mandag 19. januar 2009

Lydighetstrening!

I dag har vi vært på lydighetstrening fra 18 til 19. Det var hundeklubben SBK som arrangerte det, og de har et innegjæret område veldig nær der vi bor (rett ved siden av den hundegården jeg har fortalt om av og til).

En gang i forrige uke fikk vi en mail fra klubben om at de ville sette i gang et nytt tilbud til alle sine medlemmer: organisert lydighetstrening for nybegynnere. I begynnelsen ville de fokusere på hverdagslydighet, men etter hvert også begynne litt med øvelser fra lydighet klasse 1. Dette passet jo perfekt for oss! :) I hele høst har vi gått på mandagstreningene til Fokus hundeskole, men her kunne vi trene på akkurat hva vi ville og vi kunne spør om hjelp dersom vi lurte på noe. Det var et bra opplegg det også, men for oss ble det litt for lenge når det startet klokka 19 og varte utover hele kvelden...

Treningen vi var på i dag var lagt mer opp som et vanlig lydighetskurs, med to "instruktører" som fortalte og viste oss hvilke øvelser vi skulle holde på med. De trente ikke sine egne hunder samtidig, noe de på Fokus sine mandagstreninger gjorde, men gikk rundt og hjalp oss hele tiden og fortalte både hva vi gjorde riktig og hva vi kunne gjøre på en annen måte.

Først skulle vi trene på kontakt. Dette gikk egentlig veldig fint etter at Dixie forstod at vi faktisk hadde pølser! :) Men før det visste hun ikke helt hva hun skulle gjøre... Etter å trent kontakt en stund, med ulike metoder, øvde vi litt på dekk uten at hundene reiste seg opp igjen med en gang. Også dette gikk veldig bra! Selvfølgelig reiste Dixie seg innimellom, men dersom vi da gjemte godbitene bak ryggen la hun seg ned igjen med én gang... :)Helt til slutt tok vi litt innkalling én og én. Første runden var Dixie veldig uinteressert i å springe til mor (det var hun som trente akkurat denne øvelsen), og da en av de andre hundene kom løpende bort til henne (hun har jo løpetid, så en av hannhundene var veldig opptatt av henne...) ville hun heller hilse på ham i stedet. Andre runde så det ut som om alt skulle gå veldig fint. Dixie sprang mot mor i full fart, men plutselig blåste en pose ut av lommen hennes som Dixie selvfølgelig ble mer opptatt av enn å løpe helt fram... Men i tredje og siste runde gjorde hun akkurat som hun skulle hele tiden, og løp helt fram til mor uten stopp! :)

Det var et veldig bra opplegg som passet fint for oss. Èn time når det er så kaldt, holder lenge, og Dixie blir jo mye mer utslitt av dette enn å gå en vanlig tur... :) Treningene skal foregå med hjelpere annen hver uke, men vi kan også gå de andre mandagene og trene for oss selv. Etter hvert planlegger de å utvide til at hjelperne skal komme hver uke, så vi får se hvordan det blir framover. Vi satser i hvert fall på å fortsette! :)

6 kommentarer:

Marianne sa...

Så bra dere har kommet igang med trening på sbk. Kanskje det blir noe agility på dere også snart. det hadde vært gøy!

Gry og Millis blogg sa...

Det hørtes ut som et skikkelig fint opplegg, også så deilig at det er så nært der dere bor:o)

Jeg synes Dixie er kjempeflink. Dette gleder jeg meg til å lese mer om!

Nøve sa...

Da er dere igang igjen! Det er visst flere som savner trening, Nalle har blitt litt forsømt på det området i lang tid. Og han som liker å trene...uff.

Ikke verst at det gikk så bra når Dixie har løpetid! På kurset vi var sist, måtte den stakkars tispa gå heim, for alle guttene ble helt umulige :o(

Dixie sa...

Ja, det er jo samme sted som agilitybanen, og det er her jeg og Marian (med Tessy) planlegger å gå agilitykurs til sommeren! :) Så det gleder vi oss til!

Det var jo en av hannene som ble litt opptatt av Dixie, men også han klarte å konstrere seg veldig fint på f.eks. innkallingen! :) Så vi er også veldig fornøyde med at det gikk så fint!

Anonym sa...

Ja, det der hørtes jo ut som et flott opplegg! Vi var på hundeklubben i går, der har de begynt på litt samme opplegget med en instruktør/hjelper, men det funker ikke helt... Forige gang jeg var der var de akkurat begynt på det der, men det hadde ikke hun som skulle lede det fått med seg, he he.. (så hun var ikke der) I går så jeg en mann med refleksvest, som sikkert skulle hjelpe. Jaja.. tror det må et kurs til for vår del før vi klarer å komme i gang igjen. Dere er flinke :) Det er jo veldig gøy da. I går sto vi bare å kikka på de andre som holdt på, og luna var helt i hundre og superoppmerksom (vi hadde med noen godbiter:) så vi burde jo abselutt kommet i gang å trene vi også....... ;) Vi får se, hadde med barna i går da, begrenset hva det går ann å gjøre da. Neste gang blir det bare meg og Luna :)

Dixie sa...

Ja, vi var veldig fornøyde med opplegget! :) Håper treningene på hundeklubben fungerer bedre hos dere også etter hvert, Marte! Det er så kjekt når en kan få hjelp med én gang en trenger det, så slipper man å gjøre feil helt fra begynnelsen! :)