lørdag 30. mai 2009

Framme på Hovden...

Nå har vi endelig kommet fram til Hovden. Vi stod opp før klokka 6 i dag morges, og kjørte avgårde rundt halv syv. Planen var å nå ferja klokka 7, men vi kom ikke fram til kaien før fem over, så da måtte vi vente en hel time på neste... "Snarveien" på tre timer over Suleskar har åpnet for sommeren nå, men siden vi skulle innom utstillingen i Haugesund, tok vi den lange veien rundt.

De finske lapphundene startet først på utstillingen, klokka 9, men siden vi ikke rakk 7-ferja, kom vi omtrent et kvarter for seint, og da var det ikke mange finske igjen... :( Men vi fekk jo sett to, da, pluss en del andre hunder, inkludert Gunn Toves lapske vallhund Raiku. På sidelinja møtte vi Bonso (eller noe sånt), en finsk lapphund på 8 måneder, og familien hans. Han var ferdig i ringen, så han og Dixie fikk leke og kose seg leeenge.

Også Eva fra Lappehiet var på ustillingen, der hun stilte ut to av sine tre hunder, Mohkki og Kaimo. Villemo var med hun også, så vi fikk hilse på henne etterpå. Den siste finske lapphunden som var på utstillingen var Caija fra Lapphiets C-kull med eieren Ida.

Jeg prøvde å følge litt med på hva som foregikk i ringen, jeg måtte jo finne litt ut av hvordan jeg skal gjøre til utstillingen på Biri! Eva var også veldig snill, hun både viste meg en del og ga meg noen tips om hvordan jeg kan trene fram til august.

I 12-tida kjørte vi videre, innom Amandasenteret og Biltema, en liten luftetur på bensinstasjonen i Ølensvåg, og til slutt var vi framme på Hovden rundt klokka fem. Jeg og Dixie tok en liten tur i elva og skogen rundt hytta med en gang vi kom fram, også ble det en lengre tur med langline for mor, meg og Dixie litt senere.

Vi har grillet og spist på terrassen også etter at vi kom fram, men til slutt ble det litt kaldt, så nå har vi kommet oss inn. I morgen og på mandag har de også meldt kjempefint vær, så vi er nok mye ute de neste dagene.

Bildene legger jeg inn på dataen når jeg kommer hjem, så det blir nok ingen bilder før det...

Ha en fin helg og god pinse! :)

5 kommentarer:

Luna sa...

Det var litt av hvert.. ! Gøy å treffe andre lappiser :)
Kos dere masse på hovden!

Nøve sa...

Synd du ikke fikk med deg hele utstillinga, men du så jo litt av hvordan det foregikk likevel :o)
Kan tenke meg det er godt å være på Hovden igjen nå!

Gry og Millis blogg sa...

Så dumt at dere ikke rakk hele utstillinga, men du fikk jo sett litt? Hvordan det skjer og sånn? Dessuten var du jo så heldig at dere fikk litt "eksperthjelp":o)

Nå er dere sikkert hjemme igjen dere også. Her på østlandet kan vi i allefall ikke klage på pinseværet, håper det har vært like fint hos dere:o)

Marianne sa...

Så gøy at du fikk hilst på Eva og hundene...Hun er jammen med en blid dame!..Vi har konkurrert i ringen en gang...og hun slo oss totalt!

Det har vel vært drømme vær på hovden denne pinsen...gleder meg til å se bilder!

Dixie sa...

På Hovden var det fint vær, ja! Vi våknet opp søndag morgen med over 24 grader (i sola, da), så det var noe helt annet enn i vinter!

Det var kjekt å se på utstillingen, selv om vi ikke fikk med oss alt. Det var maaange hunder igjen (ikke så mange lapphunder, da, men noen), og med hjelp av Eva fikk jeg jo i hvert fall lært noe nytt til Biri! Så får vi se hvordan det går! ;)

Håper dere andre hadde en fin pinse, dere også! Skal prøve å få lagt ut noen bilder fra Hovden og utstillingen i kveld... :)