lørdag 10. januar 2009

Fototips.no

Nå som alle er så opptatt av speilreflekskameraer og fotokonkurransen på Marianne, Ask og Emblas blogg, tenkte jeg at jeg skulle legge ut en link til en side med en del tips for å ta fine bilder, uansett om du har speilrefleks eller ikke... :)

Håper det finnes noe nyttig her! :)
http://www.fototips.no/

Dixie springer

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint, det skal jeg ta en titt på. Fint bilde av Dixie "i farta":o)

Anonym sa...

Takk, takk. Kan trenge det. Kjekt å lese litt tips. Har lest bruksanvisningen en gang til. Det er bare det at det ikke vil sitte. Detter ut igjen med en gang.

Anonym sa...

Sånn har jeg det også Nina! Det er vel derfor jeg nøler med å kjøpe kameraet. Alt sitter så lenge jeg har bruksanvisningen foran meg og kan fikle med kameraet samtidig, men jeg har jo ikke såååå god tid når jeg skal få til noe som forhåpentligvis blir til et blinkskudd?!

I dag har jeg tatt masse bilder av Milli "I farta". Jeg har stilt kameraet på A og latt det stå til, med det resultat at Milli er mildt sagt uskarp og omgivelsene er helt klare. Det er jo selvfølgelig en måte å illustrere i farta på, men ikke helt tilsiktet.....;o)

Luna sa...

Takk for tips, de var veldig enkle og greie. Jeg har litt fobi mot bruksannvisninger... men jeg må jo sette meg inn i det, så snart må jeg bare hoppe i det... :)
Gry- du skulle jo sette kamera i sport, for ting "i farta" :)
Er det noen som har tenkt seg til Kongsberg på utstilling i April?

Marianne sa...

Gry, visst hunden er uskarp og bakgrunnen skarp, da har du fokusert feil. Du må holde inne "ta bilde knappen", veldig forsiktig til den røde ringen inni synsfeltet blir rødt over det du vil ta bilde av. Når du ser at feks hunden er skarp, så kan du trykke av. Øv litt på forskjellig fokus, så lærer du. Altså ikke trykk knappen helt inn, når fokuset er på plass kommer det et lite bip..Men du må selv se om det er rett ting som er i fokus...

Dixie sa...

Håper det var noe her som kunne brukes... :) Jeg har ikke tatt så mange bilder ennå, for i dag har vi vært på besøk sammen med Tessy og fam. og i går ble det så mørkt da jeg hadde tenkt å ta bilder... Vi får se om det går an i morgen, men de har meldt regn hele dagen... :(

Nina og Bonnie sa...

Lappevennen: Det er ikke lett å vente på fokus når du skal skyndte deg å ta bilde. I farta. Hvordan gjør du det? Jeg har stilt mitt på seriebilder. Da får jeg med meg Charlie som springer eller hopper. Men mye blir uklart, skal jo prøve å følge hunden.

Luna: utstilling i april er litt langt fram. Har ikke bestemt noe ennå.

Marianne sa...

Visst ikke du har tid til å vente på fokusen, så får du sannsynligvis ikke non bra bilder heller. Fokusen er det viktigste på et kamera, kan du ikke den, så er det bare å gi opp. Fokusen er egentlig veldig kjapp, du kan stille den inn til å fokusere på bare et område, da er det litt enklere. Jeg tror det er WB knappen du holder inne, da kommer det opp et bilde av mange fokusfelter på dispalayet ditt, det er to knapper helt oppe i det høyre hjørnet, trykk på en av disse til du ser at fokusen er bare på den midterste ringen. Trykk nå på set knappen. Nå tar kameraet kun bilder ut i fra kameraets mitterste punkt, altså ikke auto. Da vet du at det er midt i kameraet fokusen kommer. Selve fokuseringen må du gjøre selv, men har du først fokusert, så kan du flytte på kameraet, og fokusen holder seg der. Feks, Hold kameraet mot hunden (som du har bedt om å sitte fint å bli) Trykk knappen litt inn til du ser at han fokuserer på hunden, hold hnappen der, og be hunden komme, da er det bare å knipse ivei, mens den løper mot deg, eventuelt en hjelper du har med. Med litt trening ligger det snart i fingrene dine. Jeg tenker aldri på fokusen når jeg tar bilder, for det er så innprentet i hode mitt at det går av seg selv. Så jeg får fokusert i løpet av noen hundredels sekunder.

Marianne sa...

En ting til ,Skal du ta bra bilder, så må du bytte ut serie bilder med single. Det er det ene blinkskuddet som gjelds. Tar du serie bilder, får du kanskje et bilde som tilfeldigvis er bra. Men sitter du med kameraet og fokuserer og venter på rett øyeblikk, det er da blinkskuddet kommer...og ja, så var det dette med tålmodighet da...!

Nina og Bonnie sa...

Takk Marianne. Skal prøve det. Mye å tenke på på en gang.