onsdag 28. januar 2009

I barnehagen med Tessy

På søndag gikk Marian og jeg tur med Tessy og Dixie. Vi møttes på et sted vi pleier å møtes, men denne gangen kom vi ikke på noe sted å gå videre... :) Derfor bestemte vi oss for å sjekke om barnehagen var ledig slik at hundene kunne få leke og springe løse en stund, og det var den!

Da vi nærmet oss virker det som om de kjente seg igjen begge to, for de ville hele tiden gå langs gjerdet til barnehagen, helt til vi kom til porten der de stoppet og ville inn...

Med en gang vi slapp dem fri, sprang de rundt og rundt et lite hus som er innenfor barnehagens område, men etter hvert tok de HELE barnehagen i bruk. Marian og jeg prøvde å lokke dem med oss opp en liten slags trapp opp til en rutsjebane. Tessy ble med men Dixie snudde etter å ha gått halve trappa... Så rant jeg ned, og gjett hvem som fulgte etter meg? Ja, det var Tessy! Hun rutsjet ned hun også! :) Og det virket som hun likte det, for når vi gikk opp om igjen, ble hun med og rant ned gang på gang. :P

Se på tunga til Dixie, masse Tessypels... :)

Ellers samarbeidet Tessy og Dixie om å grave en liten tunnell mellom to sandkasser, de var om bord på "Kjartan II" (en trebåt), og de sprang gjennom en betongtunnell... Vi lekte også litt gjemmeleken med dem. Dixie ble ikke så veldig nervøs da vi plutselig var borte, men Tessy virket helt livredd! Hun stanset helt å leke med Dixie og gikk rund og rundt og lette helt til hun fant oss, og da ble hun glad, da!

Etter å ha vært i barnehagen en god stund, begynte farten på hundene å minke veldig, og lekingen ble mye mindre voldsom. De begynte visst å bli ganske trøtte... Vi tok dem med oss ut av barnehagen igjen og gikk hjem.

Dixie sovnet omtrent med en gang vi kom inn døra, og våknet ikke igjen før mange timer etterpå... Hun var jo våken litt innimellom, og kikket litt for å følge med på hva som skjedde, men etter at vi kom hjem rundt klokka tre, var hun ikke på en ny liten tur før i 9-10-tida! :) (Bortsett fra en liten tissetur i hagen...)

Her er Tessy i rutsjebanen!

12 kommentarer:

Marianne sa...

Hørtes ut som om Dixie og tessy hadde det kjempe gøy i barnehagen. Så fint at de kan gjøre så mye rart i barnehagen, rutsje og løpe gjennom tuneller, de lærer mye av det..Ha en fin dag på skolen da!

Anonym sa...

Moro i barnehagene. Det gjør jeg også. Ja så, Dixie ble ikke redd hun heller. Charlie er heller ikke redd for å bli alene. De er rare, de lapphundene.

Anonym sa...

Det hørtes ut som en gøyal tur Tina, det er visst ikke bare mennesker som koser seg i barnehagen, det er jo skikkelig aktivisering for hundene også:o)

Dixie sa...

Ja, det er mye å finne på i en barnehage! Og det virker som om hundene liker det minst like godt som mennesker! :)

Dixie har ikke noe imot å være litt alene, nei! Hun kunne nok godt lekt litt mer med Tessy før hun i det hele tatt begynte å lete... :)

T :-) sa...

Høres ut som en supermorsom dag. Og så var det veldig morsomt å lese om Tessy i rutsjebanen :-D

Anonym sa...

Ja, det der var nok veldig kjekt! Her (Ålesund kommune) er det ikke lov å la hundene spinge i barnehagene :/ Her er så streng båndtvang at man kan bli sprø... er ikke lov å ha løs hund der vi pleier å gå tur heller, men det er det ganske mange som ikke bryr seg om heldigvis... ! (inkludert oss..)

Dixie sa...

Det er mange barnehager her også der det er forbudt med hund, men i denne er det i hvert fall ingen skilt! :) Og det er faktisk den aller nærmeste oss... :)

Anonym sa...

Heldige dere ;) Tøff tessy er da forresten - tror ikke luna hadde turt å skli på den rutjebana..

Nøve sa...

Det høres moro ut i barnehagen! Spennende ting å finne på :o)
Nalle og Kango liker å leike og springe sammen, men etter ei stund blir de slitne og grinete. Da vil de tydeligvis heller gå tur. Og lukte på tisseflekker. Tøffe gutter, liksom!

Dixie sa...

Hehe... Tessy og Dixie blir ALDRI lei av leking de, i hvert fall ikke Dixie. Tessy kan faktisk prøve å ta en liten pause av og til, men hun får ikke lov av Dixie! :)

Nina og Bonnie sa...

Jeg har ikke testet Charlie på sklia, det må jeg prøve. Han vil heller ikke gi seg når han har noen å leke med. Men han har ikke noe problem med å gå hjem etter på heller. Så egentlig er han sliten, det er bare det å innrømme det.

Anonym sa...

det så jammen meg kjekt ut å leke i en barnehage,,,:)