onsdag 27. mai 2009

Hos oss…

I det siste har det egentlig ikke skjedd så mye her hos oss, og derfor har det vært lite oppdateringer på bloggen også… Hele familien har vært og er veldig forkjølte, så det har blitt en del turer med Dixie til hundegården ved Vannassen og området i Sørmarka, slik at hun kunne få springe og kose seg, selv om vi ikke hadde så lyst til å gå på laaang tur…

Ellers har Dixie gjort en del spesielle ting i det siste, som jeg tenkte jeg ville fortelle litt om. For det første er hun veldig “barnslig” for tida. Hun har begynt å ødelegge ting igjen, blant annet kulepenner og putedusker, akkurat som hun gjorde da hun var helt liten, og for eksempel en dag da mor og jeg hadde tenkt å gå en liten tur mens vi var i Sørmarka, hadde Dixie ingen planer om å bli med oss – hun hadde det nemlig kjekt med to andre hunder og deres eiere! Vi fikk henne med oss, og mens vi gikk på en sti som går litt mellom noen trær, sprang Dixie laaangt i fra oss, flere ganger, så det endte med at vi måtte gå å lete etter henne. Da kom hun selvfølgelig springende ut fra noen busker i nærheten av der hun hadde lekt med de kjekke hundene. Lurer på hvor hun hadde vært… ;)

Men de siste dagene virker det som denne nye valpeperioden har begynt å roe seg litt igjen. For mens jeg nå har vært så forkjølet, har Dixie ligget enten i fotenden min eller på madrassen ved siden av min madrass, hver eneste dag. Det virker nesten som hun har passet litt på! :) Vanligvis ligger hun kanskje en liten stund på madrassen før hun legger seg på gulvet et eller annet sted, men de siste dagene har hun altså ligget der helt til jeg har våknet igjen… :)

På mandag reiste Sebastian til Paris, og om kvelden tror jeg ikke Dixie helt skjønte hvor han hadde blitt av. Da vi gikk opp for å legge oss var hun en stund inne på rommet “vårt” (mitt og Dixie sitt), men til slutt forsvant hun ut på gangen og inn på rommet til Sebastian. Her stod hun og kikket mot senga, men han var jo ikke der. Etterpå gikk hun tvers over gangen og inn på gjesterommet, men der var han heller ikke… Nå var det ikke flere rom å sjekke her oppe, så hun begynte å gå mot trappa, men da fikk mor og jeg ropt henne inn på rommet mitt, og hun la seg.

Kanskje hun begynner å bli litt mer voksen? I så fall er det bare greit, for hun har vært veldig “valp” i det siste, med stjeling, avstikking og ødelegging av alt mulig! Dessuten er hun fortsatt HELT vill når hun får leke med andre hunder, og om de liker å leke eller ikke, spiller egentlig ikke så stor rolle - hun får de som regel med på litt lek uansett! ;) Så om hun hadde roet seg litt ned, slik at i hvert fall de gamle hundene og de som ikke liker å leke kunne fått vært i fred, hadde ikke det gjort noe! ;)

Det var så lenge siden jeg hadde lagt ut bilder av Tessy, så her kommer noen fra en dag de lekte sammen i hagen:

Utslitt
Dixie tar noen veldig korte pauser innimellom for å klare å leke ENDA mer! :)

 Begge to
Etter en stund klarte vi å få dem til å sitte ved siden av hverandre en liten stund
– det var IKKE lett! :)

 Drikke
Tørste ble de også av og til, og da var det rett bort til vannskålen.

 Marian og Dixie
Dixie liker godt å stå på to bein, hvis det bare er en godbit der oppe!

Tessy
Tessy!!! :)

Trøtti  Og så en utslitt Dixie til slutt…

10 kommentarer:

Nøve sa...

Det er nok ikke lett å slite ut denne jenta! Måtte le litt av det siste bildet :o)

Dixie ville nok passe på flokken sin, skjønner jo ikke at noen behøver å reise til Paris ;o)

Gry Viola og Roxie sa...

Hei på dere! Så artig du skriver. Sånn er Roxie også hvis noen ikke er hjemme når vi skal legge oss. Da må hun rundt å sjekke. Ha en fin dag!!

Anne-Liss sa...

Kos dere så lenge hun er valpete, plutselig blir hun voksen og da er det ingen vei tilbake.
Maila "ble voksen" da hun var nærmere 2 1/2 år. Nå er hun roligere sikrere på seg selv, Maila elsket alle hunder da hun var valp, da hun passerte to år var hun en bråkebøtte når det gjaldt andre fremmede tisper, nå nærmer hun seg tre år (august)og har har roet seg mange hakk, dersom de ikke bråker med henne så går det fint. For all del tror ikke Dixie blir noe bråkebøtte tror ikke hun er typen til det men det jeg ville frem til er at det er så mange stadier i oppveksten før de blir stabile og voksne.
All alder har sin sjarm :-)

Ville sa...

Synes jeg kjenner igjen den barnslige raptusen tiden;o)Herjer og står i, er liksom verdens navle på e vis, tenker jeg;o)
Hadde jeg visst hvor kort den tiden varte så tror jeg at jeg hadde slappet litt mer av en jeg gjorde:o)))
Det er jo ikke så gøy nå de stikker av, da. Jeg hadde hjerte i halsen, når det pågikk som værst, borte i 5 minutter, da trodde jeg noen hadde tatt mitt lille gull:o(

Så herlig Dixie høres ut passer på flokken sin og "trøster" deg når du er syk:o)))

Gry og Millis blogg sa...

Så Dixie har vært gjennom valpetid nr. 2? Vet du hva Tina, jeg er HELT ENIG med Berit. Prøv å le av det nå, for plutselig har hun blitt kjempevoksen (på Milli har jo det kommet nesten over natta...). De er jo så morsomme når de har sånne raptuser (så lenge det ikke er noe farlig som skjer!!).

Så søt hun må ha vært når hun kikket etter Sebastian i rom etter rom... Også så fint å høre at hun passer så godt på deg!!!

Dixie sa...

Det er veldig morsomt når hun gjør akkurat de samme tingene som hun gjorde på samme tida for ett år siden, og jeg gleder meg egentlig ikke til hun blir voksen! :D Men noen ganger høres det litt greit ut med en litt roligere hund også... ;) Men det blir hun jo sannsynligvis en gang, så akkurat nå kan hun godt være litt "valp" en periode... :)

snorredimma sa...

Ta vare på denne tida, du, og gled deg over at Dixie har det litt morro! Og hun er jo flink som ligger sammen deg og passer på - sånn gjør mine to, også...men bare når jeg er syk;-)

Fine bilder!

Inger`s blogg sa...

Kan trøste deg med at Dixie`s valpe streker går over igjen, men man kan jo bli litt oppgitt i bl.
Kjempesøt å leken.
God bedring til deg.

Ville sa...

Var innom å tittet på Dixie igjen jeg. Det var så koselige bilder du fikk tatt, bestevennene som drikker av samme skål, sååå herlig:o)))

Dere må ha en riktig fin pinse,- og Tina jeg har meldt oss på Agilety kurset, det virket som det fremdeles var ledig plass. Treffes vi ikke før, så snakkes vi iallefall på neste fredag, ha det fint så lenge:o)

Dixie sa...

Så kjekt at dere også blir med på agilitykurset! Det er jo alltid kjekt å kjenne noen! :) God pinse til dere også!