fredag 2. januar 2009

På Hovden...

I går litt før klokka 3 var vi ferdige å pakke og satte oss i bilen for å kjøre til Hovden. Først skulle vi innom der mor og far hadde vært på nyttårsaften for å hente brillene til far, men etterpå kjørte vi til Hovden. Båten kom akkurat samtidig med oss da vi kom til kaien, så vi slapp å vente mer enn noen få minutter... :) Dixie satt i det nye buret sitt bak i bilen. Hun var ikke helt fornøyd, og sutret litt innimellom, men vi tok henne ut og luftet henne flere ganger underveis. Hun gikk helt frivillig inn i buret igjen etter hver lufting, så hun hadde det nok egentlig ikke så verst... :)

Vi kom fram til hytta kvart på ni, og siden det var nærmere 20 minusgrader ute og helt svart (bortsett fra snøen), ble det ikke noen tur på Dixie, men hun fikk være en del ute på terrassen og litt rett rundt hytta... Siden hun fortsatt var litt utslitt fra nyttårsaften, da vi alle sammen (inkludert Dixie) la oss ca. klokken halv fire, tok det ikke så lang tid før hun sovnet... :)

I dag har det også vært iskaldt, mellom 15 og 20 kuldegrader hele dagen, så vi har ikke vært så veldig mye ute... :) Jeg og Dixie var på tur i morges, og etter omtrent en halv time måtte vi gå inn igjen for da var håret mitt blitt helt hvitt! :) Dixie fikk snøsokker til bursdagen som vi skulle prøve, men siden snøen var så hard på toppen og vi gikk gjennom den på nesten hvert eneste skritt, falt alle de fire sokkene av med én gang, rett utenfor hytta... Den ene av dem fant vi ikke igjen, men den dukker nok opp når snøen smelter til sommeren... :)

Vi fikk også besøk av familien til en av dem mor jobber med, som hadde vært på en hytte her på Hovden i noen dager. De skulle hjem i dag og vi avtalte at de skulle komme innom når de begynte på hjemveien... I familien var det to gutter, der den eldste var 8 år. De likte veldig godt hunder, og var mye med Dixie. Når far fortalte dem at Dixie kunne "give me five", og viste dem hvordan de kunne få henne til å gjøre det, ble de veldig imponert, og måtte absolutt filme det med mobilen... :) Etter en stund ble det nok for Dixie, som allerede var trøtt etter turen vi gikk på, så hun gikk og la seg under senga på rommet vårt (mitt og Dixies).

Da besøket gikk sov Dixie i mange timer, og så gikk mor og jeg en ny halvtimes tur i femtida. Vi fant ut at det er folk i de aller fleste hyttene her, selv om ferien nærmer seg slutt. Men det var veldig koselig å se lyset fra alle hyttene og noen steder hadde de til og med pyntet trær og busker utenfor hytta, selv om de ikke bor her... :)

Vi har også trent litt på forskjellige ting som sitt, dekk, stå, give me five, gi labb, bukk og så har vi begynt litt på "sitte bamse"! Det går veldig fint, men Dixie holder seg fast i armen min, så det får vi heller trene vekk etter hvert... :) Nå ligger hun og sover rett ved utgangsdøra. Hun pleier å ligge her eller foran terrassedøra for der kommer det inn litt iskald luft, men av og til hopper hun også oppi sofaen for å kose seg litt ekstra! :)

I morgen skal vi prøve å komme oss opp i trekket, for da melder de bare noen få minusgrader, ikke 20! Da tar vi med oss Dixie, og så kan vi bytte på å gå tur med henne og renne i trekket... Hvis vi får tid håper jeg også vi tar en liten langrennstur med Dixie, det hadde hun sikkert likt! :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det høres jo ut som om dere har det skikkelig koselig på Hovden! Men såååå kaldt! Håper dere får det litt mildere i morgen, sånn at dere får gjort alvor av planene deres! Dixie kommer sikkert til å synes det er kjempegøy å være med på langrennski. Har hun vært med før?

Dixie sa...

Ja, håper det blir mildere i morgen... Temperaturen har allerede steget ganske mye, så nå er det bare ca. -5 grader! :)

Dixie har aldri gått på langrenn før, så jeg håper vi får tid til det i morgen... Sist gang vi var her på Hovden i snø var i påsken, og da var Dixie så liten at vi bare gikk på helt korte turer... :)

Nøve sa...

Godt du kommer deg til pc'n i det minste ;o) Det blir litt mindre å ta seg til når det er så kaldt, langturer frister liksom ikke.
Lykke til med BAMSE og andre triks!