mandag 12. januar 2009

For en raring... :)

I går kveld hadde jeg planlagt å trene en slags slalom med Dixie. Siden det var så stygt vær ute, måtte vi gjøre det inne, og siden vi ikke hadde noe utstyr, fylte jeg store brusflasker med vann som hun kunne gå mellom... :)

Mens jeg forberedte dette passet mor på godbitene jeg hadde gjort klar - litt ekstra god skinke, og Dixie både satt og la seg og gjorde alle kommandoene mor ba om bare for å få en bitteliten bit av skinka... Da alt "slalomutstyret" var på plass, tok jeg over godbitboksen og Dixie fulgte selvfølgelig etter meg ut på gangen der flaskene stod oppstilt. Jeg førte henne fram og tilbake mellom flaskene, og med en skinkebit foran seg, gikk hun mellom dem som ingenting! Men bare én gang...

Da jeg prøvde å føre henne tilbake igjen, bestemte hun seg plutselig for at nå var det nok! :) Hun gikk inn i stua og satte seg bak stuebordet, her var hun godt beskyttet med bordet foran seg og sofaen bak... Da vi holdt på med slalomen hadde hun dunket litt borti en av flaskene, så jeg trodde kanskje hun bare stokk litt av dette og derfor stakk av. Jeg prøvde å lokke henne tilbake med mer skinke, men med en gang jeg nærmet meg henne stakk hun av!? Dette har hun aldri gjort før, så jeg (og de andre) ble veldig overrasket, hvorfor ville hun ikke være med meg lenger?

Etter hvert fikk jeg komme bort til henne igjen, men hun nektet å bli med på mer trening, så vi avsluttet det prosjektet for da... Jeg fikk lov til å klappe henne og gi henne godbiter, men ingen trening eller leking! Hun var nok litt utslitt også da, for far hadde nettopp vært på tur med henne, og det viste seg etter en stund at hun visstnok hadde lekt litt med en annen hund, men uansett pleier hun aldri å gjemme seg for meg!

Også i morges oppførte hun seg ganske unormalt. Hun pleier aldri å stå opp samtidig med meg, noe hun heller ikke gjorde i dag. Mor ropte på henne etter en stund for å gi henne frokost, men hun kom ikke (hun pleier ikke å komme med en gang, men i dag kom hun ikke i det hele tatt!). Jeg gikk opp for å se, og da lå hun midt i senga mi og koste seg, så jeg tok henne ikke med meg ned... :)

Etter en stund hørte vi at hun gikk i trappa, men i stedet for å komme i full fart inn på kjøkkenet og hilse på oss som hun pleier, gikk hun rett videre ned i kjelleren uten engang å se på oss! Igjen ble vi litt overrasket, men det var så morsomt at vi måtte bare le... :) Jeg leste litt i en bok for å se om det stod noe om denne oppførselen, og i en av dem fant jeg ut at rundt 6 måneder og igjen rundt 12 måneder, ville mange valper ignorere eierne sine... Dixie er jo 12 mnd og snart 2 uker, så dette stemte jo helt! Det var kjekt å finne ut hvorfor hun oppførte seg som hun gjorde, for hun pleier aldri å late som vi ikke finnes! :)

Hun oppfører seg mer normalt nå i ettermiddag, men kanskje kommer det igjen i kveld som i går kveld... For det varer vel lengre enn bare en dag eller to!?

13 kommentarer:

Nina og Bonnie sa...

Det synes jeg er rart. Charlie har aldri hatt noe sånt. Står det noe om hvorfor de gjør det? Eller noe mer? Skulle jo nesten tro hun var redd for noe.

Får håpe det går fort over.

snorredimma sa...

Det kan jeg huske Snorre gjorde, også - men han gjør sånn stadig vekk da....Bortskjemt, han se..Nysgjerrig blir jeg, også, på hvorfor de plutselig gjør sånn..Rart at Dixie gjorde sånn under en morsom aktivitet..

Hanne Marki sa...

Hehe, det er INGENTING galt med henne. Det samme har Marco drevet med når han var 7 mnd og igjen når han var 13 mnd. Det er helt normalt og jeg kan trøste deg med at det hele går over :)

Man blir ikke voksen dame før man har prøvd seg på litt rare triks og vært litt ugangskråke :)

Marco må trenes på innkalling på nytt nå for det har han glemt bort..

Nøve sa...

Tenåringsberte :o) Da finner de på mye rart, vet du. Milli hadde slike nykker for litt siden, Nalle har det stadig...
Har ho hatt løpetid?

Dixie sa...

Det står egentlig ikke så veldig mye om hvorfor de gjør det, men det mer om hvordan vi kan oppføre oss mot henne i denne perioden... :) Vi skal blant annet bare trene på gamle innlærte kommandoer, og vente med å lære inn noe nytt til det går over...

Men for litt siden, etter at jeg skrev dette blogginnlegget, oppdaget vi at hun hadde fått løpetid! :) Så det kan være at dette var grunnen... for nå kommer hun bort til oss og vil klappes og være med oss og gjemmer seg ikke for oss i det hele tatt lenger... :)

Anonym sa...

Det første jeg tenkte på var at løpetiden kanskje er på vei. Milli hadde jo forresten noen sånne nykker (som Nøve var inne på) helt uten at det kom noen løpetid, hvis ikke det var sånn stille løpetid da Tina, som du har fortalt om. Godt å høre at hun er seg selv igjen i kveld. Gi henne en nuss på nesa fra Milli (felles skjebne felles trøst;o)

Anonym sa...

å,løpetid på gang altså.. De begynner å bli voksne damer hele gjengen :)

Dixie sa...

I kveld har hun vært oppe i stua med oss nesten hele kvelden, bortsett fra en liten stund da hun sov nede (av en eller annen grunn liker hun veldig godt å sove nede...), så hun er seg selv igjen nå, ja!

Nuss på nesa skal bli! :) (Hun har fått en del av dem allerede...)

Marte: Har Luna hatt løpetid enda?

Nina og Bonnie sa...

Så bra alt er i orden igjen. Charlie hadde litt av det pubertets- tendensene. Lukket ørene og var litt i sin egen verden. Men aldri holdt seg for seg selv. Han ligger opp å meg hele tiden. Unntatt når han syns det er kvelden. Da går han på soverommet og legger seg.

Marianne sa...

Hmm, kanskje det var det Embla også hadde på søndag, ungdomsnykker med bomull i ørene som bivirkning...Godt at dixie ble seg selv igjen, men jeg må vel si at det virker mer som en typisk lappeting enn en ungdomsnykk. Jeg har hatt flere hunder, men har kunn opplevd det du beskriver med min egen lapp, de andre har ikke hatt det slik. De har mer hatt spøkelses alder og en tendens til trass. At de absolutt skal spise opp skoene mine, eller begynner og bjeffer eller hopper på folk. Selvsagt blir de litt døve også! Det med å gå vekk fra eieren og bli selvstendig tror jeg er noe lapphunden har i blodet, da den rundt 1 års alderen er klar for å forlate flokken og jobbe på egenhånd alene ute i villmarken.
Islenderen kan nok også ha litt de tendensene, tror det er fordi de skal klargjøre seg for å arbeide alene..

Dixie sa...

Ja, det er kanskje en lapphundting. Har ikke hørt om det fra andre jeg heller... :) Dixie har ikke hatt noen spøkelsesalder, men en del sko har hun spist opp! :)

Anonym sa...

15. november (gikk litt bakover i bloggen vår for å se, he he) begynte Luna på sin første løpetid.. :)

Dixie sa...

okei. Bruker bloggen til å sjekke, jeg også av og til... :)