, og var der en liten stund før vi hentet Mya (mormor)gikk videre til Vava (farmor). Dixie var veeeldig utslitt etter toget, og sov hele tiden mens vi var på besøk. Og det var jo veldig greit, for Vava bor nemlig i blokk… :)

Hos Vava
Trøtt Dixie hos Vava…

Da klokka nærmet seg halv fire, hadde jeg og mor lyst til å gå og se folketoget, så far slapp oss av et sted der vi kunne se veldig godt. Jeg hadde aldri sett folketoget før, så det var veldig kjekt å endelig få se det! :) Det skjedde jo så mye i dette toget, og det var mange forskjellige organiasjoner, fritidsklubber og lignende som var med, blant annet tennisklubben og kulturskolen (disse er jeg medlem i selv), Steps dansestudio (der Marian var med), mange korps, en el-bil klubb (der blant annet Siri Kalvig kjørte i bilen sin) og ikke minst NKK! :)

NKK
Her er NKK i folketoget!

Vi tok ikke Dixie med oss denne gangen, for hun virket fortsatt trøtt etter barnetoget, og vi ville ikke at det skulle bli for mye for henne på én dag! :)

Til slutt, da vi hadde kommet oss hjem igjen, var det tid for et nytt besøk, men vi ble ikke så lenge for det var jo både skole og jobb dagen etter!

Så det ble altså en ganske travel 17. mai på oss i år! :)

Til slutt noen flere bilder fra folketoget:

FOlketoget1
Politiet kjørte først med en motorsykkel på hver side, og passet på at det var stor nok plass for toget å gå på…

Tennisen
Etter en stund kom tennisklubben… :)

 Kulturskolen…og så kom kulturskolen med både instrumenter, drama og dans! :)

PolitietOgså politiet var med i folketoget!

Bente og OliDet samme var Bente & Oli…

Natteravnene …natteravnene, og mange andre. Til sammen var det hele 89 poster i toget! :)

Håper dere andre også hadde en fin 17. mai! :)

6 kommentarer:

Ville sa...

Så mange fine bilder fra Folketoget Tina. Du fikk deg en god plass å ta bilder:o)
Det var vel gøy å se folketoget for første gang tenker jeg, både for deg og Dixie...så fint hun oppfører seg... flinke Dixie..

Ser der er noe teknisk galt med innlegg/bloggliste, jeg oppdaget det i går når jeg la ut et innlegg fra og om Leila.
Håper det ordner seg etterhvert.

T :-) sa...

Ser ut som dere har hatt en flott 17. mai :-)
Jeg har aldri sett folketog er det det samme som borgertog mon tro? Har ikke sett borgertog heller. Tror jeg skal prøve å få gjort det neste år. Så morsomt ut.

Nina og Bonnie sa...

Dere har nok hatt en mer tradisjonell 17 mai enn meg. Fint at dere tar med Dixie for å se på toget. Det er skikkelig miljøtrening. Det kunne vært noe for Charlie.

Nøve sa...

Skikkelig 17.mai i Stavanger! Det er slike bilder vi stolt viser fram til utlendinger...

Gry og Millis blogg sa...

Det ble jo en RIKTIG, ORDENTLIG 17. mai på dere Tina:o)

Her kaller vi det borgertog, og de har det i Horten. Det er skikkelig gøy å se på. Du hadde tatt kjempefine bilder! Skjønner godt at Dixie ble litt sliten, det ER en litt slitsom dag (men veldig fin da:o)

Dixie sa...

Ja, det var veldig kjekt å se folketoget, siden jeg aldri hadde sett det før! Dixie var bare med og så på barnetoget, men hun koste seg hun også! Og som Nina sier, er det jo god miljøtrening! :)

Høres ut som folketoget og borgertoget er det samme, ja! :) De fleste utlendinger er nok ikke vant til at så mye skjer på nasjonaldagen deres. Det er jo ikke i alle land de har fri en gang! :)